Εταιρεία ρούχων από τη Νέα Ζηλανδία απορρίπτει τα «τέλεια» μοντέλα που προκύπτουν μετά το απαραίτητο ψηφιακό «πείραγμα» και τα οποία κυριαρχούν στη βιομηχανία της μόδας.

Έτσι η Euphoria Designs αποφάσισε να διοργανώσει κάτι σαν κάστινγκ για μοντέλα της πραγματικής ζωής για να αναδείξει την αυτοπεποίθηση που αποπνέουν.

Οι νικήτριες του διαγωνισμού «Confidence is Beautiful» θα είναι τα μοντέλα στην καμπάνια της εταιρείας για την κολεξιόν άνοιξη/καλοκαίρι και ανάμεσά τους είναι μια γυναίκα με καρκίνο σε τελικό στάδιο, γυναίκες που επιβίωσαν από διαταραχές, γυναίκες με εγκαύματα, μητέρες, γυναίκες με παραπάνω κιλά κλπ.

Μεταξύ αυτών είναι και η 32χρονη Areena Deshpande που βγήκε ζωντανή από φλεγόμενο αυτοκίνητο όταν ήταν δύο ετών.

fashion2

Το πρωτότυπο κάστινγκ της Euphoria Designs έγινε μέσω Facebook και εκεί ήταν που η Deshpande μοιράστηκε την ιστορία της. Το ατύχημα της άφησε ουλές κι εκείνη ελπίζει συμμετέχοντας στον διαγωνισμό να θέσει σε αμφισβήτηση τις «νόρμες» για το τι είναι ομορφιά.

«Είναι ένα απίστευτο ταξίδι να ζεις με τραύματα σαν τα δικά μου. Μπορώ πια να πω πως κέρδισα τη μάχη απέναντι στον άνθρωπο που πίστευα πως έβλεπα στον καθρέφτη», έγραψε.

Η Kari Lindsay-Beale είναι μια αγωνίστρια που δεν σταματά να παλεύει με τον καρκίνο. Αφότου θεραπεύτηκε από τον καρκίνο του μαστού, τώρα νοσεί και πάλι πολύ σοβαρά με τη νόσο να έχει κάνει μετάσταση. Στο πλαίσιο της θεραπείας της έχει υποβληθεί σε 23 χειρουργικές επεμβάσεις.

fashion4

«Πρόσφατα έμαθα πως ο καρκίνος που πάλευα για επτά χρόνια στο στήθος έκανε μετάσταση στη σπονδυλική μου στήλη, σε τελικό στάδιο», έγραψε στο Facebook. «Μέχρι τότε όμως σκοπεύω να ζω όσο πιο γεμάτα και όμορφα μπορώ και να μάθω να νιώθω άνετα μέσα στο νέο μου σώμα».

Η Rachel Cox πάλευε με μια νευρολογική διαταραχή για έξι χρόνια. Τώρα η διαταραχή της βρίσκεται σε ύφεση και εκείνη δηλώνει περήφανη που κατάφερε, με την οικογένειά της, να μείνει δυνατή σε όλη αυτή τη δοκιμασία.

fashion3
Rachel Cox (δεξιά) και Courtney Teague

Η Courtney Teague είναι plus-size μοντέλο ενώ η Italia Silao είναι μητέρα και σπουδάστρια.

fashion5

Όπως είπε στη Daily Mail η ιδιοκτήτρια της Euphoria Designs,  Monique Angus, οι γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν την εταιρεία της έχουν διαφορετικές ηλικίες- και αναλογίες.

«Μια από τις γυναίκες είναι αδύνατη, μια άλλη έχει καμπύλες. Πολλές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα επειδή πιστεύουν πως θα έπρεπε να χωρέσουν σε αυτά που βλέπουν στα περιοδικά. Αλλά όλα έχουν περάσει από επεξεργασία. Δεν πιστεύουμε πως η μόδα σταματά στα μικρά νούμερα. Είμαι πολύ περήφανη για αυτές τις απίστευτες γυναίκες που αντιπροσωπεύουν την διαφορετικότητα, την ομορφιά, την αυτοπεποίθηση και την προσωπικότητα της γυναίκας της Euphoria».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 92 γυναίκες και οι νικήτριες αναδείχθηκαν μέσω ψηφοφορίας στο Facebook. Τα ρούχα της Euphoria Designs πωλούνται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αλλά και online.

fashion6 fashion7