Η Βασιλική Δροσάτου δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της στο διαγωνισμό και ήταν εκείνη που αποχώρησε, στην προηγούμενη Δοκιμασία Αντιγραφής πιάτου. «Εβδομάδα του αμπελιού» για το MasterChef 2022 και η Ομαδική Δοκιμασία της εβδομάδας διεξήχθη στο επεισόδιο της Τετάρτης (13/4) σε ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της Ελλάδος.

Το μαγειρικό ζητούμενο της εβδομάδας αφορούσε στο ιδιαίτερο και απαιτητικό αντικείμενο του wine pairing και οι καινούργιες δυο ομάδες κλήθηκαν να ετοιμάσουν πέντε πιάτα, που θα συνδυάζονταν με πέντε διαφορετικές ποικιλίες κρασιού.

Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, σε αυτή τη δοκιμασία για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δυο ομάδων, ο wine expert της ομάδας του Warehouse, Γιώργος Κανόπουλος.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ, έχοντας κερδίσει στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, κλήθηκε να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας.

Ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας η Καλλιόπη διάλεξε τους συμπαίκτες της, ενώ για αρχηγό της μπλε επέλεξε τον Χριστόφορο.

Οι επιλογές της Καλλιόπης σχολιάστηκαν αρνητικά από τον Βασίλη και τον Παναγιώτη.

Στη συνέχεια η επιλογή των παικτών έγιναν εναλλάξ και έτσι διαμορφώθηκαν οι νέες ομάδες

Κόκκινη Ομάδα με αρχηγό την Καλλιόπη: Φανή, Ελπίδα, Νικήτας, Μάριος, Νίκος, Δημήτρης (Μπόμπαινας)

Μπλε Ομάδα με αρχηγό τον Χριστόφορο: Γιάννος, Πάνος, Νίκος, Βασίλης, Ελισάβετ

Οι αρχηγοί μαζί με ένα μέλος της ομάδας, που επέλεξαν, ήταν οι μόνοι που είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα ιδιαίτερα κρασιά, που θα συνόδευαν το κάθε πιάτο, κάνοντας το έργο τους ακόμα πιο σημαντικό. Οι σωστές σημειώσεις, η απόλυτη κατανόηση αλλά και η σωστή μεταφορά των πληροφοριών στην υπόλοιπη ομάδα, ήταν ζωτικής σημασίας.

Ωστόσο, πέρα από τις νέες ομάδες και τις ίντριγκες που προέκυψαν ένας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του επεισοδίου.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς… τρόλαρε τον «Μπόμπαινα» και το Twitter… τρόλαρε τον σεφ. Η επιλογή στο ντύσιμό του έδωσε έμπνευση στους χρήστες, οι οποίοι ήταν αδύνατο να μην παρατηρήσουν το look του, το οποίο είχε να τους θυμίσει πολλά.

Καθολικός παππάς, κόμης δράκουλας, σαμουράι, ήταν μόνο μερικές από τις ατάκες που γράφτηκαν.

Κάποιοι βέβαια σχολίασαν και το εύθυμο ύφος του σεφ Σωτήρη Κοντιζά ύστερα από τη… γευσιγνωσία