Υπάρχει μια κοινότητα στο Reddit με το όνομα «μήπως είμαι εγώ ο βλάκας;», όπου διάφοροι χρήστες μπαίνουν και σχολιάζουν διάφορα περιστατικά τους, ζητώντας γνώμη για το εάν αντιδρούν σωστά ή όχι. Ένας άντρας απευθύνθηκε στη συγκεκριμένη κοινότητα, για να ρωτήσει τους υπόλοιπους χρήστες αν έκανε λάθος που ζήτησε από τη φίλη του να «παίξει» έναν πιο παραδοσιακό γυναικείο ρόλο, κατά τη διάρκεια μιας επερχόμενης επίσκεψης στην οικογένειά του.

«Έχω μια μεγάλη οικογένεια που είναι απίστευτα δεμένη», έγραψε, αρχικά, στην ανάρτησή του ο χρήστης του Reddit. «Έχουμε μεγάλα οικογενειακά δείπνα κάθε λίγους μήνες, όπου όλοι συναντιόμαστε στο κτήμα του προπάππου μου και τρώμε μαζί».

Σε αυτά τα οικογενειακά δείπνα, οι γυναίκες «πάνε να μαγειρέψουν για όσο καιρό βρίσκονται εκεί», ενώ «οι άνδρες όχι», ανέφερε λεπτομερώς ο ίδιος. Είπε, επίσης, ότι έχει πλήρη επίγνωση ότι αυτή η δυναμική είναι «πολύ σεξιστική», αλλά σημείωσε ότι είναι ένας από τους νεότερους στην οικογένεια και η αντίθεσή του στο σύστημα της οικογένειας «δεν σημαίνει κυριολεκτικά τίποτα».

Ο άνδρας έγραψε ότι στο παρελθόν, άλλες γυναίκες που συμμετείχαν στο οικογενειακό δείπνο «επέλεξαν να μην μαγειρέψουν», αλλά αυτό αντιμετωπίστηκε «με έναν εξοστρακισμό». Παράλληλα, σημείωσε ότι συνήθως είναι αποδεκτό, μόνο αν πρόκειται για μακροχρόνιες συζύγους ή φίλες.

Πρόσθεσε: «Όταν είδα νέους συντρόφους να μην μαγειρεύουν, τα πράγματα πήγαν άσχημα … Η γυναίκα εξοστρακίζεται εντελώς», είπε, και υπάρχει «κακοήθεια και αγένεια» που απευθύνεται σε αυτούς τους νέους συντρόφους, όπως μεταδίδει το nypost.com.

«Αυτό το δείπνο θα γίνει σε δύο εβδομάδες και η φίλη μου ρωτήθηκε αν θα παρευρεθεί», συνέχισε ο χρήστης. «Αρχικά είπε “ναι”, κάτι που είναι υπέροχο». Αλλά όταν εξήγησε την οικογενειακή παράδοση να μαγειρεύουν οι γυναίκες και να συζητούν οι άνδρες, η φίλη του «δικαιολογημένα ενοχλήθηκε». «Της είπα ότι την καταλαβαίνω – ωστόσο, είναι καλύτερο για όλους αν απλώς παίξει αυτό τον ρόλο», συνέχισε.

Ο άντρας είπε, επίσης, στη φίλη του ότι αυτή η κατάσταση «δεν θα είναι κάτι μόνιμο» και ότι της ζητάει να το κάνει αυτό μόνο και μόνο για να μπορέσει «να αποφύγει την κακή αντιμετώπιση από την υπόλοιπη οικογένεια». Αυτή θα είναι η πρώτη της εντύπωση στην οικογένειά του, σημείωσε – και δεν πιστεύει ότι το ζευγάρι πρέπει να «προκαλέσει ταραχές».

Ο Redditor συνέχισε: «Μου είπε ότι είναι απαράδεκτο και ότι αν πρέπει να το κάνει αυτό, δεν θα πάει». Ο άνδρας είπε ότι προσπάθησε να βρει κάποιο συμβιβασμό μαζί της για το θέμα, «αλλά δεν υποχωρεί» – και τώρα είναι θυμωμένη μαζί του. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας «η κοπέλα μου, μου είπε ότι αν νομίζω ότι είναι αποδεκτό να την αναγκάζω να το κάνει αυτό, είμαι εξίσου κακός με όλους τους άλλους, ενώ η άποψή μου είναι ότι πρέπει να κάνει καλή πρώτη εντύπωση».

«Έχει να κάνει με την ιεραρχία μεταξύ των ανδρών»

Οι υπόλοιποι Redditors είχαν πολλά να πουν για το θέμα. Στη συγκεκριμένη κοινότητα, οι άνθρωποι μπορούν να απαντούν σε αναρτήσεις και να δηλώνουν αν ο αναρτών είναι ή όχι ο «βλάκας» της υπόθεσης. Συγκεντρώνοντας συνολικά 23.600 ψήφους από την κοινότητα, η ανάρτηση έλαβε με συντριπτική πλειοψηφία την ετυμηγορία πως ο άντρας είναι λάθος.

Πολλοί μίλησαν για τον σεξισμό του άντρα προς τη γυναίκα, αλλά και για το ότι ο χρήστης που ανήρτησε την ιστορία, θέλει να τα πηγαίνει καλά με την οικογένεια για την κληρονομιά. Συγκεκριμένα, ένα άτομο σχολίασε: «Ποτέ δεν πρόκειται πραγματικά για τις γυναίκες. Έχει να κάνει με την ιεραρχία μεταξύ των ανδρών. Οι άνδρες τρώνε πρώτοι, τους άνδρες εξυπηρετούν και καθαρίζουν μετά. Όλο το σύστημα λειτουργεί πάντα υπέρ τους. Δεν θέλουν να τινάξουν στον αέρα τη δική τους ιεραρχία και θα τιμωρήσουν αυστηρά όποιον την απειλεί».