Γιατί να ξοδεύετε λεφτά σε έτοιμα φαγητά, όταν βρίσκεστε στη δουλειά σας; Μπορείτε να ετοιμάσετε ατομικά ρολά με κοτόπουλο και να τα βάλετε στο τάπερ σας. Γεύση και οικονομία μαζί!

Υλικά
• 6 φιλέτα κοτόπουλου
• 6 κλαδάκια ρίγανης
• 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μπαστούνια
• 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστούνια
• 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστούνια
• 6 σπαράγγια
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι του νερού κρασί
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• μαϊντανός ψιλοκομμένος
• σπάγκος ψησίματος

Εκτέλεση

1. Ζητάτε από τον χασάπη σας να ανοίξει τα φιλέτα του κοτόπουλου, ώστε να μπορούν να γίνουν ρολά.

2. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ταψάκι. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά, τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρασί, και τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.

3. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα σπαράγγια με ένα κοφτερό μαχαιράκι, προσέχοντας ώστε να μην κόψετε τα κεφαλάκια τους, και τα ζεματάτε για 5′ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε.

4. Στραγγίζετε τα φιλέτα από την μαρινάδα και τα απλώνετε σε καθαρό πάγκο. Τοποθετείτε στο κέντρο τους από 1 σπαράγγι, λωρίδες από κόκκινες και πράσινες πιπεριές, 1 κλαδάκι ρίγανης και από 1 μπαστούνι κεφαλογραβιέρας. Γυρίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ρολά, και τα δένετε προσεκτικά με σπάγκο ψησίματος για να μην ανοίξουν.

5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε τα ρολά του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.

6. Τοποθετείτε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, τα ρολά του κοτόπουλου στη σειρά, τα περιχύνετε με το λάδι του τηγανιού, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο κρασί, και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40′ περίπου. Βγάζετε τα ρολά σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.

7. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αδειάζετε το ζουμί από το ταψί σε κατσαρολάκι, και το Βάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί, το ξύνετε με σπάτουλα για να διαλυθούν όλες οι ουσίες του, και το προσθέτετε στο κατσαρολάκι για να πάρει μια-δυο βράσεις. Διορθώνετε τη γεύση αν είναι απαραίτητο, και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

8. Περιχύνετε τα ρολά του κοτόπουλου με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι.

Πηγή: myworld

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο