Την εγκατάλειψη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι βιώνουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες που οι σύζυγοί τους είναι «κολλημένοι» με τα βιντεοπαιχνίδια. Και ενώ ένα χρόνο πριν το 5% των γυναικών προέβαλε τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ως αιτία διαζυγίου, φέτος το ποσοστό έχει φτάσει το 15%!

Τα βιντεοπαιχνίδια κατά καιρούς έχουν λάβει αρνητική κριτική σε πολλά επίπεδα (σχέσεις, υγεία κ.λπ.), εντούτοις οι φανατικοί του «σπορ» έχουν τελείως διαφορετική άποψη. Τόσο διαφορετική, που οι σύζυγοί τους αισθάνονται ότι «βάζουν τα παιχνίδια πάνω από αυτές», όπως δηλώνουν και στην έρευνα Divorce On line που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου και συμμετείχαν 200 γυναίκες στα πρόθυρα… χωρισμού.

Μάλιστα, άτομα εθισμένα σε βιντεοπαιχνίδια δηλώνουν πως το «World of Warcraft» είναι πιο εθιστικό και από την κοκαΐνη».

«Στο πλαίσιο της μελέτης η ομάδα μας ανακάλυψε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι εμφανιζόταν ως η συχνότερη αναφορά που αφορούσε σε συζυγική εγκατάλειψη», εξηγεί ο Mark Keenan, διευθύνων σύμβουλος της Divorce Online.

«Η αύξηση των διαζυγίων που οφείλονται στα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να έχει δύο βασικές αιτίες. Η πρώτη είναι η οικονομική κρίση που επιβάλει να παραμένουν τα ζευγάρια περισσότερο στο σπίτι. Η δεύτερη είναι ότι χρησιμοποιούν τα παιχνίδια για να αποδράσουν από μία σχέση που ήδη κυριαρχεί η δυστυχία», προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή: tanea