Αν σκοπεύετε να πάτε για κάμπινγκ, τότε αντί για τα ειδικά αντικουνουπικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, καλά θα είναι να ψεκαστείτε με αρώματα! Το πόρταλ Popular Science δημοσιεύει μια μελέτη από τους ερευνητές του Κρατικού Πανεπιστημίου του New Mexico των ΗΠΑ, οι οποίοι βρήκαν πως δυο αρώματα—ένα από τα οποία είναι και αυτό της «Bombshell» της Victoria’s Secret- λειτουργούν και ως απωθητικά για τα κουνούπια. Οι επιστήμονες, συνέκριναν 8 αντικουνουπικά με τα δυο αρώματα και αυτοκόλλητα με βιταμίνη Β προκειμένου να δουν ποιο ενεργεί καλύτερα κατά των ενοχλητικών εντόμων –η έρευνα δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στην ιατρική επιθεώρηση, Journal of Insect Science.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν πως δυο πολύ κοινά είδη κουνουπιών απωθούνται περισσότερο από τα δυο συγκεκριμένα αρώματα.

«Οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύουν τον εαυτό τους, ειδικά όταν ταξιδεύουν», ανέφερε ένας καθηγητής στο δελτίο Τύπου. «Τα εντομοαπωθητικά, μπορεί να είναι πολύ αποδοτικά, αλλά θα πρέπει να μάθετε ποιο από όλα κάνει καλή δουλειά», συμπληρώνει. Εκτός από το

«Bombshell» και το Skin So Soft της Avon φάνηκε να έχουν εντομοαπωθητικές ιδιότητες για τουλάχιστον δυο ώρες.