Ένας λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αρχίσει να γίνεται viral, αφού ο δημιουργός του ισχυρίζεται ότι πραγματοποιεί ταξίδια στο χρόνο, πως έρχεται από το έτος 3.000 και ότι έχει προβλέψει την αγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, αλλά και την επόμενη κίνηση του.

Ο χρήστης με το όνομα «Time Traveler 3000» αρχίζει να κάνει πάταγο στο TikTok με το βίντεο που ανέβασε, αφού ισχυρίζεται ότι εδώ και μήνες προέβλεψε την αγορά του κολοσσού των social media από τον πανίσχυρο μεγιστάνα.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η mirror.co.uk, ο «χρονοταξιδιώτης» προέβλεψε ότι ο Μασκ θα πάρει πίσω τον μόνιμο αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, που επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

«Για να αποδείξω ότι είμαι ταξιδιώτης στο χρόνο θα σας πω τι συμβαίνει με τον Έλον Μασκ», είπε χαρακτηριστικά στο σύντομο βίντεο που ανάρτησε και πρόσθεσε ότι «όπως είχα προβλέψει πριν από μήνες, ο Έλον θα αγόραζε το Twitter και στη συνέχεια θα έπαιρνε πίσω τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ».

Παρόλα αυτά, είπε πως «αυτή είναι η επόμενη κίνηση του» και πρόσθεσε πως «αυτό θα αναστατώσει πολλούς ανθρώπους και έτσι ο Έλον θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Tesla και στη συνέχεια θα γίνει διευθύνων σύμβουλος του Twitter».

Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις, με αρκετούς χρήστες να σχολιάζουν χιουμοριστικά, ενώ άλλοι διερωτήθηκαν γιατί γνώριζε την συγκεκριμένη πληροφορία «μετά από 1.000 χρόνια» και τον λόγο που θέλησε να την μοιραστεί.

«Αν πράγματι επιστρέφεις από το έτος 3000, γιατί να γνωρίζεις κάτι τόσο ασήμαντο που συνέβη πριν από 1000 χρόνια;», ανέφερε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος τόνισε πως αυτά που ανέφερε ο χρήστης του TikTok είναι προβλέψιμα από μόνα τους.

Ταξίδια στο χρόνο, μέσω… TikTok

Ο χρήστης «Time Traveler 3000» δεν είναι ο μοναδικός λογαριασμός στο TikTok που ισχυρίζεται ότι κάνει ταξίδια στο χρόνο. Πρόκειται για μια τάση που άρχισε να αναπτύσσεται με τα πρώτα lockdowns λόγω κορονοϊού και στη συνέχεια εξαπλώθηκε.

Πλέον, αρκετοί λογαριασμοί αναφέρουν ότι προέρχονται από το μέλλον και αναπαράγουν θεωρίες συνομωσίας, εμπλουτισμένες με αρκετές ευφάνταστες λεπτομέρειες.

Παραδείγματος χάριν, ένας χρήστης ανέφερε ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους έγινε από υπόγεια πλάσματα, που στόχο έχουν να καταλάβουν την ανθρωπότητα και να την σκλαβώσουν. Επίσης, ένας άλλος σημείωσε ότι μετεωρίτης πρόκειται να χτυπήσει μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, ενώ πρόκειται να ανακαλυφθεί ένα καταφύγιο με μυστικά αρχαίων πολιτισμών.