Χαράζουμε τις ελιές. Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν. Τις αφήνουμε 15 ημέρες, ενώ καθημερινά αλλάζουμε το νερό.Όταν δοκιμάσουμε μια ελιά και δεν πικρίζει, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε αλμη, με λίγο ξύδι μέσα.

Μπορούμε να τις αφήσουμε εκεί και να βγάζουμε οσες θέλουμε σε μικρές ποσότητες και τις βάζουμε σε λάδι, ξύδι για να έχουμε να τρώμε. Αν θέλετε μπορείτε στο λάδι να προσθέσετε δάφνη και ρίγανη, θα γίνουν πιο αρωματικες.

Τι χρειαζόμαστε: ελιές, χοντρό αλάτι, λάδι και ξύδι.

Πηγή:sintagespareas.gr