Οι αντιγηραντικές ιδιότητες των φρούτων δεν ενεργούν μόνο όταν τα τρώμε. Τα φρούτα κάνουν θαύματα και ως συστατικά προϊόντων ομορφιάς.

Με βάση 3 φρούτα της εποχής, ακολουθούν ισάριθμες συνταγές ομορφιάς για πρόσωπο και σώμα. Φτιάξε αυτά τα φυσικά προϊόντα σε μικρές ποσότητες, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά.

Διατήρησέ τα σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Τα αιθέρια έλαια θα τα βρεις σε φαρμακεία.

Κρέμα-μάσκα από ροδάκινο

Τι κάνει: Αντιμετωπίζει την ξηρότητα που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Υλικά: 3 κ.σ. ροδακινέλαιο, μισή κ.σ. ελαιόλαδο, μισή κ.σ. λάδι από σιτάρι, μία κ.σ. κερί μέλισσας, μία κ.σ. ροδόνερο, μία πρέζα βόρακα

Εκτέλεση: Λιώσε το κερί και τα έλαια σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Διάλυσε το βόρακα στο ροδόνερο και προσθέστε το στα υπόλοιπα υλικά.

Κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά και ανακάτεψε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι η κρέμα να κρυώσει.

Χρήση:
Καθημερινά ή ως μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα. Άπλωσέ τη σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα στο πρόσωπο και το λαιμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, πριν την απλώσεις, πλύνε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό.

Ενυδατική κρέμα από πεπόνι

Τι κάνει: Ενυδατώνει το δέρμα.

Υλικά: 5 κ.γ. έλαιο καρύδας, 2 κ.γ. κερί μέλισσας, 3 κ.γ. λανολίνη, 1 κ.γ. φυτικό βούτυρο, μία πρέζα βόρακα, 4 κ.σ. χυμό πεπονιού

Εκτέλεση: Βάλε το λάδι, το κερί, τη λανολίνη και το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, για να λιώσουν. Στο μεταξύ, διάλυσε το βόρακα στο ζεσταμένο χυμό πεπονιού και προσθέστε τον κατόπιν στα αιθέρια έλαια.

Βγάλε το μείγμα από τη φωτιά και έπειτα ανακάτεψέ το πολύ καλά, μέχρι να κρυώσει τελείως και να πήξει.

Χρήση: Καθημερινά, σε όλο το σώμα. Χρησιμοποιείται και ως προϊόν καθαρισμού. Άπλωσέ τη για 10 λεπτά στο πρόσωπο με απαλό μασάζ και ξέβγαλε με άφθονο νερό.

Κρέμα λίφτινγκ από βερίκοκο

Τι κάνει: Αντιμετωπίζει τη χαλάρωση στο λαιμό.

Υλικά: 2 κ.σ. λανολίνη, 2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο, μιάμιση κ.σ. βερικοκέλαιο, 2 κ.σ. ξίδι μηλίτη

Εκτέλεση: Ζεσταίνεις τη λανολίνη μέχρι να λιώσει και προσθέτεις τα έλαια. Χτύπησέ τα όλα μαζί και ρίξε το ξίδι. Ανακάτεψε μέχρι να κρυώσει.

Χρήση: Καθημερινά, στο λαιμό και το μπούστο.

Πηγή: myself.gr