Μια πρόταση γάμου είναι πάντα ένα σημαντικό βήμα σε μια σχέση. Αν, όμως, ο αγαπημένος σας έκανε πρόταση γάμου με ένα μεταχειρισμένο δαχτυλίδι ή ένα οικογενειακό κειμήλιο, υπάρχει πιθανότητα να είναι… στοιχειωμένο.

Τον τελευταίο χρόνο, οι «αναζητήσεις για μεταχειρισμένα κοσμήματα» και «μεταχειρισμένα δαχτυλίδια» έχουν αυξηθεί κατά 83% και 30% αντίστοιχα, σύμφωνα με την Angelic Diamonds. Δεδομένου ότι τα δαχτυλίδια αρραβώνων συχνά μεταβιβάζονται μέσα στην οικογένεια από γενιά σε γενιά, πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να περιέχουν ενέργεια από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, η ενέργειά τους μπορεί να μην είναι συμβατή με τη δική σας, και θα μπορούσε ακόμη και να είναι γρουσούζικη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο nypost.com. «Κάθε άνθρωπος έχει τη δική ενέργεια. Η ενέργεια του κάθε ανθρώπου είναι εντελώς μοναδική γι’ αυτόν», δήλωσε το διάσημο μέντιουμ Inbaal Honigman στο Angelic Diamonds. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ακόμη και σε ένα σκοτεινό σοκάκι, μπορούμε να καταλάβουμε αν υπάρχει κάποιος πίσω μας και μερικές φορές μπορούμε να αναγνωρίσουμε ανθρώπους ακόμη και αν δεν τους βλέπουμε. Αισθανόμαστε την ενέργειά τους».

Και ό,τι συμβαίνει ενώ φοράμε ένα δαχτυλίδι, μπορεί να «μείνει» στο δαχτυλίδι. «Αν τυχαίνει να λάβετε και να φορέσετε ένα ειδικό δαχτυλίδι που κάποιος φορούσε, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του διαζυγίου του ή του πένθους του, τότε η ενέργεια αυτής της ατυχίας μπορεί να επηρεάσει και εσάς», προειδοποιεί η Honigman.

«Ειδικά στην περίπτωση των δαχτυλιδιών αρραβώνων, τα οποία φέρουν την υπόσχεση του ενός συντρόφου να φροντίζει τον άλλον, αν το δαχτυλίδι φέρει την ενέργεια του χωρισμού, της τραγωδίας, του άγχους ή των δακρύων, τότε αυτό μπορεί να διαρρεύσει αργότερα στο γάμο του νέου κατόχου». Η Honigman εξήγησε ότι κάθε αντικείμενο έχει τη δική του «ενέργεια», και όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ενέργεια γίνεται οικεία και μοιάζει φυσική στον χρήστη.

«Οι άνθρωποι και τα αντικείμενα μοιράζονται συνεχώς ενέργεια, οπότε όταν κατέχουμε ένα κόσμημα για λίγο καιρό, παίρνει μέρος της ενέργειάς μας, δονείται σε διαφορετική συχνότητα, λίγο παρόμοια με τη δική μας», εξήγησε η Honigman. «Αυτό το κόσμημα γίνεται μέρος του κόσμου μας, και όταν αυτό το αντικείμενο μας εγκαταλείπει, διατηρεί ένα μικρό κομμάτι μας στο πεδίο του».

Ωστόσο, αν ένα μεταχειρισμένο κόσμημα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα αφόρετο, είναι πιθανό η ενέργεια να επιστρέψει στην αρχική κατάσταση ισορροπίας της. Αν το κομμάτι δοθεί γρήγορα σε νέο ιδιοκτήτη, μέρος της φόρτισης από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη θα παραμείνει στο κόσμημα, δήλωσε η Honigman.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αντίθετες ενέργειες μεταξύ του προηγούμενου και του σημερινού ιδιοκτήτη, μπορεί να είναι τόσο έντονες και να επηρεάσουν τους ανθρώπους σε σημείο που να ξεφορτωθούν το κομμάτι, είπε η Honigman.

Μάλιστα, η Honigman ανέφερε πως ορισμένα κοσμήματα μπορούν να θεωρηθούν περισσότερο στοιχειωμένα από άλλα, με βάση το υλικό του κομματιού, καθώς όλα τα υλικά έχουν διαφορετικές συχνότητες.

«Το μέταλλο θα πάρει πολλή ενέργεια από τον χρήστη, ενώ ένα ξύλινο τεχνούργημα μπορεί να μην πάρει τόση ενέργεια», δήλωσε η Honigman. «Τα χρυσά και ασημένια δαχτυλίδια συγκρατούν πολλή ενέργεια από τους προηγούμενους χρήστες τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα μέταλλα».

Πώς θα απαλλάξετε τα κοσμήματά σας από την κακή ενέργεια

Η Honigman δεν υπονοεί ότι δεν πρέπει να φορέσετε ένα μεταχειρισμένο δαχτυλίδι αρραβώνων ή ένα οικογενειακό κειμήλιο, αν έχετε ένα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από το κακό juju αν υπάρχει ανησυχία για ένα στοιχειωμένο κομμάτι, συμβουλεύει.

Μοιράστηκε με το Angelic Diamonds μερικούς τρόπους εγκεκριμένους από μέντιουμ για να καθαρίσετε το κόσμημα από τυχόν πνεύματα που έχουν απομείνει από τον προηγούμενο κάτοχό του.

Πλύνετέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό

Το νερό δροσίζει και καθαρίζει, και ειδικά το ανοιχτό νερό, όπως ένα ρυάκι ή ο ωκεανός, θα βοηθήσει τις ενέργειες να διαλυθούν γρηγορότερα, πρότεινε η Honigman. «Αφήστε το δροσιστικό, καθαριστικό γλυκό νερό να ξεπλύνει τυχόν ανησυχίες από το νέο σας αντικείμενο».

Αξιοποιήστε τον ήλιο και το φεγγάρι

«Αφήστε το δαχτυλίδι σε ένα περβάζι, έτσι ώστε ο ήλιος να σβήνει τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Στη συνέχεια, το φεγγάρι επαναφορτίζει το δαχτυλίδι με τις δικές του ευλογημένες δονήσεις, είναι μια άλλη υπέροχη επιλογή», είπε.

Αν επιλέξετε αυτή τη λύση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το υλικό του δαχτυλιδιού δεν θα υποστεί ζημιά από την έκθεση στον ήλιο. Ελέγξτε τι θερμοκρασίες μπορεί να αντέξει το δαχτυλίδι και αν η συγκεκριμένη πέτρα είναι από αυτές που θαμπώνουν στο φως του ήλιου.

Κρατήστε τα κοσμήματα σε θυμίαμα

«Κρατώντας το κόσμημα για λίγο σε καπνό λιβανιού μπορεί επίσης να λειτουργήσει για να απομακρύνει οτιδήποτε δυσάρεστο από το κομμάτι», δήλωσε η Honigman.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν θα αμαυρώσουν το μέταλλο ή θα καταστρέψουν τις πέτρες.