Μία 42χρονη γυναίκα από τη Βρετανία αποφάσισε να σταματήσει να περιμένει τον κατάλληλο άνδρα για να παντρευτεί, αλλά τίποτα δεν θα της στερούσε το γάμο των ονείρων της. Έτσι, παντρεύτηκε τον εαυτό της!

Αυτή είναι η ιστορία της Σάρα Γουίλκινσον που πάντα είχε στόχο να κάνει έναν παραμυθένιο γάμο, να φορέσει ένα ωραίο και ακριβό νυφικό και να διασκεδάσει τη μεγάλη μέρα με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Για 20 χρόνια έκανε οικονομίες προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Παράλληλα, προσπαθούσε να βρει το άλλο της μισό. Ωστόσο, παρόλο που το επιχείρησε πολλές φορές δεν έβρισκε τον κατάλληλο. Αυτό, όμως, δεν την αποθάρρυνε. Συνέχισε να μαζεύει χρήματα.

«Το ποσό ήταν σε κλειστό λογαριασμό αποκλειστικά για τον γάμο μου», τόνισε η Γουίλκινσον μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC. Αποκάλυψε πως μήνας έμπαινε, μήνας έβγαινε εκείνη έβαζε χρήματα στην άκρη για το μεγαλύτερο διάστημα της ενήλικης ζωής της. Στον… κουμπαρά της έμπαιναν και όποια κέρδη είχε κατά καιρούς από το μπίνγκο που έπαιζε.

Η ώρα της απόφασης

Έπειτα, αναφέρθηκε στην απόφαση να παντρευτεί τον εαυτό της. Παραδέχθηκε πως δεν είναι και το πιο… νορμάλ, αλλά εξήγησε: «Νομίζω ότι φτάνεις στο σημείο που σκέφτεσαι “μπορεί να μην μου συμβεί αυτό με έναν σύντροφο στο πλευρό μου, αλλά γιατί να χάσω μία τέτοια στιγμή, έτσι κι αλλιώς;”».

Οπότε αποφάσισε να κάνει το βήμα. Πλήρωσε για τη γαμήλια δεξίωση μαζί με τους φίλους της. Έδωσε περί τις 10.000 λίρες, ήτοι 11.500 ευρώ. Μάλιστα, έκανε δώρο στον εαυτό της κι ένα ακριβό μονόπετρο. Η Σάρα Γουίλκινσον ήθελε να ζήσει την εμπειρία όπως και να ‘χει είτε με κάποιο άλλο άτομο, είτε μόνη της.

Ο γάμος με τον εαυτό της

«Ήταν μια υπέροχη μέρα αυτή για εμένα, που ήμουν στο επίκεντρο της προσοχής των φίλων και των αγαπημένων μου», δήλωσε. Ο γάμος έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου. Είχε καλέσει 80 άτομα στη μεγάλη της μέρα. Μάλιστα, είπε πως κανείς δεν «έπεσε από τα σύννεφα» όταν ανακοίνωσε το ασυνήθιστο σχέδιο της, το οποίο «γεννήθηκε» όταν έκλεισε τα 40 της χρόνια και είδε πως ήταν μόνη στη ζωή.

«Κανείς δεν σταμάτησε να χαμογελάει όλη την ημέρα και όλοι είπαν πόσο υπέροχα πέρασαν», πρόσθεσε. Επιπλέον, έγραψε 14 όρκους και ορισμένοι ήταν ιδιαίτερα ευφάνταστοι. Όπως το να μην αφήσει τον έλεγχο του τηλεκοντρόλ!

Για τον γάμο της η ίδια αγόρασε ένα παραδοσιακό λευκό νυφικό με παγιέτες, μια τούρτα με αρκετά… πατώματα, ενώ την κορυφή της υπήρχε μια νύφη να φιλάει ένας βάτραχος. Στην τελετή τη συνόδευσε η μητέρα της. Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι παντρεύτηκε τον εαυτό της, δεν αποκλείει στο μέλλον να παντρευτεί «κανονικά». Απλώς για την ώρα, ήθελε κάπως να σταματήσει να ψάχνει κάποιον άλλον για να ζήσει το μεγάλο της όνειρο, κάτι που κατά την ίδια απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.