Κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε μία αλλαγή στη ζωή μας, ξεκινάμε από τα μαλλιά. Και μπορεί να έχετε ήδη τολμήσει το «bob haircut» ή το viral «butterfly haircut», αλλά αν έχετε ξεμείνει από ιδέες, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε¨να ανανεώσετε το χρώμα των μαλλιών σας.

Από το «expensive brunette» μέχρι το «atomic blonde», οι trendy αποχρώσεις του 2024 σίγουρα δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένες. Όπως αναφέρουν κορυφαίοι hair colorists, φέτος θα υπάρξουν πολλές νέες αποχρώσεις και όλες μας θα βρούμε αυτό που πραγματικά μας ταιριάζει.

Παρακάτω θα βρείτε τις μεγαλύτερες τάσεις στα χρώματα μαλλιών για το 2024.

Hazelnut latte

Ο κομμωτής και color specialist, Δημήτρης Γιαννέτος, υποστηρίζει πως τα bob κουρέματα εξακολουθούν να είναι τάση. Αν ψάχνετε για ένα χρώμα που να ταιριάζει μ’ αυτό, ο Γιαννέτος λατρεύει τον τόνο του «hazelnut latte»: ένα καστανόξανθο χρώμα, με δροσερές και ελαφρώς γαλακτώδεις ανταύγειες. Ο Δημήτρης Γιαννέτος το εφάρμοσε στη Rita Ora και εμείς το έχουμε ερωτευτεί.

Mushroom brown

Αν αποφεύγετε να βάψετε τα μαλλιά σας επειδή δεν σας αρέσουν οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την απόχρωση «mushroom brown», ένα γήινο καστανό χρώμα που δεν θέλει πολλή περιποίηση. Ο Stéphane Ferraira, colorist στο Λονδίνο, λέει πως φέτος αγκαλιάζουμε τις πιο φυσικές αποχρώσεις. Για το τέλειο «mushroom brown», ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα καφέ σε ψυχρό τόνο που να ταιριάζει στο φυσικό χρώμα της ρίζας σας, με λίγο balayage ή ανταύγειες που θα είναι διάσπαρτες στα μέσα και τις άκρες των μαλλιών σας. Λατρεύουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτή η απόχρωση τονίζει τις μπούκλες της Amaka Hamelijnck.

Baby balayage

Η κομμώτρια Cyd Charisse προβλέπει ότι το 2024 τα κομμωτήρια θα δώσουν νέα πνοή στο παραδοσιακό balayage. Αυτή τη φορά, θα είναι πιο λεπτό και πιο διακριτικό – οι colorists το αποκαλούν «baby balayage». Η Charisse λέει: «Η μόδα στα χρώματα μαλλιών το 2024 είναι η διακριτικότητα. Μιλάμε για λεπτές ανταύγειες ζωγραφισμένες με το χέρι, ακριβώς στις άκρες των μαλλιών σας, οι οποίες δημιουργούν ένα μαγευτικό, φυσικό και κομψό αποτέλεσμα». Δείτε αυτή την απόχρωση από την ειδική στα χρώματα μαλλιών, Zoë Irwin.

Copper apricot

Πρόκειται για το νέο χάλκινο, μια «πικάντικη» απόχρωση που συνδυάζει τους τόνους του βερίκοκου, της φράουλας και του ροδάκινου, λέει ο Ferraira. «Το “copper apricot” μπορεί να εφαρμοστεί με τη τεχνική του balayage, καθώς και με βαφή ή ανταύγειες». Το balayage απαιτεί λιγότερη προσπάθεια για να διατηρηθεί, ενώ είναι ένα χρώμα που μπορεί να δημιουργηθεί σχετικά εύκολα, προσθέτει ο Ferraira. Η συγκεκριμένη απόχρωση αναδεικνύεται 100% στη Ryenne Snow.

Expensive brunette

«Πρόκειται για ένα νέο κύμα μαλλιών “ήσυχης πολυτέλειας”, όπου κυριαρχούν οι πλούσιες καστανές αποχρώσεις», λέει η Charisse για το «expensive brunette». Είναι το glossy φινίρισμα που το κάνει να φαίνεται ακριβό, οπότε το κλειδί σε αυτή την απόχρωση είναι το να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή. Πρέπει να τα περιποιείστε τακτικά και σωστά, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε σεσουάρ ή άλλα εργαλεία styling. Για να πετύχετε το «expensive brunette», ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα πλούσιο καστανό χρώμα με βάθος.

Opalising

Το «opalising» είναι το νέο πλατινέ ξανθό, σύμφωνα με την Irwin. Συνδυάζει πολύ διακριτικούς μπλε, βιολετί και ροζ τόνους για να δώσει πολλές διαστάσεις σε ένα κατά τα άλλα αρκετά επίπεδο χρώμα όπως είναι το πλατινέ. Η τεχνική της Irwin είναι να αναμειγνύει και τις τρεις αποχρώσεις, έτσι ώστε κάθε τούφα μαλλιών να γυαλίζει στο φως, ακριβώς όπως μια όπαλ πέτρα. Ο colorist Darijo αποκαλεί επίσης αυτή την τάση «celestial silver», ενώ ο Ferraira την έχει ονομάσει «pearlescent white». Αν το δοκιμάσετε, να είστε προετοιμασμένη για αρκετά ραντεβού στο κομμωτήριο.

Atomic blonde

Το «atomic blonde» είναι μια τάση την οποία δουλεύει η Irwin σε κομμωτήριο του Λονδίνου. Πρόκειται για μια «βαθιά παρέμβαση» στο φυσικό χρώμα, όπως λέει. Χρησιμοποιεί το φυσικό χρώμα της ρίζας και πάνω σε αυτό απλώνει το ξανθό σε διαφορετικά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι όσες έχουν σκούρα μαλλιά, φρύδια και μάτια μπορούν να το υποστηρίξουν υπέροχα. Πάρτε έμπνευση από το χρώμα της Reggie Graham.

Root melting

Η colorist Jennifer Covington-Bowers διαπιστώνει ότι το «root melting» έχει κατακτήσει τα κομμωτήρια όλου του κόσμου. Πρόκειται για μια απόχρωση που κινείται από το σκούρο προς το ανοιχτό, με τις ανοιχτές αποχρώσεις να ρέουν σε όλα τα μήκη. Αυτό κάνει τα μαλλιά να φαίνονται «ζωντανά» και εξαλείφει τη γραμμή της φυσικής ρίζας (που φαίνεται όταν μακραίνουν τα μαλλιά μας). Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο! Πάρτε έμπνευση για αυτό το χρώμα από τον ειδικό στο balayage Teegan Hurren.

Champagne blonde

Αν δεν σας αρέσουν οι πλατινέ ξανθές αποχρώσεις που επικρατούν, η στιλίστρια Francesca Spirito λέει ότι οι πιο ζεστές, χρυσές αποχρώσεις είναι εξίσου δημοφιλείς – όπως αυτό το χρώμα που ανέβασε στο Instagram η βραβευμένη ειδικός στα μαλλιά, Michelle Thompson. «Πείτε στον colorist σας ότι θέλετε να δοκιμάσετε μια απόχρωση μελιού-καραμέλας και θα συζητήσετε για το τι σας ταιριάζει», συμβουλεύει η Spirito. Με έναν πιο πλούσιο τόνο όπως αυτός, η φυσική ρίζα θα είναι ελαφρώς λιγότερο εμφανής σε σύγκριση με το προαναφερθέν «atomic blonde».

Sonic silver

Η Irwin εμπνεύστηκε από τη συνεργασία του οίκου Paco Rabanne και των H&M, και συγκεκριμένα από τα μεταλλικά φορέματα και τα αξεσουάρ με καθρέφτη που παρέπεμπαν στη δεκαετία του ’90. Για να ζητήσετε από τον colorist σας το «sonic silver», πείτε του πως θέλετε ένα «μπεζ, ασημένιο σταχτί» χρώμα. Ή αλλιώς δείξτε αυτή τη φωτογραφία από τον κομμωτή Miki στο Instagram.

Πηγή: Refinery29