Αφού αφήσουμε να κρυώσουν καλά, μπορούμε να διατηρήσουμε τις σουσαμομπουκιές τραγανές σε αεροστεγές κουτί. Μπορούμε αντί να βάλουμε το σουσάμι μέσα στη ζύμη να τα τυλίξουμε απέξω με σουσάμι. Γενικά πρέπει να θυμόμαστε πως οτιδήποτε τραγανό, μπισκότο, κουλούρι κ.λπ. φτιάχνουμε, θα πρέπει να μην παιδεύουμε-ζυμώνουμε για πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σφίξουν τα κουλούρια μας.

Υλικά:

1¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο απαλό
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
1/4 φλ. τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένο σουσάμι
2 κ.γλ. γεμάτα κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλεύρι μαλακό, όσο σηκώσει (περίπου 450 γραμμ.), κοσκινισμένο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το χυμό, τη ζάχαρη, το σουσάμι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και λίγο λίγο το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας, να σχηματιστεί ζύμη μαλακή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15΄-20΄. Δεν τα ζυμώνουμε πολύ και η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή!

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και πλάθουμε κορδόνι. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κορδόνι σε μέγεθος φουντουκιού (μικρές μπουκίτσες). Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 25΄, να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά

Πηγή: argiro.gr