Η φύση έχει προβλέψει τα πάντα! Υπάρχουν θαυματουργές τροφές που μας ωφελούν όχι μόνο εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Πολλά από τα προϊόντα της φύσης είναι εξαιρετικά για τον οργανισμό, αλλά αποτελούν και πολύτιμα συστατικά για καλλυντικά που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ έυκολα και οικονομικά, στο σπίτι μας!

Το αβοκάντο

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού και την προστασία των κυττάρων από τη γήρανση. Είναι ιδανικό για σαλάτες και για dip. Δοκιμάστε το στο σάντουιτς αντί για τη μαγιονέζα ή το κέτσαπ. Θα γλιτώσετε λιπαρά και αλάτι και θα δώσετε μια εξωτική γεύση στο κολατσιό!

Μάσκα με αβοκάντο
Η μάσκα με αβοκάνοτ μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το έλαιο που περιέχει, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Πολοτοποιήστε μισό αβοκάντο και αναμίξτε το με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Απλώστε στο πρόσωπο για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Το Τσάι
Είναι γνωστές οι αντιοδειξωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Αν δεν σας αρέσει ως ρόφημα, αλλά θέλετε να επωφεληθείτε από τα ευεργετικά συστατικά του, χρησιμοποιείστε το στη μαγειρική. Ρίξτε ένα φακελάκι μέσα στην κατσαρόλα όπου βράζετε το κοτόπουλο ή το ψάρι. Θα εκπλαγείτε!

Το τσάι ως καλλυντικό
Το μαύρο τσάι δίνει λάμψη στα καστανά ή τα μαύρα μαλλιά, το τσάι με ιβίσκο και φρούτα του δάσους βοηθά στην νάδειξη του κόκκινου χρώματος των μαλλιών, ενώ το πράσινο κάνει πολύ καλό στα δέρματα με ακμή. Για τη μάσκα μαλλιών χρειάζεστε ένα λίτρο τσάι. Μετά το λούσιμο, το βάζετε σε βρεγμένα μαλλιά και αφήνετε να δράσει για 15-30 λεπτά. Μετά το ξεβγάζετε με νερό. Για το πρόσωπο μπορείτε να κάνετε χλιαρές ή κρύες κομπρέσες με πράσινο τσάι.

Τα Αμύγδαλα
Ασπρίζουν τα μαλλιά σας; Φάτε αμύγδαλα! Όπως έχει αποδειχθεί, τα μύγδαλα περιέχουν ένα ένζυμο που μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση λευκών μαλλιών. Αν δεν σας αρέσουν σκέτα, τα αμύγδαλα είναι ιδανικά για πανάρισμα.

Scrub με αμύγδαλο
Το αμύγδαλο είναι εξαιρετικό συστατικό για απολέπιση. Βάλτε στο μπλέντερ μια χούφτα καθαρισμένα αμύγδαλα, μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Εφαρμόστε σε σημεία του σώματος που εμφανίζουν ξηρότητα.

Το Κακάο
Το κακάο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία. Καταναλώστε το σε μπάρες σοκολάτας με υψηλή περιέκτικότητα, ή ρίξτε σκόνη κακάο μέσα στη σάλτσα μπάρμπεκιου. Θα γλύφετε τα δάκτυλά σας!

Μπάνιο με κακάο
Γεμίστε τη μπανιέρα και προσθέστε στο νερό 3 κουταλιές της σούπας κακάο και μισό φλιτζάνι άπαχο γάλα. Θα έχετε τα ίδια οφέλη για το δέρμα σας, χωρίς τις ανεπιθύμητες θερμίδες!

Το Γιαούρτι
Το γιαούρτι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και είναι «φύλακας άγγελος» για τα οστά και τα δόντια. Ειδικά το ελληνικό γιαούρτι είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες. Καταναλώστε το σκέτο ή βάλτε το στη μαγειρική σας, αντί για κρέμα γάλακτος. Προσοχή! Όταν λέμε γιαούρτι, ενοούμε γιαούρτι και όχι τα διάφορα επιδόρπια και γλυκίσματα γιαουρτιού.

Μάσκα γιαουρτιού
Το γιαούρτι είναι πολύ αποτελεσματικό για την απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και την αποσυμφόρηση των πόρων. Αναμίξτε γιαούρτι με μία κουταλια μέλι και απλώστε το στο πρόσωπο για ενυδάτωση και καθαρισμό. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτπά και ξεπλύνετε.