Για όσους θεωρούν πως τα ολόλευκα δόντια είναι πια βαρετά, υπάρχει τρόπος να κάνουν τη διαφορά και να βρεθούν στο επίκεντρο.

Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας David Silverstein, δημιούργησε το Chrom, το οποίο μοιάζει με βερνίκι νυχιών, αλλά προορίζεται για εφαρμογή στα δόντια και υπόσχεται πολύχρωμα χαμόγελα, σε διάφορες αποχρώσεις όπως «Λιακάδα», «Νεραϊδόσκονη», «Μέντα» και «Αρκετά Ροζ».

Σύμφωνα με τον Silverstein μάλιστα μπορεί να αποτελέσει τη νέα μόδα και να εξαπλωθεί όπως τα τατουάζ. «Ίσως να πηγαίνετε στη δουλειά με δόντια που να είναι ασορτί με το βερνίκι των νυχιών σας ή το χρώμα των μαλλιών σας», λέει.

Σύντομα, μάλιστα, όπως σημειώνει, θα υπάρξει και η σειρά γκλίτερ, για ακόμα πιο φανταχτερά χαμόγελα.

Κάθε μπουκαλάκι με αυτό το «μαγικό» προσωρινό βερνίκι δοντιών κοστίζει περί τα 20 δολάρια. Σύμφωνα με τον δημιουργό του η διάρκεια ζωής του είναι έως και 24 ώρες, χωρίς να επηρεάζεται από το φαγητό ή το ποτό. Η δε αφαίρεσή του γίνεται πολύ εύκολα, με το βούρτσισμα των δοντιών με οδοντόπαστα.

Ο David Silverstein τονίζει πως το προϊόν του είναι «100% ασφαλές» και πως έχει παρασκευαστεί από οδοντογιατρούς. Δεν αποκαλύπτει τη «μυστική» συνταγή για λόγους ανταγωνισμού, σημειώνει ωστόσο πως για την δημιουργία του διαλύτη χρησιμοποιείται βάση αλκοόλης και πως οι χρωστικές ουσίες, που είναι παρόμοιες με τις χρωστικές τροφίμων, πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος για τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα καλλυντικά. «Δεν αφήνει λεκέδες στα δόντια σας και δεν είναι μόνιμο», λέει.

Ειδικοί, πάντως, εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την καθημερινή χρήση του προϊόντος. «Δεν θα ήμουν άνετος λέγοντας πως η οδοντική βαφή είναι ασφαλής χωρίς ένα δελτίο δεδομένων ασφάλειας υλικού, ή MSDS, που θα περιέχει την πλήρη λίστα των συστατικών», δήλωσε στη NY Post ο οδοντίατρος David Drew για να καταλήξει:

«Δεν θα συνιστούσα την καθημερινή χρήση του προϊόντος χωρίς να έχω στα χέρια μου μια μακροχρόνια μελέτη που να αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές».