Η διατήρηση μιας σχέσης εξ αποστάσεως συνοδεύεται από τις δικές της προκλήσεις, αλλά με δέσμευση και αποτελεσματική επικοινωνία, τα ζευγάρια μπορούν όχι μόνο να επιβιώσουν από την απόσταση αλλά και να ευδοκιμήσουν στην αγάπη τους. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να κάνεις τη σχέση από απόσταση να διαρκέσει:

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε επιτυχημένης σχέσης και γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη σε ένα σενάριο εξ αποστάσεως. Προγραμμάτισε με τ@ σύντροφο σου τακτικές βιντεοκλήσεις, τηλεφωνικές συνομιλίες και μηνύματα κειμένου για να παραμένετε συνδεδεμένοι. Μοιραστείτε τις καθημερινές σας εμπειρίες για να γεφυρώσετε το φυσικό χάσμα και να κάνετε τον άλλον να αισθάνεται ότι συμμετέχει στη ζωή σας.

Δημιουργήστε εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη αποτελεί το θεμέλιο κάθε υγιούς σχέσης και σε μια σχέση εξ αποστάσεως, καθίσταται υψίστης σημασίας. Να είστε διαφανείς μεταξύ σας σχετικά με τα συναισθήματα και τις δραστηριότητές σας. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης απαιτεί χρόνο, αλλά είναι απαραίτητη για τη μακροζωία της σχέσης.

Θέστε στόχους και προσδοκίες

Καθορίστε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας ως ζευγάρι. Συζητήστε τα μελλοντικά σας σχέδια και πώς βλέπετε να εξελίσσεται η σχέση σας. Η ύπαρξη ενός κοινού οράματος δημιουργεί μια αίσθηση ενότητας και σκοπού, καθιστώντας ευκολότερο να αντέξετε τις προκλήσεις της απόστασης.

Εκπλήξτε ο ένας τον άλλον

Η απόσταση δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εκπλήξετε τον σύντροφό σας. Στείλτε απροσδόκητα δώρα, γράμματα ή προγραμματίστε μια επίσκεψη-έκπληξη, αν είναι δυνατόν. Αυτές οι χειρονομίες δείχνουν τη δέσμευση και την προσπάθειά σας να διατηρήσετε τη σπίθα ζωντανή παρά τα χιλιόμετρα που σας χωρίζουν.

Δημιουργήστε κοινές εμπειρίες

Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε φυσική απόσταση, βρείτε τρόπους να μοιράζεστε εμπειρίες. Παρακολουθήστε την ίδια ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή, διαβάστε το ίδιο βιβλίο ή παίξτε μαζί διαδικτυακά παιχνίδια. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση συντροφικότητας και κοινών ενδιαφερόντων.

Μείνετε θετικοί

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορεί να είναι συναισθηματικά δύσκολες, αλλά η διατήρηση μιας θετικής νοοτροπίας είναι ζωτικής σημασίας. Επικεντρωθείτε στη δύναμη της σύνδεσής σας και στην αγάπη που μοιράζεστε. Γιορτάστε τα επιτεύγματα του άλλου και στηρίξτε ο ένας τον άλλον σε δύσκολες στιγμές.

Προγραμματίστε επισκέψεις

Όποτε είναι δυνατόν, προγραμματίστε επισκέψεις για να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Το να έχετε συγκεκριμένα σχέδια για το πότε θα ξαναδείτε ο ένας τον άλλον παρέχει μια αίσθηση προσμονής και κάτι για το οποίο ανυπομονείτε.

Να είσαι ευέλικτος

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και τα σχέδια μπορεί να αλλάξουν. Να είσαι ευέλικτος και να δείχνεις κατανόηση όταν συμβαίνουν απροσδόκητα γεγονότα. Η προσαρμοστικότητα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για τα ζευγάρια σε σχέσεις εξ αποστάσεως.

Μείνε ανεξάρτητος

Ενώ είναι σημαντικό να παραμένετε συνδεδεμένοι, είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε τις ατομικές ζωές και τα ενδιαφέροντα σας. Ακολούθησε τα πάθη σου, επένδυσε χρόνο στην προσωπική σου ανάπτυξη και ενθάρρυνε τον σύντροφό σου να κάνει το ίδιο.

Γιορτάστε

Είτε πρόκειται για την επέτειό σας, ένα προσωπικό επίτευγμα ή μια ξεχωριστή ημερομηνία, γιορτάστε! Αυτό ενισχύει τη δέσμευσή σας και δημιουργεί θετικές αναμνήσεις που μπορείτε να διατηρήσετε.