Τα μωρά είναι τα πιο αξιαγάπητα πλάσματα μέχρι βέβαια τη στιγμή που δίχως φαινομενικό λόγο ξεσπούν σε λυγμούς δίχως σταματημό.

Οι άτυχοι γονείς μάταια προσπαθούν να βρουν πού οφείλεται η αντίδραση του παιδιού με αποτέλεσμα να φοβούνται ότι κάτι έχει αλλά και να μην μπορούν να το ηρεμήσουν.

Ακολουθούν οι πιθανές αιτίες που πιθανότατα να ευθύνονται για τυχόν ενόχληση και δυσφορία του παιδιού. Όλα τα μωρά αντιπαθούν τα εξής πράγματα:

– Πικρές και ξινές γεύσεις:
Μήπως το φαγητό με το οποίο προσπαθείτε να το ταΐσετε έχετε σχετικά πικρή ή ξινή γεύση; Ακόμα και αν εσάς σας φαίνεται εντάξει, τα μωρά, όπως δείχνουν έρευνες, δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τις συγκεκριμένες γευστικές επιλογές.

– Απότομοι θόρυβοι: Ίσως σχετικά προφανής λόγος, ωστόσο καλό είναι να έχουμε στο νου ότι τυχόν ξαφνικός θόρυβος μπορεί να τρομάξει το μωρό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε λυγμούς. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ακόμη και μια πόρτα που θα κλείσει με θόρυβο λόγω του αέρα.

– Υπερβολική αναστάτωση στο χώρο του σπιτιού:
Όταν στο χώρο του μωρού επικρατεί πανικός γιατί λχ. ετοιμάζεται μια γιορτή ή πολύς κόσμος πηγαινοέρχεται το παιδί κουράζεται από τον καταιγισμό «πληροφοριών» που δέχεται. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι την αναστάτωση τα μωρά την εισπράττουν και αυτό τα κουράζει.

– Απότομες αλλαγές: Τα μωρά δεν θα δείξουν ιδιαίτερη χαρά αν εκεί που παίζουν αμέριμνα κάποιος ξαφνικά τα πάρει προκειμένου να το κοιμίσει ή να το βάλει να φάει.