Ένας σοκολατένιος πειρασμός που αξίζει τον κόπο…

Υλικά:

για τα σου:
4 αυγά
75 γραμ. βούτυρο αγελαδινό
250 ml νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουτάλι ζάχαρη
150 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο

για την κρέμα πατισερί:
1/2 κιλό γάλα
125 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 1/2 κρόκους
λίγο βανίλια
1 μεγάλο μπολ πραλίνα
αμύγδαλο

για τη σοκολάτα:
250 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη
50 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. γάλα

για το στόλισμα:
αμύγδαλο
σαντιγί
κερασάκια

Εκτέλεση:

Για τα σουδάκια:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και βάζουμε το βούτυρο για να λιώσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε ομοιόμορφο μείγμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε μέσα σε ένα κορνέ Βγάζουμε τα σουδάκια σε ένα ταψάκι πιέζοντας το κορνέ και αφήνοντας λίγη ποσότητα ζύμης κάθε φορά.Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα σοκολάτας:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.

Για την κρέμα πατισερί:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την μισή ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Σε μια λεκάνη, βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε μια τρύπα στην μέση τους, όπου ρίχνουμε τους κρόκους.

Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε και το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει. Προσθέτουμε στην κρέμα την πραλίνα και το αμύγδαλο, όση ποσότητα θέλουμε και ανακατεύουμε.

Για το τελείωμα:
Την τοποθετούμε σε ένα κορνέ και γεμίζουμε μ’ αυτήν ένα ένα τα σουδάκια, αφού προηγουμένως τα ανοίξουμε στην μέση.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και στη βάση του στρώνουμε μια δόση από την κρέμα σοκολάτας. Μετά βάζουμε τα σουδάκια. Στη συνέχεια στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Γαρνίρουμε με σαντιγί, κερασάκια και αμύγδαλα

Πηγή: sintagespareas.gr