Ο σκληροπυρηνικός Σόιμπλε που έχει στοιχειώσει την Ευρώπη

Ο ταραχώδης βίος του αρχιτέκτονα της Ε.Ε. - Τα πρώτα βήματα, η απόπειρα δολοφονίας και η εδραίωση


WEEKEND
0:38
08/02/2015
Ο σκληροπυρηνικός Σόιμπλε που έχει στοιχειώσει την Ευρώπη
10
loading

«Όχι απλό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά αρχιτέκτονα της Ε.Ε. και πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της Νομισματικής Ένωσης» ήταν τα λόγια με τα οποία εξήρε ο Γιάννης Βαρουφάκης τον βετεράνο της γερμανικής πολιτικής, τον εμπνευστή της «σκληρής γραμμής», τον υπέρμαχο της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, τον «δόκτωρ Σόιμπλε».

Γράφει η Νίκη Παπάζογλου

Παρά την κολακευτική «προσφώνηση» βέβαια, λίγοι είναι εκείνοι, και δει Έλληνες, που θα προσυπέγραφαν τον χαρακτηρισμό του. Πώς είναι δυνατόν άλλωστε, αφού, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε πώς ο δρ. Σόιμπλε ήταν εκείνος που την ώρα που η χώρα έφτανε με ενθουσιώδη ροπή δανεισμού στο χάος, οραματιζόταν έναν «σκληρό πυρήνα» πρόθυμων και πλούσιων κρατών ικανά να επιβάλουν ασφυκτική λιτότητα στις χώρες που πλήττονται από την κρίση. Ήταν εκείνος που απεφάνθη πως στην Ελλάδα συνέβη ό,τι και στην Ανατολική Γερμανία όταν εισήγαγαν το γερμανικό μάρκο το 1990. Και ήταν κι αυτός που στοίχειωσε την Ευρώπη με την γερμανικής εμπνεύσεως λέξη Kerneuropa, αποδεικνύοντας περίτρανα πως παραμένει υπέρμαχος μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης το δεικτικό προφίλ του, η άτεγκτη στάση του, και πολλές από τις «ακούρευτες» απόψεις του, έγιναν γνωστές στην πλειονότητα των Ελλήνων. Μαζί με αυτές και η χαρακτηριστική εικόνα του να μας κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο κάθε φορά που παρεκκλίνουμε από την συνταγή της λιτότητας. «Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο κύριος Σόιμπλε που λοιδορεί την πατρίδα μας», όπως είχε αναρωτηθεί παλαιότερα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Κάρολος Παπούλιας.

Τα πρώτα βήματα

Ο κύριος που αντιλαμβάνεται ως «βάση της περαιτέρω αλληλεγγύης την τήρηση των κανόνων» γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1942 στο Φράιμπουργκ. Τον τράβηξαν τόσο οι οικονομικές όσο και οι νομικές επιστήμες τις οποίες και σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Αποφοίτησε το 1966 και το 1970 το πανεπιστήμιο του απένειμε τον τίτλο του διδάκτορα της νομικής.

Ήδη ένα χρόνο πριν είχε συνδεθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με την Ίνγκεμποργκ Σόιμπλε, και η ίδια οικονομολόγος στο επάγγελμα αφού όπως συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός πίσω από κάθε ισχυρό άντρα κρύβεται μια ισχυρή γυναίκα. Στην κοινή τους πορεία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τρεις κόρες κι ένα γιο.

Η επαγγελματική αποκατάσταση έρχεται άμεσα, ο Σόιμπλε εργάζεται ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως εφοριακός. Η γοητεία όμως που του ασκεί ο πολιτικός χώρος, θα τον αναγκάσει να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν, ήδη από την ηλικία των 19 ετών. Το 1961 κι ενώ ακόμα σπουδάζει, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών γίνεται μέλος της νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Γερμανικού Κόμματος (CDU) και 9 χρόνια αργότερα, το 1972, εκλέγεται αντιπρόσωπος στη γερμανική Βουλή (Bundestag).

Η πρώτη του συμμετοχή στην κυβέρνηση λαμβάνει χώρα εν έτει 1984 υπό τον Χέλμουντ Κολ. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει διατελέσει υπουργός Ειδικών Υποθέσεων, υπουργός Εξωτερικών, και για κάποιο διάστημα αρχηγός της Καγκελαρίας.Η αφοσίωσή του, η προσωπικότητα του και οι γνώσεις του, απογειώνουν την πολιτική του καριέρα, μετατρέποντάς τον σε βασικό πρωταγωνιστή πολλών σημαντικών υποθέσεων της γερμανικής διακυβέρνησης.

Η απόπειρα δολοφονίας

Στο απόγειο της πολιτικής του καριέρας όμως σε ηλικία 48 ετών, και συγκεκριμένα την 12η Οκτωβρίου του 1990, σημειώνεται εναντίον του δολοφονική απόπειρα. Όταν ο τότε γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Βόλφγκαν Σόιμπλε, ανεβαίνει στο βήμα κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του κόμματός του (CDU) στο Όπεναου, εν μέσω ακροατηρίου 300 ατόμων, πυροβολείται τρεις φορές.

Η πρώτη βολή αστοχεί, τραυματίζοντας τον σωματοφύλακά του, ο οποίος πέφτει στο έδαφος, οι άλλες δύο όμως βρίσκουν τον στόχο. Ο δράστης, Dieter Kaufmann, άτομο με διαταραγμένη ψυχική υγεία, πετυχαίνει τον κ. Σόιμπλε στο κεφάλι και στην σπονδυλική στήλη. Αν και μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο, η σφαίρα έχει ήδη προκαλέσει μόνιμη παραπληγία, παραλύοντας τον από τη μέση και κάτω. Ο γερμανός πολιτικός, καθηλώνεται έκτοτε σε αναπηρικό καροτσάκια και η κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας όπως και ίδιος στιγματίζεται για πάντα.

Ούτε η απόπειρα δολοφονίας, ούτε η μόνιμη βλάβη που του προκαλεί, τον αποπέμπει όμως από την πολιτική σκακιέρα. Το 1991 επιστρέφει δριμύτατος στην κεντρική πολιτική σκηνή ως πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, και μετουσιώνεται σε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που αναδεικνύει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα τις τελευταίες δεκαετίες, ικανή να συγκριθεί μόνο με τον προκάτοχό του Χέλμουτ Κολ. Όταν μάλιστα ο  καγκελάριος της Ενοποίησης Κολ του παραδίδει τα ηνία του κόμματος, αναγνωρίζει δημόσια τον καθοριστικό ρόλο που έχει παίξει από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, στην πτώση του τείχους του Βερολίνου.
 
Η απρόσμενη ήττα όμως δεν αργεί να έρθει. Λίγο αργότερα, το 1998, ο κ. Σόιμπλε χάνει την μάχη της καγκελαρίας από τον αντίπαλο του Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Οι ισχυροί δεσμοί με τον Κολ και τα σκάνδαλα

Tην ήττα ακολουθεί η παραίτηση που έρχεται μόλις δύο χρόνια αργότερα, εξαιτίας ενός σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο αδιάλλακτος κύριος Σόιμπλε.

«Χάος, δράμα, συμφορά» ήταν ο τίτλος της εβδομαδιαίας εφημερίδας του Αμβούργου «Die Zeit» τις ημέρες που την κοινή γνώμη απασχολούσε το πολύκροτο σκάνδαλο χρηματισμύ του CDU από έμπορο όπλων.

Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου 2000, οι ελληνικές εφημερίδες έγραφαν :
«Μια αυτοκτονία και μια συγγνώμη σφράγισαν χθες στο Βερολίνο το εξελισσόμενο σε χιονοστιβάδα σκάνδαλο του μαύρου χρήματος που εισέρρευσε στο ταμείο των Χριστιανοδημοκρατικών. Ο υπεύθυνος οικονομικών και προϋπολογισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Βόλφγκαν Χίλεν ,είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του δίπλα σε μια επιστολή με την οποία επικαλούνταν προσωπικούς λόγους για τον αυτοχειριασμός. Λίγο πριν την πράξη αυτοχειρίας, στο ιστορικό ημικύκλιο του Ράιχσταγκ, ο ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, με τη φράση, «λυπούμαι και ζητώ συγγνώμη» αναγνώριζε ότι εψεύσθη όταν αρνήθηκε ότι είχε δεχθεί παράνομη αμοιβή».

Την ημέρα εκείνη, η είδηση του θανάτου του Χίλεν, διέκοψε τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατικών, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Βόλφγκαν Σόιμπλε. Λίγο νωρίτερα είχε κλητευθεί από την ερευνητική επιτροπή της Βουλής ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, ένα από τα ονόματα που περιλάμβανε η λίστα του σκανδάλου των «μαύρων λογαριασμών» .  
Μετά από αυτά ήταν που ο κ. Σόιμπλε αναγκάστηκε να ζητήσει συγχώρεση.
«Πριν από λίγες εβδομάδες, από το ίδιο βήμα της Βουλής, όταν η ατμόσφαιρα ήταν κάπως πιο ζωηρή απ' ό,τι είναι σήμερα, δεν αντέδρασα όπως έπρεπε. Λυπάμαι γι' αυτό και ζητώ συγνώμη εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος», τόνιζε τότε ο κ. Σόιμπλε Η συγγνώμη αφορούσε στους προηγούμενους ψευδείς ισχυρισμούς του πως δεν γνώριζε τον Γερμανοκαναδό έμπορο όπλων Καρλχάινς Σράιμπερ, παρόλο που κι ο ίδιος είχε υπάρξει αποδέκτης μιας «δωρεάς» 100.000 μάρκων που δεν εμφανίστηκε νομότυπα στα λογιστικά βιβλία του κόμματος.

Οι ψευδείς δηλώσεις που είχαν γίνει ένα χρόνο πριν στη Βουλή ήταν οι εξής :
«Συνάντησα τον κ. Σράιμπερ το 1994 σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Μιλήσαμε για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού μας αγώνα» δήλωνε ο κ. Σόιμπλε 
«Με βαλίτσα ή χωρίς;» τον διέκοψε ο βουλευτής των Πρασίνων κ. Κρίστιαν Στρόμπελε, υπαινισσόμενος το γεγονός ότι το 1991 ο ίδιος κ. Σράιμπερ είχε παραδώσει μια βαλίτσα με ένα εκατομμύριο «άπλυτα» μάρκα στον τότε ταμία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Λάισλερ Κιπ.
«Χωρίς» ήταν η απάντηση του κ. Σόιμπλε.
Αυτό ήταν όλο!

Αργότερα βέβαια, ο σημερινός υπουργός οικονομικών σε ομιλία του στο τηλεοπτικό κανάλι WDR συμπλήρωνε«Την άλλη ημέρα ο κ. Σράιμπερ μου έφερε στο γραφείο μου 100.000 μάρκα».
«Δηλαδή, είχατε δύο συναντήσεις;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.
«Όπως το πάρετε, εμένα μου φάνηκε μία, επειδή έγιναν διαδοχικά» επεξήγησε ο κ. Σόιμπλε, προτείνοντας με τον τρόπο αυτό μια καινοφανή οικονομική θεωρία ποσοτήτων.

Δεν επρόκειτο βέβαια για διάλειψη μνήμης, απλώς, τον Δεκέμβριο του '99 δεν ήξερε ακόμη πού είχε καταλήξει εκείνη η παλιά εισφορά, και δεν συνήθιζε να μιλάει δημόσια για πράγματα για τα οποία δεν ήταν σίγουρος. Τα χρήματα όμως είχαν καταχωρηθεί από την τότε ταμία του κόμματος κυρία Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ στα λογιστικά βιβλία της οργάνωσης με τρόπο που παραβίαζε τον νόμο περί χρηματοδότησης των κομμάτων. «Το λάθος ήταν αποκλειστικά της κυρίας Μπαουμάιστερ» διαβεβαίωνε ο κ. Σόιμπλε. «Εγώ δεν φέρω την παραμικρή ευθύνη».

«Οι υποκρισίες του Σόιμπλε προκαλούν συμπόνια. Ο πολιτικός, που είχε υποσχεθεί την πλήρη διαλεύκανση του «σκανδάλου Κολ, ήτοι της παράνομης συλλογής χρημάτων και του λαδώματος κομματικών στελεχών από τον προκάτοχό του στην προεδρία του κόμματος κ. Χέλμουτ Κολ, συνελήφθη κλέπτων - και ο ίδιος - οπώρας. Και όχι μόνο αυτό. Την ίδια "διαφώτιση" μας υπόσχεται και τώρα, παρά το γεγονός ότι παραπλάνησε τη Βουλή και αγγίζει με βελούδινα γάντια τον πρωταγωνιστή των παρανομιών, τον Κολ» ήταν μερικοί από τους τότε κοιβουλευτικούς διαλόγους όπως αποτυπώνονταν σε δημοσιεύματα.

«Ο Σόιμπλε είναι ο άνθρωπος των τακτικών ελιγμών» συμφωνούσε μέχρι και η συντηρητική εφημερίδα «Die Welt». «Αυτό τον ευνοούσε όσο κυριαρχούσε γαλήνη στο κόμμα. Μόλις όμως άρχισαν οι τρικυμίες, έχασε τον έλεγχο».

Όπως αποδείχτηκε, ο τότε πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, δεν μπόρεσε να γίνει πατροκτόνος και να απαλλαγεί οριστικά από τον κ. Κολ , πληρώνοντας στην συνέχεια αυτή την επιμονή του, με την πλήρη εσωκομματική του απομόνωση. Οι περισσότεροι ομολογούσαν τότε πως ήταν στο χέρι του κ. Σόιμπλε να καθαρίσει τον... στάβλο του Αυγεία που του κληροδότησε ο κ. Κολ, μόνο που ως ανέκαθεν συνεργός του δεν θέλησε.

Κάπως έτσι ο κ. Σόιμπλε παραιτήθηκε της προεδρίας παραχωρώντας την στην κ. Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψης του σκανδάλου. Οι κακές γλώσσες μετέφραζαν μάλιστα τον υπερβάλλοντα ζήλο της, ως σχέδιο εξόντωσης των αντιπάλων.

Αν και οι αρχικέ σχέσεις της σιδηράς Καγκελαρίου με τον προκάτοχό της πέρασαν από χιλιάδες κύματα εν τέλει εξομαλύνθηκαν. Έτσι κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας της, 2005-2009, ο κ. Σόιμπλε ορίζεται υπουργός Εσωτερικών, ενώ από το 2009 μετατρέπεται σε τσάρο της γερμανικής, και όχι μόνο, οικονομίας. Γίνεται μάλιστα τόσο  απαραίτητος στη Γερμανίδα καγκελάριο, που όταν το 2010 υποβάλει την παραίτηση του, λόγω επικείμενης εισαγωγής του στο νοσοκομείο, η Άνγκελα την απορρίπτει αμέσως. Από τότε ο δρ. Σόιμπλε παραμένει όχι μόνο ο ισχυρός άντρας της γερμανικής οικονομίας, αλλά και μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής ξεσηκώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα κύματα αντιδράσεων με τις «άκαμπτες δηλώσεις του.

Ο υπέρμαχος της Ευρώπης 2 ταχυτήτων

Η στάση των τελευταίων χρόνων άλλωστε τον θέλει υπέρμαχο της «Kerneuropa», τουτέστιν του πυρήνα της Ευρώπης, μια λέξη και μια ιδέα γερμανικής εμπνεύσεως που φαίνεται να στοιχειώνει, κατά πολλούς, του μυαλό του τσάρου της οικονομίας. Πρώτη φορά την ανέφερε το 1994 σε άρθρο του στην γαλλική «Monde» και την επανέφερε στο προσκήνιο αρκετά χρόνια αργότερα(2014) με ένα πολυσυζητημένο άρθρο των «Financial Times», το οποίο κατά πολλούς ξύπνησε το φάντασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των δύο ταχυτήτων.

«Η ταχύτητα μιας νηοπομπής είναι ίση με την ταχύτητα του πιο αργού πλοίου» λένε οι υπέρμαχοι της Kerneuropa. Κατά τη γνώμη τους αυτό καθυστερεί τη φυγή προς τα εμπρός, δηλαδή προς τον φεντεραλισμό, που τους φαίνεται η λογική κατάληξη του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Δεδομένης της μέχρι τώρα πορείας του και με το τελευταίο αυτό όραμα εν όψει, σίγουρα αυτό που θα περίμενε κανείς από την συνάντησή του δόκτορα με τον αντισυμβατικό «Γιάνη», θα ήταν τουλάχιστον «να συμφωνήσουν πως διαφωνούν»... Η βιογραφία του άλλωστε μαζί και η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους αλλά και του ελληνικού λαού αναμένεται σύντομα να συμπληρωθεί...

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar andrew

  Αυτής της στρατηγικής είναι επικεφαλής ο Σόιμπλε.
  Αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε από καμία Δικαιοσύνη, επειδή ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα σπορ έστειλε στον τάφο και στα ψυχιατρεία πολλούς νέους αθλητές, αλλά έχει «προαχθεί» και ανέλαβε να στείλει στον «τάφο» ολόκληρους λαούς. Αυτό το τροχοφόρο σκουπίδι όχι μόνον δεν απεβίωσε, εξαιτίας της υπόθεσης Τρόιχαντ, αλλά παριστάνει τον «ευεργέτη» μιας Ανατολικής Γερμανίας, η οποία σήμερα δυστυχεί και υποφέρει, εξαιτίας του ξεπουλήματος που υπέστη.
  Όμως, αυτό το οποίο δεν έκανε η γερμανική Δικαιοσύνη, το έκανε η μοίρα. Ο Σόιμπλε, ο οποίος ήθελε να «τιμωρήσει» τους Έλληνες και όλους τους Ευρωπαίους του Νότου, γιατί έζησαν πέρα από τις δυνατότητές τους, τιμωρείται από τη μοίρα, επειδή έζησε πέρα από τις δυνατότητές του. Για το κτήνος, που λέγεται Σόιμπλε, είναι πέρα από τις δυνατότητές του να ζει ως φυσιολογικός άνθρωπος. Πολύ πριν ο Σόιμπλε λοιπόν βάλει σε «μνημόνιο» τους λαούς, τον έβαλε τον ίδιο σε «μνημόνιο» η μοίρα.»

 2. avatar andrew

  Δεν ασχολείται καν με την οικονομία …Ηθικολογεί εις βάρος των θυμάτων της γερμανικής ανηθικότητας …Βρίζει πρώτος στο όνομα της Γερμανίας πριν αρχίσουν να βρίζουν οι άλλοι τη Γερμανία …Κατηγορεί τους μη ανταγωνιστικούς πριν αυτοί αρχίσουν να ψάχνουν τα περί αθέμιτων ανταγωνισμών.
  Αυτό ακριβώς είναι η γερμανική οικονομία. Πρώτη στην Ευρώπη, εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού. Στην κυριολεξία «ντοπαρισμένη» …»Ντοπαρισμένη» με αμερικανικά δολάρια. Όταν η Γερμανία δανειζόταν τεράστια ποσά, για ν” αποκτήσει την ανταγωνιστικότητά της, διέφθειρε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να γίνονται αυτά οι σπάταλοι πελάτες της και να βάζουν «λουκέτα» στις δικές τους επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτόν οι Γερμανοί έστησαν μια τεράστια «πυραμίδα», η οποία, μέσω της διαφθοράς όλων των υπολοίπων κρατών, έφερε τη Γερμανία στην κορυφή τής ευρωπαϊκής οικονομίας. Τώρα προσπαθούν οι Γερμανοί να «προσφέρουν» στα θύματά τους τα μυστικά της «ανταγωνιστικότητας», τη στιγμή που γνωρίζουν ότι στις «πυραμίδες» το μυστικό δεν είναι στη γνώση, αλλά στη σειρά με την οποία «μπήκε» κάποιος στο «παιχνίδι» …Μας δουλεύουν τα κτήνη.
  Αυτήν την «ντοπαρισμένη» οικονομία υπερασπίζεται ο όρθιος Σόιμπλε …Την υπερασπίζεται με τον γνωστό προτεσταντικό τρόπο …Τον τρόπο της ηθικολογίας …Την εξηγεί με τον γνωστό γερμανικό τρόπο …Τον τρόπο του ρατσισμού των «ανωτέρων», που η «φύση» τούς έκανε ασυναγώνιστους. Πριν προλάβουν οι λαοί να κατηγορήσουν τη Γερμανία για ανηθικότητα μέσα στην ΕΕ, τρέχουν οι Γερμανοί να κατηγορήσουν τους πάντες για ανηθικότητα. Πριν προλάβουν οι λαοί να καταγγείλουν τον νεοναζισμό τής σημερινής Γερμανίας, τρέχουν οι Γερμανοί να κατηγορήσουν τους πάντες για τεμπελιά και ανικανότητα …Αυτής της στ

 3. avatar andrew

  Δικηγόρος του «διαβόλου» είναι και όχι οικονομολόγος …Δεν έχει σχέση με τα οικονομικά …Ακόμα και ως Υπουργός Οικονομικών δεν ασχολείται με τα οικονομικά …Δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ να μιλάει για οικονομικά. Τον έχουμε ακούσει να μιλάει γι” αυτούς, που αφορούν τα οικονομικά. Αυτός λαμβάνει τις έτοιμες εκθέσεις και τους στόχους των Γερμανών γραφειοκρατών και προσπαθεί να τις «περάσει» ως πολιτική …Προσπαθεί να τις επιβάλει ως πολιτική εις βάρος όλων εκείνων, οι οποίοι θίγονται από τους γερμανικούς «στόχους».
  Στην πραγματικότητα δεν είναι Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας …Είναι Υπουργός Πολέμου με πρόφαση το Οικονομικό. Με αυτόν τον πόλεμο ασχολείται καθημερινά. Γι” αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα ΜΜΕ της Γερμανίας. Από αυτόν ξεκινάνε όλες οι «επιθέσεις», που κατά καιρούς έχουν δεχθεί οι Ευρωπαίοι από τις διάφορες Bild και τα Focus. Αυτός συντονίζεις τις «προβοκάτσιες» των ΜΜΕ και τις προσαρμόζει κατόπιν στους σχεδιασμούς τους. Μέσω των ΜΜΕ ανοίγει τη «συζήτηση» αυθαίρετα με τους όρους που θέλει και την ολοκληρώνει όπως εξ αρχής είχε αποφασίσει. Όλη την ημέρα στις εγκαταστάσεις των ΜΜΕ βρίσκεται και προπαγανδίζει τις επιλογές της γερμανικής Κυβέρνησης …Κάνει αυτό, το οποίο έκανε πάντα …Υπερασπίζεται ό,τι συμφέρει την «ντοπαρισμένη» Γερμανία.
  Κάποτε προπαγάνδιζε το «δίκαιο» των ντοπαρισμένων αθλητών της Γερμανίας έναντι των «τεμπέληδων» και των «κατώτερων» αθλητών. Μετά προπαγάνδιζε το «δίκαιο» της «ντοπαρισμένης» Δυτικής Γερμανίας έναντι της «τεμπέλικης» Ανατολικής Γερμανίας των «άχρηστων» κομμουνιστών. Σήμερα κάνει το ίδιο για την «ντοπαρισμένη» γερμανική οικονομία έναντι των «τεμπέληδων» του Νότου …Αυτή είναι η εξειδίκευση το Σόιμπλε και όχι η οικονομία

 4. avatar andrew

  Όταν ιδιωτικές εταιρείες «νικούν» ανταγωνίστριες εταιρείες με τις δυνατότητες των οικονομιών αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών τους, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Με τη δύναμη του κράτους της Γερμανίας «νικούν» οι ιδιώτες Γερμανοί επιχειρηματίες τους αβοήθητους ιδιώτες Ιταλούς επιχειρηματίες στο παράδειγμά μας. Έχουν γίνει προκλητικά επιθετικοί …σε σημείο να γίνονται μισητοί. Όπως για παράδειγμα είναι μισητός ο εγγονός του Ναζί Πόρσε, ο οποίος σήμερα, ως ιδιοκτήτης της Φόλκς Βάγκεν, πιέζει την Άλφα Ρομέο για εξαγορά.
  Την πιέζει ως γνήσιος Ναζί κακοποιός και πέρα από κάθε δεοντολογία της αγοράς και της οικονομίας. Πιέζει τη διοίκησή της με απειλές και εκβιασμούς, που είναι ανήθικοι ακόμα και όταν ασκούνται στα πεζοδρόμια από [..]. Ούτε οι νταβατζήδες του δρόμου δεν διεκδικούν εξαγορές με τον τρόπο που το κάνει ο Φέρντιναρντ Πιχ. Μιλάμε για πράγματα, τα οποία έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Αν αυτά τα κάνουν οι ιδιώτες Γερμανοί εις βάρος των περιουσιών ιδιωτών επιχειρηματιών, φαντάζεται κάποιος τι κάνουν απέναντι σε πολιτικούς και στελέχη, οι οποίοι διαχειρίζονται κρατικές επιχειρήσεις …Τι κάνουν εκεί όπου τους «παίρνει» καί να διαφθείρουν καί να «απειλούν». Φαντάζεται κάποιος πώς συμπεριφερόταν ο Πρόεδρος της Ντόιτσε Τέλεκομ απέναντι στους αρμόδιους υπουργούς και στη διοίκηση του ΟΤΕ, όταν τον «πολιορκούσε» …Όταν τον «πολιορκούσε» με τη βοήθεια των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών και των δωσίλογων τύπου Χριστοφοράκου και Κόκαλη.
  Επικεφαλής όλων αυτών των «ανταγωνιστικών» και επικίνδυνων επιχειρηματιών είναι ο Σόιμπλε, ως Υπουργός των Οικονομικών της «ασυναγώνιστης» Γερμανίας. Ο άνθρωπος κάνει ό,τι έκανε πάντα …Δικηγόρος του «διαβόλου» είναι και όχι οικονομο

 5. avatar andrew

  Μέσω της δήθεν ευρωπαϊκής ενοποίησης, θα κατακτούσαν την Ευρώπη.
  Όπως στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Krupp και οι όμοιοί του κατήσχαν όλες τις βιομηχανίες των ανταγωνιστών τους, έτσι περίπου κάνουν και σήμερα οι επίγονοί τους.
  Ας ψάξει να δει κάποιος πότε και εξαιτίας ποιων εξελίξεων συνέβαιναν εξελίξεις στο θέμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η πορεία τής Γερμανίας και η σχέση της με τις υπόλοιπες χώρες ήταν αυτή, που προκαλούσε τις εξελίξεις στην Ευρώπη …Ο σχεδιασμός άλλαξε και όχι οι στόχοι. Οι νέοι Ναζί της Γερμανίας απλά λόγω σχεδιασμού δεν εμφανίζονται με στρατιωτικές στολές, αλλά σαν «επενδυτές», που αγοράζουν. Γι” αυτό θέλουν «περισσότερη» Ευρώπη. Θέλουν «περισσότερη» Ευρώπη μόνον όταν μπορούν να «καταπιούν» αυτό το «περισσότερο».
  Αυτό, το οποίο κάνουν πλέον καθημερινά και εις βάρος όλων των λαών δεν διαφέρει από αυτό, το οποίο έκαναν οι Ναζί με τα τανκ. Καθημερινά επιτίθενται στα κράτη, πρωταγωνιστώντας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Με τα ασυναγώνιστα επιτόκια της Γερμανίας αγοράζουν στην πραγματικότητα τα πάντα τζάμπα.
  Απλά εκμεταλλεύονται την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και κάνουν αυτό, το οποίο πάντα απαγορευόταν.
  Χρησιμοποιούν την κρατική δύναμη της Γερμανίας, για να επιβληθούν στον ιδιωτικό ανταγωνισμό και άρα με αθέμιτες συνθήκες. Αγοράζουν, λόγω γερμανικής οικονομίας —και άρα με μηδενικά επιτόκια— ευρωπαϊκές κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με την Ducati. Στην πραγματικότητα τούς βγαίνει «τζάμπα», εφόσον με τα κέρδη των ίδιων των εταιρειών κάνουν απόσβεση των δανείων που συνάψανε, προκειμένου να τις αποκτήσουν.
  Όμως, αυτό το οποίο περιγράψαμε είναι απόλυτα παράνομο και ανήθικο, γιατί είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Όταν ιδιωτικές εταιρείες

 6. avatar andrew

  Ποιες οι σοβαρές καταγγελίες που βαραίνουν το παρελθόν του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;
  Ένα σκληρό κείμενο δημοσιεύτηκε στο freepen για τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι καταγγελίες σοβαρές και ο λόγος τραχύς, αξίζει όμως να το διαβάσετε:
  «Ο Σόιμπλε ήταν ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης Κολ με την Ανατολική Γερμανία.
  Αυτός έταζε ατιμωρησίες στους σταλινικούς ηγέτες της, προκειμένου οι Δυτικοί να λεηλατήσουν την πατρίδα εκατομμυρίων Ανατολικογερμανών. Αυτός έδωσε το σύνθημα για το μεγαλύτερο «πλιάτσικο» στην ιστορία της Γερμανίας.
  Ο Σόιμπλε, υπηρετώντας απόλυτα τον στόχο του, έγινε ο άνθρωπος, ο οποίος ξεπούλησε για «ψίχουλα» την περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας στους βιομηχάνους της Δυτικής Γερμανίας …σ” αυτούς, που είδαμε παραπάνω με μεγάλη ακρίβεια ποιοι ήταν.
  Ο Σόιμπλε ήταν ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος «απεκατέστησε» τις λίγες ζημιές που υπέστησαν οι Ναζί μεταπολεμικά και εξαιτίας του κομμουνισμού. Ο Σόιμπλε τούς έδωσε πίσω τις περιουσίες, που κάποτε έχασαν στην Ανατολική Γερμανία.
  Αφού αυτοί οι κυρίαρχοι Ναζί της Γερμανίας τον χρησιμοποίησαν, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών Γερμανών εις βάρος όλων των αδυνάτων ομοεθνών τους, έκριναν ότι θα τους ήταν χρήσιμος ακόμα πιο πολύ. Όλες τις εξετάσεις είχε περάσει ο Σόιμπλε. Εφόσον είχαν αποφασίσει να κάνουν οικονομική επίθεση εναντίον των «κατώτερων» της Ευρώπης, θα τους εξυπηρετούσε ως «στρατηγός» της νέας τους στρατηγικής …Θα γινόταν ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Κεντρικής γερμανικής Κυβέρνησης. Θα γινόταν μια νέα «αλεπού» της Γερμανίας, αλλά διαφορετική από τον Ρόμελ.
  Το νέο μεγάλο «κόλπο» της Γερμανίας και των Ναζί ήταν έτοιμο …Θα επαναλάμβαναν τους εαυτούς τους …Μ

 7. avatar panos

  ο φασίστας

 8. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Με λίγα λόγια \" μας κουνάει το δάκτυλο\" και μας \" μαλώνει\" σχετικά με την φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα ο πρωτομάστορας της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος! Ενώ ταυτόχρονα είναι πασιφανές ότι η Γερμανική \"ατμομηχανή\" της Ευρωπαικής οικονομίας ξερνάει μπόχα και από τις χαραμάδες. Έχουμε νόμιζω κάθε δικαίωμα να υποθέσουμε ότι αυτοί φυσικά αποτέλεσαν και αποτελούν τους προφέσορες της διαφθοράς στα δικά μας \"μαθητούδια\" της ΠΑΣΟΚΟΝΔ, ενώ επίσης φυσικά έχουν τους \"ελέγχους προόδου\" των μαθητών τους (ΠΑΣΟΚΟΝΔ) στα συρτάρια τους...

  1. avatar Ανδρεας

   Εσύ αυτό κατάλαβες; Πού είναι η γερμανία σήμερα και πού εμείς και κυρίως ΓΙΑΤΙ;
   Ψάχνε μονίμως \"αποδιοπομπαίους τράγους\" αν δεν θες να καθαρίσεις τον δικό σου σταύλο του Αυγεία;

   1. avatar Thanatos

    ισως κ Ανδρεα το να ειμαστε ολοι εκτροφεις αλογων δεν ειναι ουτε το πιο προσοδοφορο ουτε το πιο σοφρον.Σε αυτη τη περιπτωση απλα γκρεμιζουμε τους τοιχους στον σταυλο που κακως και απλα παρασυρμενοι απο λαθος καθοδηγητες- καλοθελητες χτισαμε και κανουμε τη κοπρια αριστο λιπασμα για το χωραφι μας.ΘΑ πουλαμε το σταρι στους ανθρωπους και το αχυρο στα αλογα.Χωρις το δικο μας αχυρο θα φανε γκαβαλινα.
    Ελπιζω με δευτερη ισως τριτη αναγνωση και αποβολη μονολιθικων αποψεων να καταλαβεις τη μεταφορα μου....
    Εισαι και συ απο αυτους που πιστευουν οτι η δυο φορες μεσα σε 100 χρονια πληρως κατεστραμμενη γερμανια ανεκαμψε εκ του μηδενος χαρη στη αξιοσυνη των γερμαναραδων;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει