Σε έναν κόσμο όπου σπαταλάται το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση κάθε χρόνο, η εύρεση τροφίμων που διαρκούν (σχεδόν) για πάντα μοιάζει με όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε κάποια από αυτά, τα οποία μπορείτε να διατηρήσετε στο ντουλάπι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φασόλια

Τα αποξηραμένα φασόλια που αποθηκεύετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό. Μάλιστα, τα αποξηραμένα, σε σχέση με τις κονσέρβες, μπορούν να γίνουν εξαιρετικά αρωματικά και σίγουρα πιο νόστιμα, οπότε αποτελούν καλύτερη επιλογή.

Ρύζι

Το ρύζι συγκαταλέγεται σε εκείνα τα τρόφιμα που όλοι έχουν στο ντουλάπι τους. Αυτός ο ευέλικτος υδατάνθρακας ταιριάζει (σχεδόν) με τα πάντα, ενώ σας βοηθάει να μείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Τώρα, λοιπόν, έχετε ακόμη έναν λόγο για να το προτιμάτε καθώς η διάρκεια ζωής του είναι σχεδόν παντοτινή. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να το διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο.

Ζάχαρη

Το να περιορίσετε την ζάχαρη στον καφέ σας είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι στο ντουλάπι σας υπάρχει σίγουρα ένα (ή και παραπάνω) σακουλάκι ζάχαρης ανοιχτό. Ευτυχώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό καθώς η κοκκοποιημένη ζάχαρη μπορεί να διατηρηθεί επ’ αόριστον, μέχρι δηλαδή να αποφασίσετε να την κόψετε εντελώς από τον καφέ σας! Για να αποφύγετε την αλλαγή στην όψη ή την υφή της, τοποθεήστε την σε ένα αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε το σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Καφές

Για όλους εσάς που αγαπάτε την καφεΐνη αξίζει να γνωρίζετε ότι λόγω της ξηρής φύσης τους, οι κόκκοι του στιγμιαίου καφέ μπορούν να διαρκέσουν για αρκετά χρόνια. Διατηρήστε τον μάλιστα στο ψυγείο, για πιο φρέσκο άρωμα.