Η «Εβδομάδα του αμπελιού» ξεκίνησε για τους παίκτες του MasterChef και η ομαδική δοκιμασία της εβδομάδας έγινε σε ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της Ελλάδος. Wine pairing ήταν το μαγειρικό ζητούμενο και οι δυο ομάδες κλήθηκαν να δημιουργήσουν πέντε πιάτα τα οποία έπρεπε να συνδυαστούν με πέντε διαφορετικές ποικιλίες κρασιού.

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε η Καλλιόπη Μπεζαντέ η οποία έχοντας κερδίσει στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, έπρεπε να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας. Ένα από αυτά ήταν να διαλέξει τον αντίπαλο αρχηγό της και την ομάδα της. Ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας η Καλλιόπη διάλεξε τους συμπαίκτες της, ενώ για αρχηγό της μπλε επέλεξε τον Χριστόφορο.

Οι επιλογές της Καλλιόπης σχολιάστηκαν αρνητικά από τον Βασίλη και τον Παναγιώτη.

«Θεωρώ ότι οι επιλογές δεν είναι της Καλλιόπης. Καταρχάς πέρα από το σημερινό ότι πήγε πρώτα η Φανή δίπλα της. Και μέσα στο σπίτι η Καλλιόπη ήταν συνέχεια πίσω από τη Φανή», είπε στην κάμερα ο Παναγιώτης.

«Πιστεύω ότι έτσι όπως είναι οι μπλε θα ψηφιστώ. Από την άλλη και στην κόκκινη θα γίνει σόου με τον Μπόμπαινα και τη Φανή. Δε νομίζω ότι παίξανε καλά με τα άτομα!», πρόσθεσε ο Βασίλης.

Η επιλογή των παικτών γίνεται εναλλάξ και οι δυο ομάδες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Κόκκινη Ομάδα με αρχηγό την Καλλιόπη: Φανή, Ελπίδα, Νικήτας, Μάριος, Νίκος, Δημήτρης (Μπόμπαινας)

Μπλε Ομάδα με αρχηγό τον Χριστόφορο: Γιάννος, Πάνος, Νίκος, Βασίλης, Ελισάβετ

Ο Σωτήρης Κοντιζάς τρόλαρε τον Μπόμπαινα

Έβγαλε την Μπλε ποδιά και φόρεσε την Κόκκινη ο Δημήτρης Ταϊρίδης ή αλλιώς Μπόμπαινας και βλέποντας αυτή την αλλαγή ο Σωτήρης Κοντιζάς θέλησε να τρολάρει τον παίκτη, μιας και θυμήθηκε μια παλαιότερη δήλωσή του, που είχε πει πως αν αγωνιστεί ποτέ με την κόκκινη ποδιά θα την αφήσει και θα φύγει από το MasterChef 2022.«Εδώ που βρισκόμαστε αν το πάρεις με τα πόδια πότε πιστεύεις ότι θα φτάσεις;», σχολίασε με χιούμορ ο σεφ – κριτής.

«Όχι δε θα το κάνω. Συνεχίστηκε το παιχνίδι και τα βρήκαμε με τα παιδιά. Θα αγωνιστώ με τα παιδιά», απάντησε ο Μπόμπαινας.