Η καθαριότητα του σπιτιού αν και πλέον είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ, για τους περισσότερους αποτελεί πραγματικό «πονοκέφαλο». Για να διευκολύνετε, λοιπόν, την καθημερινότητά σας λίγο περισσότερο μάθετε τρία έξυπνα κόλπα που θα σας κάνουν να γλιτώσετε από χρόνο και κόπο και θα εύχεστε να γνωρίζατε νωρίτερα.

Απολύμανση σφουγγαριών στο φούρνο μικροκυμάτων

Το να απολυμάνετε το σφουγγάρι που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των πιάτων ή τον καθαρισμό των πάγκων είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία, την οποία σίγουρα δεν είχατε φανταστεί. Τοποθετήστε, λοιπόν, το υγρό σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ και θα μειώσετε την ποσότητα βακτηριδίων που περιέχονται σε αυτό κατά 99%!

Καθαρίστε τα μαντεμένια σκεύη με πατάτα

Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τα πολύτιμα σκεύη σας από χυτοσίδηρο καθαρίζοντάς τα με σφουγγάρι και σαπούνι, μπορείτε να τα κάνετε να λάμπουν με μία πατάτα! Ρίξτε, λοιπόν, λίγο χοντρό αλάτι στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και χρησιμοποιήστε μισή πατάτα για να την τρίψετε μέχρι να εξαφανιστούν οι λεκέδες.

Η βότκα θα κάνει τα κοσμήματά σας να λάμψουν

Εάν τα αγαπημένα σας δαχτυλίδια, βραχιόλια ή κολιέ έχουν χάσει την λάμψη τους, δοκιμάστε να τα μουλιάσετε σε λίγη βότκα και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Το αλκοόλ θα απομακρύνει τη βρωμιά και την σκόνη. Ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό και σκουπίστε καλά.