Η μόδα είναι κύκλος και γυρίζει, με τις τάσεις από προηγούμενες δεκαετίες να επανέρχονται σε νέες εκδοχές για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι νεότερες. Και η ώρα έφτασε να ξαναθυμηθούμε το ελεύθερο και ασυμβίβαστο πνεύμα των ’70s μέσα από ένα παλτό Penny Lane, το πανωφόρι με τον χαρακτηριστικά μεγάλο γούνινο γιακά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη αλλά η δεύτερη αναβίωση του παλτό που φόρεσαν τα παιδιά των λουλουδιών. Η πρώτη ήταν στις αρχές των ’00s όταν και βγήκε η ταινία Σχεδόν Διάσημοι με την Kate Hudson να φοράει -μεταξύ άλλων- το συγκεκριμένο παλτό και να υποδύεται μία γκρούπι της δεκαετίας του ’70. H ταινία απέκτησε cult status και οι fashionistas ερωτεύθηκαν το χαλαρό coolness του χαρακτήρα της, αντέγραψαν το στιλ της και βάφτισαν το παλτό με το όνομά της που δεν ήταν άλλο από… Penny Lane.

Ύστερα από 20+ χρόνια, το Penny Lane ξαναέρχεται στο προσκήνιο για να βγάλει στην επιφάνεια την πιο χίπικη πλευρά μας και να προσθέσει μία vintage αισθητική στη χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα μας. Εξάλλου φέτος το γούνινο στοιχείο κυριαρχεί στα πανωφόρια, είτε μιλάμε για faux fur είτε για γούνινες λεπτομέρειες σε γιακάδες, μανίκια και τελειώματα.

Ως midi παλτό, το Penny Lane μπορεί να φορεθεί καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ, ενώ συνδυάζεται τέλεια με cowboy boots. Αν αποφασίσετε να το εντάξετε στη συλλογή σας, κρατήστε το για να το κληροδοτήσετε και στην επόμενη γενιά. Οι πιθανότητες είναι ότι σε δύο δεκαετίες θα μιλάμε πάλι γι’ αυτό και οι νυν ή μελλοντικές κόρες σας θα σας ευγνωμονούν για το αυθεντικό vintage κομμάτι που θα τους έχετε χαρίσει.

Οι προτάσεις μας

Glami Superdry Afghan Κοντό Παλτό Γυναικείο €143,25

Glami Superdry Afghan Παλτό Γυναικείο €154,70

About you Shyx Χειμερινό παλτό «Laren» €125

Answear Pepe Jeans Rose €159,90 (με έκπτωση)

Ralph Lauren Faux-Shearling & Faux-Suede Coat €319 (με έκπτωση)

Διαβάστε ακόμα: Γυναικεία παλτό: Οι πιο μοντέρνες επιλογές που θα σας κρατήσουν ζεστές όλο τον χειμώνα