Με μεγάλη προθυμία άνοιξαν τη ζωή τους στο ευρύ κοινό και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του.

Γυναίκες με εκρηκτικό χαρακτήρα, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και συζητήθηκαν ποικιλοτρόπως. Ερωτικά πάθη, σχέσεις που έληξαν άδοξα, «απαγορευμένα» dvd, κόντρες στον «αέρα»,προσωπικά δράματα, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που έδωσαν τροφή για ακατάσχετη φλυαρία και σχολιασμό σε τηλεοπτικά πάνελ, έντυπα μέσα και ραδιοφωνικές εκπομπές. Κι εκείνες αρχικά έδειχναν να απολαμβάνουν όλη αυτή τη δημοσιότητα μέχρι που τα φώτα έσβησαν και κάποιες είδαν τη ζωή τους να ξεθωριάζει…

Τζένη Χειλουδάκη

Η ιστορία της τρανσέξουαλ Τζένης Χειλουδάκη και του εισαγγελέα Γιώργου Σακελλαρόπουλου μονοπώλησε το ενδιαφέρον την δεκαετία του ’90. Η σχέση αυτή του στοίχισε την καριέρα του στο δικαστικό σώμα. Η ιστορία αγάπης τους, έγινε τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη, το θρυλικό «Γεια σου κυρ-εισαγγελέα με τη Τζένη την ωραία» δημιουργώντας πανικό στις πίστες της εποχής. Οι δημόσιες εμφανίσεις του ζευγαριού κατακλύζονταν από κάμερες και γίνονταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Μία ωραία πρωία η Τζένη Χειλουδάκη αποκάλυψε πως ο έρωτάς τους έλαβε τέλος. Τότε ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος επέστρεψε στην οικογένειά του, ζητώντας δημόσια συγνώμη σε όσους πλήγωσε.

Τζούλια Αλεξανδράτου

Και ποιος δε θυμάται την γκριμάτσα δυσαρέσκειας και τον σνομπισμό στο πρόσωπο της Τζούλιας Αλεξανδράτου, που έχασε τον τίτλο της πιο όμορφης από την Ολυμπία Χοψονίδου στα καλλιστεία το 2006. Μετά από λίγο καιρό, ο χώρος της μόδας την έχασε για να την κερδίσει αυτός των πορνοταινιών. Το 2010 το «Απαγορευμένο» dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου κρεμόταν στα περίπτερα κι έγινε ανάρπαστο σε λίγες μόνο ώρες από την κυκλοφορία του. Το βίντεο πορνό ξεκινά με την ξανθιά πρωταγωνίστρια σε ένα διπλό κρεβάτι ενώ στη συνέχεια δράση μεταφέρεται σε τζακούζι, όπου η Τζούλια χρησιμοποιεί ως παρτενέρ ένα μεγάλο μπουκάλι σαμπάνιας. Φυσικά η ταινία είχε και συμπρωταγωνιστή που κάνει αργότερα την εμφάνισή του. Η ίδια είπε σε συνέντευξή της ότι η ταινία έγινε εις γνώση της και ότι ήταν απλά μία δουλειά: «Ήταν μία επαγγελματική επιλογή, μία επαγγελματική συνεργασία». Τα λεφτά ήταν αρκετά καλά και δεν μπορούσε να πει όχι σε μία τόσο δελεαστική πρόταση. Το 2011 ακολούθησαν άλλες δύο ταινίες πορνό.

Άσπα Τσίνα

Η Άσπα Τσίνα έγινε ευρέως γνωστή ως το «κακό» κορίτσι του Fame Story 1 το 2002. Ο εκρηκτικός της χαρακτήρα και οι κόντρες της με τους συμπαίκτες της, κυρίως με την Ελεάνα Παπαϊωάννου και τη Φωτεινή Τσιτσιγκού αλλά και με την Κατερίνα Κούκα, μέλος της κριτικής επιτροπής, που της είχε πει ότι «με τον χαρακτήρα της δεν θα πάει πουθενά!» έκαναν τα μηχανάκια της AGB να χτυπάνε «κόκκινο».

«Δεν υπήρχε λόγος να ξαναμιλήσω με την Κατερίνα Κούκα, ούτε και έτυχε. Δεν έχω κάτι με την γυναίκα, τον εαυτό της εξέφραζε με αυτά που είπε. Για μένα έκανε απλώς ένα λάθος τότε. Μίλησε για ήθος, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις που ήταν λαϊκισμός. Λαϊκισμός και ήθος δεν πάνε μαζί. Δεν μου αρέσει το υφάκι και το στυλάκι του είμαι κάτι το πολύ σπουδαίο και επειδή εμένα με αναγνωρίζει όλη η Ελλάδα και έχω δύναμη στα χέρια μου, κοριτσάκι, θα σου πω εγώ αυτό που είναι και αν δεν υπακούσεις και δεν προσαρμοστείς, γεια σας. Αυτή η άσκηση εξουσίας με ενοχλεί αφόρητα» είπε η ίδια χαρακτηριστικά. Η Άσπα Τσίνα είχε αποχωρήσει οικειωθελώς από το σόου.

Αναστασία Αθήνη – Τσούνη

Τον Οκτώβριο του 1997 την παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου διέκοψε ένα διπλό χαστούκι μπροστά στις κάμερες. Η μέχρι τότε άγνωστη γυναίκα που περίμενε με υπομονή στη σειρά για ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου «10 χρόνια και 54 ημέρες» ήταν η Αναστασία Αθήνη-Τσούνη.

Τη στιγμή που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου «τιμώρησε» με το χαστούκι τη συγγραφέα.

Ρένα Βροχοπούλου

Το 2003 μέσα από το «The Wall», όλοι οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν τις επίπονες προσπάθειες της Ρένας Βροχοπούλου να κερδίσει την καρδιά του συμπαίκτη της Κλεάνθη. Μπορεί να μην τα κατάφερε αλλά ήταν αποφασισμένη να χορέψει τον χορό του Ησαΐα. Παντρεύτηκε τον κατά 28 χρόνια μικρότερό της και αλβανικής καταγωγής, Φραν. Ο χωρισμός δεν άργησε να έρθει με εκείνη να γυρίζει από πάνελ σε πάνελ κλαίγοντας γοερά και παρακαλώντας τον καλό της να επιστρέψει στο σπίτι τους και στην αγκαλιά της. Μάλιστα ο γιος της βλέποντας τη μητέρα του σε αυτήν την κατάσταση, έφυγε από το σπίτι και πήγε στον πατέρα του δίνοντας στην Ρένα Βροχοπούλου άλλη μία μαχαιριά.

Μίνα Ορφανού

Η Μίνα Ορφανού, που έγινε γνωστή ως η Λίζα Βασιλιά, η αδερφή του Κώστα Κόκλα στους «Βασιλιάδες» είχε γεννηθεί αγόρι στη Ρόδο. Η Μίνα Ορφανού είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην ταινία «Στρέλλα», ενώ δοκιμάστηκε και στο θέατρο. Η ηθοποιός άλλαξε φύλο και όπως έχει πει η ίδια αρκετές φορές σε συνεντεύξεις της: «Η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή μου ήταν που έγινα μια όμορφη γυναίκα. Οπότε, το ότι πήγα κόντρα στην αρχική φύση και το αποτέλεσμα είναι όμορφο με κάνει να πιστεύω ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Έχω ήδη ζήσει τρεις ζωές, του παιδιού, του γκέι, της τρανσέξουαλ, και τώρα ζω την τέταρτη, τη ζωή της γυναίκας – αυτή η τελευταία είναι η πιο όμορφη» έχει πει, μεταξύ άλλων».

Πόπη Μαλιωτάκη

«Δεν είμαι η Beyonce. Είμαι η Ποπάρα» τραγουδούσε η Πόπη Μαλιωτάκη για να σατιρίσει με το δικό της τρόπο τα σχόλια του Λάκη Λαζόπουλου προς το πρόσωπό της.

Η «Ποπάρα» ήθελε από μικρή να γίνει τραγουδίστρια. Παντρεύτηκε το Μπάμπη Λαζαρίδη, με τον οποίο έκανε ένα παιδί. Το όνομά της συζητήθηκε ξανά όταν εκείνος έπεφτε νεκρός μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, Αγγελικής Ηλιάδη, από πυρά αγνώστων. Η κόντρα μεταξύ της οικογένειας Λαζαρίδη και της Αγγελικής Ηλιάδη, όλο και φούντωνε με ένα πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των δύο πλευρών στις μεσημεριανές εκπομπές. Η πρώην σύζυγος του Μπάμπη Λαζαρίδη ξεσπά συνεχώς κατά της Αγγελικής Ηλιάδη, που τη θεωρεί υπαίτια για το γεγονός ότι οι δυο γιοι του Μπάμπη Λαζαρίδη, δεν έχουν καμία επαφή, από το 2008. Η ιστορία αγάπης του επιχειρηματία με την τραγουδίστρια έγινε αφορμή για να ανοίξουν μέτωπα γεμάτα μίση, ίντριγκες και διαμάχες.

Βάσια Παναγοπούλου

Την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τις θρυλικές βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ’80 ως ένα ανέμελο και αθώο κορίτσι που ήταν ερωτευμένο με τον συμπρωταγωνιστή της Σταμάτη Γαρδέλη. Έμελε όμως να έρθει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω δύο βασικών μετώπων που είχε να αντιμετωπίσει: το ένα είναι η ματαίωση των παραστάσεων του έργου «Corpus Christi», το οποίο και μετέφρασε, λόγω των βίαιων επεισοδίων με πρωταγωνιστές μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και βουλευτές της Χρυσής Αυγής έξω από το θέατρο «Χυτήριο». Το άλλο είναι το πολύκροτο διαζύγιό της με τον παραγωγό Φάνη Συναδινό ύστερα από έξι χρόνια γάμου. Ήταν Μάρτιος του 1996. Η Βάσια Παναγοπούλου κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Ο τότε σύζυγός της ο συγγραφέας και σκηνοθέτης, Απόστολος Δοξιάδης, την κατηγορούσε ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του μέσω πληρωμένων δολοφόνων. Σύμφωνα πάντα με το Δοξιάδη, το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία του ήταν οικονομικό, αφού η Βάσια Παναγοπούλου θα είχε τη διαχείριση της περιουσίας του μέχρι την ενηλικίωση της κόρης τους Έμμας. Από την πλευρά της, η ηθοποιός, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριζε ότι ο σύζυγός της την καταπίεζε και τη ζήλευε αφόρητα. Οι κατηγορίες εναντίον της Βάσιας Παναγοπούλου, αποσύρθηκαν στο Εφετείο και το θέμα ανάμεσα στους πρώην συζύγους έληξε σχετικά πολιτισμένα. Μέσα στα επόμενα χρόνια και οι δύο πλευρές έριξαν νερό στο κρασί τους και οι εντάσεις μεταξύ τους μειώθηκαν.

Έφη Θώδη

Η Έφη Θώδη είναι ευρύτερα γνωστή με τραγούδια «Γλύκα Γλύκα» και το «Είσαι νινί». Το 2006 τραγούδησε στα αγγλικά το επιτυχημένο ποπ τραγούδι «Can’t take my eyes off you» καθώς και άλλα ξενόγλωσσα τραγούδια αποκομίζοντας καθόλου κολακευτικά σχόλια. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι την… χρησιμοποιούσαν για να ανεβούν τα νούμερα τηλεθέασης αφού η τραγουδίστρια προσέφερε θέαμα και χάριζε γέλιο. Μέχρι που κόντεψε να το… πληρώσει ακριβά.

Από το Μάρτιο του 2009 η Θώδη άρχισε να εμφανίζεται συνεχώς σε πάνελ εκπομπών και να ισχυρίζεται ότι έχει μεσσιανικές – θεραπευτικές ιδιότητες που ανακάλυψε μέσα της κάποιος πνευματικός καθώς και ότι έχει βιώσει οράματα. Σε αυτές τις δηλώσεις αντέδρασε η οικογένειά της. Δύο μήνες αργότερα η Έφη Θώδη οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και αρχικά δεν ενέδιδε στη νοσηλεία. Οι τότε πληροφορίες έλεγαν ότι ήθελε διαρκώς να φύγει από το νοσοκομείο. Με τη βοήθεια της οικογένειάς της και τη φροντίδα των θεραπόντων ιατρών της, η κατάσταση της υγείας της είχε αρχίσει να βελτιώνεται και η τραγουδίστρια δεν θυμόταν τίποτα απ’ όσα της είχαν συμβεί τις προηγούμενες μέρες.

Νανά Καραγιάννη

Η Νανά Καραγιάννη υπήρξε πάντα η ψυχή της παρέας. Κεφάτη, με μία παιδικότητα και με μία διάθεση να πειράζει συνέχεια τους φίλους της. Τη γνωρίσαμε στα πάνελ εκπομπών να παίζει το ρόλο της «κουτσομπόλας». Ξαφνικά αρχίζει να χάνει κιλά και η εικόνα της να αλλοιώνεται. Παλεύει με τη νευρική ανορεξία. Όλοι το παρατηρούν, όλοι της το λένε όμως εκείνη αρνείται πεισματικά την αλήθεια. Η φιγούρα της είναι σκελετωμένη και η Νανά δεν μπορεί να το δει. Η ανάγκη της για προσοχή την κάνει να ποστάρει φωτογραφίες της στο facebook που τη δείχνουν να κοιτάει καταλόγους εστιατορίων ή να τρώει παχυντικά φαγητά και γλυκά. Ώσπου η υγεία της κρέμεται από μία κλωστή. Νοσηλεύεται και λίγο καιρό αργότερα βλέπει το πρόβλημά της κατάματα. Παντρεύτηκε, χώρισε και πια έχει επίγνωση του προβλήματός της και της εικόνας της.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr