Περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών θεωρούν ότι το να κοιτάξουν τα μηνύματα στο κινητό ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συντρόφου τους για να ελέγξουν αν τις απατά ή όχι είναι φυσιολογικό.

Το 37% των γυναικών που συμμετείχαν σε έρευνα που διεξήγαγε η ιστοσελίδα γνωριμιών OurTime παραδέχτηκαν ότι δε θα είχαν κανένα πρόβλημα και ενδοιασμό να κοιτάξουν κρυφά το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του συζύγου ή του φίλου τους για να διαπιστώσουν αν «παίζει» με άλλες γυναίκες ή όχι.

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι γυναίκες που προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις. Το ίδιο κάνουν και οι άντρες σε ποσοστό 29%, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Οι γυναίκες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι μεν πιο πιστές από τους άντρες, αλλά και πιο καχύποπτες και φαίνεται να πιστεύουν πως η «παρακολούθηση» είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν «ήσυχο» το μυαλό τους.

Οι νεότερες ηλικίες ήταν πιο επιρρεπείς στην «παρακολούθηση» με το ποσοστό στις ηλικίες από 18 έως 34 ετών να φτάνει το 36% ενώ στις ηλικίες άνω των 55 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 26%.