Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, baking powder, αλάτι και ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το αυγό και το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Σε τηγάνι ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και με ένα κομμάτι χαρτί το αλείφουμε σε όλο το τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε στο τηγάνι 1/4 φλυτζανιού για κάθε πιτούλα την οποία όμως δεν την απλώνουμε πολύ στο τηγάνι όπως την κρέπα.

Ψήνουμε την κάθε μία για περίπου 5 λεπτά!

Σερβίρονται με μερέντα-μέλι κ διάφορα φρούτα ή ακόμα με ζαμπόν κ τυρί!

Υλικά:
• 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 1/2 κ.σ. baking powder
• 1 κ.σ. αλάτι
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 1/4 φλυτζάνι γάλα
• 1 αυγό
• 3 κ.γ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο

Πηγή: greekcook.gr