Φανταστικό και πρωτότυπο λικέρ. Σερβίρετέ το μετά από ένα επίσημο δείπνο για να αφήσετε την καλύτερη γεύση στους καλεσμένους σας!

Υλικά

* 1 κιλό κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (θα τα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
* 500 γραμμ. ζάχαρη
* 700 ml μαύρο ρούμι
* 500 ml βότκα
* 2 κομμάτια φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτη)
* 2 αποστειρωμένα γυάλινα βάζα που να κλείνουν αεροστεγώς

Εκτέλεση

Ισομοιράζουμε τα φρούτα του δάσους στα δύο αποστειρωμένα βάζα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρούμι, τη βότκα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει ελαφρά. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα βάζα περιχύνοντας με αυτό τα φρούτα.

Πλένουμε το πορτοκάλι και αφαιρούμε 2 κομμάτια από τη φλούδα του (μόνο το κίτρινο μέρος). Βάζουμε από 1 φλούδα σε κάθε βάζο και στη συνέχεια τα σφραγίζουμε καλά.

Αφήνουμε τα βάζα σε σκοτεινό ντουλάπι το λιγότερο για 1 μήνα. Όσο πιο πολύ τα αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει το λικέρ. Κατά διαστήματα απλώς τα ανακινούμε για να διαλύεται η ζάχαρη που κατακάθεται.

Όταν περάσει ο χρόνος ωρίμανσης, το σουρώνουμε και το μοιράζουμε σε μπουκάλια.

Χρόνος ωρίμανσης: 1 μήνας

Πηγή: argiro.gr