Αντιδράσεις προκάλεσε στους χρήστες του Twitter η απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, να επισκεφθεί το νοσοκομείο «Σωτηρία» και να κάνει… challenge στον Κωνσταντίνο Τασούλα μέσω Facebook, τονίζοντας ότι διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια πως οι ΜΕΘ δεν δουλεύουν στο επιθυμητό ποσοστό.

Υπυνθυμίζεται ότι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τις ΜΕΘ που έκανε δωρεά το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο «Σωτηρία». Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου έκανε αυτοψία για το εάν πράγματι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δουλεύουν και βγάζοντας τη μάσκα του, μεταξύ άλλων είπε:

«Οι υπομονάδες 3 και 4 με συνολική χωρητικότητα 25 κλινών δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού», τόνισε -αφού έβγαλε τη μάσκα- ο κ. Πολάκης μέσω του βίντεο που ανάρτησε στα social media, ενώ ανέφερε πως οι περισσότεροι από το προσωπικό «είναι μετακινημένοι είτε μέσα από το “Σωτηρία”, είτε από άλλα νοσοκομεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα κ. Τασούλα, εγώ ήρθα να τη διαπιστώσω με τα μάτια μου. Περιμένω τη δημόσια συγγνώμη σας».

Υπουργείο Υγείας: Να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη

«Να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη» καλεί τον Παύλο Πολάκη το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επίσκεψη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», χθες.

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία” και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του. Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς», σημειώνει η ανακοίνωση.

Το… γλέντι στο Twitter με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό

Οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν άφησαν ασχολίαστα τα όσα έκανε ο κ. Πολάκης, με αρκετούς να στέκονται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του βίντεο έβγαλε τη μάσκα που φορούσε προηγουμένως, προκειμένου να ακούγεται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.