Ένα από τα πιο εκνευριστικά στο αγόρι σου, δεν είναι τα ξενοκοιτάγματά του, ούτε τα ρούχα που πετάει από δω και από κει. Το χειρότερο είναι η ευκολία με την οποία σου λέει ανέμελα: «Πρέπει να χάσω 5 κιλά, θα κόψω την μπύρα το βράδυ», ενώ εσύ παχαίνεις κοιτώντας τα ντόνατς στο φούρνο.

Άσε που εσύ μπορεί να νομίζεις πως ξέρεις και το παραμικρό τρικ αδυνατίσματος κι εκείνος να χάνει βάρος στο πι και φι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα αγόρια διαθέτουν την ικανότητα γρήγορης απώλειας κιλών εκ φύσεως. Διαθέτουν μεγαλύτερους μυς που τους βοηθούν να καίνε 30% περισσότερες θερμίδες παραπάνω από τις γυναίκες καθημερινά.

Γενικά, οι γυναίκες έχουν περισσότερο ποσοστό λίπους και είναι βιολογικά προγραμματισμένες να το αποθηκεύουν ευκολότερα.

Εν το μεταξύ, τα αγόρια δεν έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τις μηνιαίες μεταβολές των ορμονών που στα σκαμπανεβάσματά τους, μπορούν να μας αφήσουν πρησμένες, φουσκωμένες και τρελαμένες για λίγη σοκολάτα ακόμα. Όμως, δεν είμαστε χαμένες από χέρι.

Τα αγόρια δεν θα τα φτάσουμε ποτέ στο θέμα του αδυνατίσματος, αλλά μπορούμε να κάνουμε μέρος της ζωής μας μερικές από τις καθαρά ανδρικές συνήθειες που υπάρχουν και να δούμε κι εμείς (στο μέτρο που μας αντιστοιχούν) σημαντικά οφέλη στο σώμα και το πνεύμα μας.

Δεν λιγουρεύεται τα γλυκά:

Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες έχουν λιγούρες, αλλά τα αγόρια ξέρουν να τις χειρίζονται πολύ πιο έξυπνα. Τη στιγμή που οι δικές σου λιγούρες περιλαμβάνουν πατατάκια, σοκολάτες και κάθε είδους γλύκισμα, εκείνος ξεπερνά τις λιγούρες με μπριζολίτσα και πατάτες φούρνου.

Έρευνα του πανεπιστημίου Cornell έδειξε ότι οι γυναίκες ψάχνουν για γλυκίσματα ενώ οι άντρες δείχνουν προτίμηση στο κρέας για τις παρασπονδίες του.

Το κρέας περιέχει πρωτεΐνη που τον χορταίνει, ενώ τα πατατάκια και οι σοκολάτες σε γεμίζουν με υδατάνθρακες που αντί να κλείνουν την όρεξη, στην ανοίγουν παραπάνω. Αν λιγουρεύεσαι να καταναλώσεις κάποιο γλύκισμα, δοκίμασε να το προσπεράσεις με μια τροφή γεμάτη πρωτεΐνη.

Δοκίμασε λίγο τυρί κότατζ, μερικές φέτες γαλοπούλας χαμηλών λιπαρών και μια φρουτοσαλάτα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τη λιγούρα για γλυκό, πες «ναι» σε ένα συνδυασμό αμυγδάλων με μερικές νυφάδες πικρής σοκολάτας που θα βρεις στο εμπόριο.

Δεν εκνευρίζεται με το δείκτη της ζυγαριάς που δεν λέει να πέσει

Οκ, έκανες μια παρασπονδία, λούφαρες και μια μέρα στο γυμναστήριο και να που ο δείκτης της ζυγαριάς κόλλησε πάλι. Μετά από αυτό, μια μέση γυναίκα, σταυρώνει τα χέρια, καταριέται τη μοίρα και τον εαυτό της, και τα παρατάει.

Έλα όμως, που τα αρσενικά το βλέπουν εντελώς διαφορετικά. Άπαξ και κάνουν την παρασπονδία, τουλάχιστον την απολαμβάνουν και κατόπιν με περισσότερη όρεξη μπαίνουν στη μάχη για το αδυνάτισμα.

Οι ειδικοί διατροφολόγοι αλλά και οι περισσότεροι γυμναστές, επιμένουν πως η καλή ψυχολογική κατάσταση αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχο που διαθέτεις στη μάχη με τη ζυγαριά.

Για να αποφύγεις τη ψυχολογική απογοήτευση, ακολούθησε τον κανόνα του 80%. Οι περισσότεροι άντρες αποφεύγουν την ιδέα της τελειότητας σε όλα τα πράγματα και στο θέμα του αδυνατίσματος.

Από την άλλη, όταν μια γυναίκα ξεκινά δίαιτα και γυμναστική πηγαίνει από το μηδέν στο 100% και είναι πιο εύκολο να σπάσει τα μούτρα της στην πρώτη αποτυχία.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πετυχαίνεις το 80% του στόχου αδυνατίσματος που έβαλες καθημερινά. Κάποια μέρα θα καταφέρεις το 120% και κάποια άλλη μπορεί να πέσεις στο 50%. Όμως έτσι εξασφαλίζεις ότι δεν θα τα παρατήσεις στο πρώτο στραβοπάτημα.

Δεν ξεχνά να αθλείται με βάρη:

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την άσκηση με βάρη σαν μια σκληρή δοκιμασία. Έτσι, την αμελούν διαρκώς και προτιμούν άλλες πιο διασκεδαστικές μορφές άθλησης όπως η γιόγκα, ο χορός και το στεπ.

Σίγουρα με τον τρόπο αυτό καις θερμίδες και λίπος, αλλά βάζοντας τα βάρη στην άσκησή σου και προσεγγίζοντας τα με πιο αρσενική σκέψη, θα έκαιγες ακόμα περισσότερο λίπος, χωρίς να χύνεις κουβάδες ιδρώτα.

Βάζεις τα βάρη στο ημερήσιο πρόγραμμα (ή έστω 3 φορές την εβδομάδα), χτίζεις τους μυς σου γρηγορότερα και τους κάνεις πιο δυνατούς, αυξάνεις τα βάρη, κάνεις περισσότερες επαναλήψεις, τρέχεις τον μεταβολισμό σου και γίνεσαι κορμάρα γρηγορότερα.

Ξέχνα λοιπόν τα βάρη που κάνει η Μπάρμπι και η Μπιμπιμπό και κάνε ένα σοβαρό κυκλικό πρόγραμμα με βάρη που θα σου εξασφαλίζει επιτυχημένα αποτελέσματα αδυνατίσματος. Και μην ανησυχείς: δεν θα φουσκώσεις, ούτε θα αποκτήσεις σώμα μποντιμπιλντερά. Έτσι κι αλλιώς, τα κορίτσια τέτοια μυική μάζα είναι αδύνατο να την αποκτήσουν με φυσικό τρόπο.

Πηγή: womenonly.gr