Η μπακαλιαρόπιτα αποτελεί μια ιδανική συνταγή για τις μέρες αυτές που θα προσφέρει ένα υπερβολικά νόστιμο αποτέλεσμα…

Υλικά

1 πακέτο φύλλο
1 κιλό παστός μπακαλιάρος
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουτ. του γλυκού μαντζουράνα
1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτές
12 κουτ. της σούπας ρύζι Καρολίνα
1 ποτήρι του νερού ντοματοχυμός (για το φύλλο)

Εκτέλεση

Αποβραδίς, βάζετε τον μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια, μέσα σε μία λεκάνη με κρύο νερό να ξαλμυρίσει, φροντίζοντας να του αλλάξετε το νερό 4-5 φορές ακόμη.

Στραγγίζετε τον μπακαλιάρο, αφαιρείτε την πέτσα του, τον ξεκοκαλίζετε και τον κόβετε σε κύβους. Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το ξεπαγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, μαζί με το σκόρδο και τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε τον άνηθο, τη μαντζουράνα και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο στο κρασί. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας. Αφήνετε τη γέμιση να σιγοβράσει για 20′, περίπου, μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της.

Στο μεταξύ, στρώνετε τα 3 πρώτα φύλλα, λαδώνοντας τα ένα προς ένα, και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός μεγάλου ταψιού. Στρώνετε από πάνω τη γέμιση, προσέχοντας έτσι ώστε να πάει παντού, σκορπίζετε και το ρύζι μέσα στο ταψί, και σκεπάζετε με την πίτα με τα υπόλοιπα 3 φύλλα.

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνετε στον φούρνο, στους 200°C, για 1 ώρα περίπου. Στη μέση του ψησίματος, βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και την περιχύνετε με τον χυμό της ντομάτας. Την ξαναβάζετε στον φούρνο και ολοκληρώνετε το ψήσιμο.

Πηγή: myworld.gr