Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να  αναπροσαρμόσετε τις επιλογές τροφίμων και τη συνολική διατροφή σας. Πάρτε για παράδειγμα το γιαούρτι. Θεωρείται ως «υγιεινό» σνακ, αλλά πολλές ποικιλίες περιέχουν κρυφή ποσότητα ζάχαρης.

Το Eat This, Not That! μίλησε με την Amy Goodson, διαιτολόγο και ειδικό στην αθλητική διαιτολογία, η οποία αποκάλυψε το πώς η κατανάλωση γιαουρτιού θα υποστηρίξει ή όχι τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Η Goodson επιβεβαιώνει ότι το γιαούρτι μπορεί να αποτελέσει μια «χρήσιμη προσθήκη» σε κάθε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής ή απώλειας βάρους λόγω του εντυπωσιακού διατροφικού του προφίλ.

Πέντε τρόποι με τους οποίους το γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Γιαούρτι με μούρα

Όταν τρώτε γιαούρτι για απώλεια βάρους και ως μέρος μιας συνολικά υγιεινής διατροφής, η Goodson τονίζει ότι πρέπει να επιλέγετε σκέτο, μη ζαχαρούχο γιαούρτι για να αποφύγετε τα πρόσθετα σάκχαρα. Επιπλέον, σκεφτείτε τα toppings (ξηροί καρποί, σπόροι ή φρούτα) για πρόσθετες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Το γιαούρτι, λοιπόμ. μπορεί να υποστηρίξει τους στόχους σας για απώλεια βάρους με τους παρακάτω πέντε τρόπους:

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, η οποία θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, μειώνοντας έτσι την επιθυμία να καταναλώσετε ανθυγιεινά σνακ ή να υπερκαταναλώσετε στο επόμενο γεύμα σας. «Η πρωτεΐνη είναι γνωστή για το χορταστικό της αποτέλεσμα», επιβεβαιώνει η Goodson. «Η πρωτεΐνη βοηθά, επίσης, στη διατήρηση και την οικοδόμηση άλιπης μυϊκής μάζας, η οποία είναι απαραίτητη για έναν υγιή μεταβολισμό».

Είναι χαμηλό σε θερμίδες

Είτε επιλέξετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είτε χωρίς λιπαρά, η επιλογή σας θα είναι αρκετά χαμηλή σε θερμίδες, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να ελέγξει την πρόσληψη θερμίδων και παράλληλα να καταναλώσει ένα χορταστικό και απολαυστικό πρωινό ή σνακ.

Μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε την όρεξή σας

Γυναίκα τρώει γιαούρτι

Αυτή η νόστιμη, κρεμώδης λιχουδιά μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις ορμόνες της πείνας. «Η πρωτεΐνη και τα λιπαρά στο γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών της πείνας, όπως η γκρελίνη και η λεπτίνη, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξής σας και στη μείωση της επιθυμίας να τσιμπολογήσετε ανθυγιεινά, θερμιδοφόρα τρόφιμα», λέει η Goodson.

Ενισχύει την πέψη

Πολλές ποικιλίες γιαουρτιού προσφέρουν ζωντανές προβιοτικές καλλιέργειες, οι οποίες προάγουν «ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου», εξηγεί η ίδια λίγο αργότερα. «Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου έχει συνδεθεί με καλύτερη πέψη και μπορεί να παίζει ρόλο στη διαχείριση του βάρους».

Βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Ο συνδυασμός λιπαρών και πρωτεϊνών στο γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προσθέτει η Goodson. Αυτό μειώνει την πιθανότητα απροσδόκητης ενεργειακής κατάρρευσης και την επιθυμία να ενδώσετε σε τρόφιμα γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες.