Είναι γνωστό γενικά, ότι εκτός του ότι είναι υγιεινά, τα φρούτα πολλές φορές βοηθούν τις προσπάθειές σας ως προς την απώλεια βάρους.

Ποιο είναι όμως το #1 καλύτερο φρούτο που μπορείτε να φάτε για να χάσετε τα περιττά κιλά; Το eatthis.com αποκαλύπτει ποιο είναι, έτσι ώστε από εδώ και πέρα να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Ποιο είναι το καλύτερο φρούτο για να χάσετε βάρος

Το καλύτερο φρούτο που μπορείτε να φάτε για την απώλεια βάρους είναι το ρόδι. Τρώγοντας τους σπόρους του θα έχετε το μεγαλύτερο όφελος, καθώς όλα τα θρεπτικά συστατικά τους παραμένουν ανέπαφα.

Ωστόσο, και ο χυμός ροδιού είναι επίσης μια καλή πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Δείτε παρακάτω γιατί θα πρέπει να τρώτε περισσότερους σπόρους ροδιού αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες

Μόλις ένα φλιτζάνι σπόρων ροδιού περιέχει 6 γραμμάρια χορταστικών φυτικών ινών. Ενώ όλα τα φρούτα παρέχουν φυτικές ίνες, η ποσότητα φυτικών ινών που λαμβάνετε ανά μερίδα ροδιού συγκαταλέγεται μεταξύ των υψηλότερων όλων των φρούτων. Η κατανάλωση μιας διατροφής υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες μπορεί να βελτιώσει τον κορεσμό, να μειώσει την υπερκατανάλωση τροφής και να βελτιώσει την υγεία του εντέρου, παράγοντες που μπορούν να προωθήσουν την απώλεια βάρους.

Έχει λίγες θερμίδες

Παρόλο που το ρόδι δεν είναι το φρούτο με τις χαμηλότερες θερμίδες, παρέχει μόνο περίπου 120 θερμίδες ανά φλιτζάνι πυρήνων. Πρόκειται για μια πλούσια μερίδα φρούτου που μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση ενός χορταστικού σνακ ή να προσθέσει όγκο σε ένα γεύμα. Η συμπερίληψη τροφίμων υψηλού όγκου και χαμηλών θερμίδων στο πρόγραμμα γευμάτων σας είναι εξαιρετική για την απώλεια βάρους, καθώς μπορούν να βελτιώσουν τον κορεσμό σας και να σας επιτρέψουν να διατηρήσετε πιο άνετα το έλλειμμα θερμίδων.

Προωθεί την απώλεια λίπους

Ρόδι

Το ρόδι είναι περισσότερο γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο και στη μείωση του λίπους. Ενώ μεγάλο μέρος της διαθέσιμης έρευνας επικεντρώνεται στο εκχύλισμα ροδιού -μια συμπυκνωμένη πηγή του φρούτου- φαίνεται ότι υπάρχουν οφέλη απώλειας λίπους και από την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου. Ενώ πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες έρευνες για να κατανοηθούν οι μηχανισμοί απώλειας λίπους του ροδιού, τα δεδομένα φαίνονται αρκετά ελπιδοφόρα ώστε να ενθαρρύνουν την καθημερινή κατανάλωση ροδιού και των εκχυλισμάτων του.