Το όνομά της είναι Pearl, είναι δύο ετών και είναι τσιουάουα. Είναι, πλέον, μέρος της ιστορίας των ρεκόρ Γκίνες αφού πρόκειται για τον μικρότερο σκύλο που υπάρχει στον πλανήτη. Και μάλιστα… σόι πάει ο τίτλος, αφού το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η… θεία της μέχρι το θάνατό της.

Μάλιστα, ο οργανισμός το ανακοίνωσε περήφανα και της αφιέρωσε κι ένα βίντεο αφού η Pearl, όπως λέει ότι δεν έχει σε… μπόι το έχει σε προσωπικότητα. Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτριά της, η Pearl συμπεριφέρεται σαν ντίβα.

Η Περλ προκρίθηκε για τον τίτλο, αφού ένας κτηνίατρος στο νοσοκομείο ζώων Crystal Creek, στο Ορλάντο της Φλόριντα στις ΗΠΑ, όπου γεννήθηκε, χρησιμοποίησε ένα ειδικό όργανο μέτρησης σκύλων για να διαπιστώσει ότι το ύψος της ήταν μόλις κάτω από 9,14 εκατοστά (3,6 ίντσες) και το μήκος της 12,7 εκατοστά (5 ίντσες).

Αυτό σημαίνει, ότι είναι κοντύτερη από το συνηθισμένο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και περίπου τόσο μικρή σε μήκος όσο ένα χαρτονόμισμα του δολαρίου, ανέφερε το Γκίνες σε ανακοίνωσή του.

Ετσι, λοιπόν, η Περλ διαδέχεται τη Μίλι, αδελφή της μητέρας της, η οποία κατείχε το ρεκόρ μέχρι τον θάνατό της.

Η Pearl είναι το δεύτερο τσιουάουα από την Αμερική που μπαίνει στο Γκίνες τον τελευταίο χρόνο. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε ότι ο Σπάικ, ένα άλλο τσιουάουα από το Οχάιο, κέρδισε τη θέση του στο βιβλίο των ρεκόρ διότι έγινε 23 χρόνων και έγινε – για λίγο – ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο. Τον τίτλο αυτόν κατέχει πλέον ένας 30χρονος σκύλος από την Πορτογαλία.