Γιατί να παραγγείλετε και να χρυσοπληρώσετε την πίτσα, ενώ μπορείτε να τη φτιάξετε μόνη σας; Η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τόσο εσάς, όσο και τα παιδιά σας!

Υλικά (για 5-6 κοµµάτια)
Για τη ζύµη
• 800 γρ. αλεύρι σκληρό
• 400 ml χλιαρό νερό
• 2 φακελάκια ξηρή µαγιά
• 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κ.τ.γ. αλάτι

Για από πάνω
• 12 γαρίδες µέτριες καθαρισµένες
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.τ.σ. πολύ ψιλοκοµµένο πράσο (µόνο το λευκό µέρος) ζεµατισµένο
• 1 κ.τ.σ. φύλλα από τουρσί κάππαρης
• ξύσµα λεµονιού
• 1 µατσάκι ρόκα
• 2 κ.τ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• θαλασσινό αλάτι
• πιπέρι

Ετοιµασία
1. Ετοιµάζετε τη ζύµη ως εξής: σε ένα µπολ αναµειγνύετε τη µαγιά µε το αλεύρι. Στο κέντρο σχηµατίζετε µια λακκούβα και ρίχνετε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό. Ζυµώνετε µε το χέρι µέχρι να πάρετε ένα οµοιογενές ζυµάρι. Σκεπάζετε και αφήνετε τη ζύµη σε ζεστό µέρος να φουσκώσει.

2. Σε µια επίπεδη επιφάνεια πασπαλίζετε λίγο αλεύρι, αδειάζετε το ζυµάρι και το ανοίγετε µε ένα πλάστη όσο λεπτό το θέλετε. Απλώνετε τα πράσα, τις γαρίδες και τα φύλλα της κάππαρης. Ραντίζετε µε το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε µε το ξύσµα λεµονιού και το πιπέρι. Ψήνετε στους 180 βαθµούς για 10-12 λεπτά. Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, απλώνετε από πάνω τη ρόκα, πασπαλίζετε µε το θαλασσινό αλάτι και σερβίρετε αµέσως.

25′ χρόνος προετοιμασίας
576 θερµίδες

Πηγή: myworld