Αν με κάποιο μαγικό (και σίγουρα εντελώς αυθαίρετο) τρόπο συνδυάζαμε την αριθμολογία με το ποδόσφαιρο, η κουβέντα μας θα ήταν σύντομη. Αν είσαι Ολυμπιακός ο τυχερός σου αριθμός είναι το 7 και ο αριθμός που φέρνει γκρίνια, μιζέρια, γκαντεμιά και όλα τα κακά είναι το 12+1 ή το 14-1. Εξαρτάται από εσένα ποιον θα διαλέξεις. Πάντως τον αριθμό που βρίσκεται ανάμεσα στο 12 και το 14 δεν τον αναφέρεις καν.

Αν πάλι είσαι Παναθηναϊκός γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Και ας υποστηρίζεις ότι το 13 που είναι ένα νούμερο γρουσούζικο και προάγγελος κακών για σχεδόν όλο τον πλανήτη, εσένα σου αρέσει και το απολαμβάνεις και σου φέρνει τύχη.

Πέρα από την πλάκα, όμως, γιατί οι αριθμοί παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή κάποιων ανθρώπων; Έχουν, όντως, τόση μεγάλη σημασία στην καθημερινότητά μας; Επηρεάζουν τη δουλειά, τα οικονομικά και τα αισθηματικά μας; Είναι όντως έτσι ή όλα αυτά βρίσκονται μόνο στο μυαλό μας, το οποίο ως γνωστόν είναι το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει ο άνθρωπος;

Το τυχερό 7 και το κακότυχο 13

Πέρα από το ποδοσφαιρικό που… αναλύθηκε νωρίτερα υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι λόγοι που κατά κάποιο τρόπο «εξηγούν» γιατί το 7 είναι ένας τουλάχιστον θετικός αριθμός.

Στην αρχαία Ελλάδα οι σοφοί ήταν εφτά.  Η εκπαίδευση ενός παιδιού ξεκινούσε στο έβδομο έτος της ηλικίας του. Εφτά τα σημεία στην γεωμετρία που δεν μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρικά κυκλικό σχήμα. Εφτά οι ελεύθερες τέχνες. Εφτά οι χορδές της λύρας του Απόλλωνα.  Το εφτά για τους μαθηματικούς αποτελεί σύμβολο της τελειότητας, αφού είναι γινόμενο δύο αριθμών με τέλειο γεωμετρικό σχήμα. Το εφτά «χωράει» δυο φορές τον ιερό αριθμό «τρία» και βέβαια τη θεία μονάδα.

Εφτά ήταν οι πληγές του Φαραώ. Εφτά και τα θανάσιμα αμαρτήματα. Εφτά τα θαύματα του κόσμου. Εφτά οι μέρες της εβδομάδας με σημαντικότερη την έβδομη. Εφτά είναι και τα ιερά μυστήρια που τελεί η εκκλησία. Εφτά και οι δωρεές του Αγίου Πνεύματος. Εφτά είναι τα βήματα που έκανε ο Βούδας μετά τη γέννησή του. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι αν η «Γιν Φενγκ Σούι» ασκείται σωστά, η επιρροή της θα φανεί μετά από 7 γενιές. Εφτά είναι τα… κατσικάκια που μάχονται κατά του κακού λύκου. Εφτά είναι και οι νάνοι που προστατεύουν και αγαπούν τη Χιονάτη.

Ατελείωτοι οι συμβολισμοί του 7. Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τα παιδικά παραμύθια όλοι προσπαθούν να τον χωρέσουν κάπου για να τους φέρει καλοτυχία. Στον αντίποδα είναι το 13.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο η ιστορία με το κακότυχο 13 ξεκινά στο Μεσαίωνα και με το πόσα άτομα κάθονται στο τραπέζι. Αυτή η δεισιδαιμονία συνεχίζεται και αναπτύσσεται σε διάφορους τομείς. Φουντώνει και πάλι στα χρόνια του Ιησού όταν (ναι, καλά μαντέψατε) στο τραπέζι του Μυστικού Δείπνου κάθονται 13 άτομα και στο τέλος ο ένας (Ιησούς) πεθαίνει. Φυσικά το 13ο άτομο συνδέθηκε με τον Ιούδα.

Επιπλέον, σε μία σύναξη μαγισσών συμμετέχουν 13 μάγισσες. Επίσης, ο αριθμός 13 χρησιμοποιείται συχνά και από αρχαιοτάτων χρόνων στη μαντεία. Πέρα από αυτά υπάρχει και το Τρίτη και 13 που το συναντάμε στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό γιατί συνδέεται με την πτώση της Κωνσταντινούπολης. Παρασκευή και 13 για τους Καθολικούς ήταν η µέρα που έγινε η προδοσία κατά των Ναϊτών Ιπποτών από τον Πάπα και τον αυτοκράτορα της Γαλλίας Φίλιππο.

Αριθμολογία και η ημερομηνία της γέννησής μας

Ξέρατε πως εκτός από ΑΜΚΑ και ΑΦΜ έχετε και αριθμό πεπρωμένου; Βέβαια!  Είναι το άθροισμα της ημερομηνίας γέννησης σας και αυτός ο αριθμός είναι σταθερός για κάθε άνθρωπο και δείκτης του προορισμού του σε αυτή τη ζωή.

Ο Πυθαγόρας θεωρούσε τους αριθμούς και την ημερομηνία γέννησης σημαντικά στοιχεία για έναν μελετητή της αριθμολογίας, καθώς του δίνουν στοιχεία για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα ενός ανθρώπου!

Για παράδειγμα, αν έχεις γεννηθεί στις 24/10/1979, θα έχεις 2+4=6 για την ημέρα, 1+0=1 για τον μήνα, 1+9+7+9= 26, 2+6=8 για τη χρονιά.  Στην προκειμένη περίπτωση η τριάδα 1-6-8  θεωρείται προδιάθεση επιτυχίας στη ζωή.

Το 10 είναι για την αριθμολογία ο τέλειος αριθμός. Αν στην ημερομηνία και χρονολογία της γέννησής σου υπάρχουν τα ζευγάρια 1+9, 2+8, 3+7, 4+6, 5+5, αυτά αν προστεθούν δίνουν το 10, που σαν μονοψήφιο γίνεται 1, ο αριθμός της επιτυχίας.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις γεννηθεί στις 19 ή 28 του μήνα, ή στην 1/9 ή 7/3 κ.ο.κ, ή τον Απρίλιο του 1986 (4ος μήνας, 1+9+8+6=24, δηλαδή 6, 4+ 6=10). Όταν έχεις το 10 κρυμμένο στον αριθμό του πεπρωμένου σου, είναι ένας καλός οιωνός για να κερδίζεις την πρωτιά σε οτιδήποτε θέλεις να πετύχεις.

Επίσης, πάντα με την ίδια λογική, ψάξτε να βρείτε αν μέσα στην ημερομηνία γέννησής σας υπάρχει μια από τις τυχερές τριαδες της αριθμολογίας  που είναι οι: 1-4-7, 2-5-8, 3-6-9 και 1-6-8 .

Όσοι παρακολουθούν όλα τα παραπάνω αν εντοπίσουν κάτι προσπαθούν να το ενεργοποιήσουν. Τι κάνουν; Ψάχνουν να βρουν σπίτι σε συγκεκριμένο αριθμό. Επιλέγουν ανάλογο αριθμό τηλεφώνου. Επιλέγουν αριθμό κυκλοφορίας στο όχημά τους που να τα περιέχει και πολλά άλλα.

Δοκιμάστε το. Στην τελική δεν έχετε να χάσετε κάτι…

Αριθμοί και φενγκ σούι

Το φενγκ σουι έχει τις ρίζες του βαθιά στην αριθμολογια. Άρα σύμφωνα με το φενγκ σούι οι αριθμοί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου. Για τους κινέζους, ωστόσο, τυχερός αριθμός είναι το 8 επειδή ο ήχος που ακούγεται όταν προφέρεται παρόμοιος με εκείνον της λέξης «ευημερία» στα Καντονέζικα.

Αντίθετα, τη θέση του 13, εδώ την παίρνει το 4. Ο λόγος είναι παρόμοιος με τον προηγούμενο: στα Καντονέζικα, ο ήχος του αριθμού είναι παρόμοιος με εκείνον του «θανάτου».

Όλοι οι αριθμοί μειώνονται σε μονοψήφιους αριθμούς με την πρόσθεση των ψηφίων. Στην περίπτωση πραγματικά μεγάλων αριθμών το σύνολο των επιπλέον πρέπει να μειωθεί μέχρι να έχετε μόνο μονοψήφιο αριθμό. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τα ψηφία.

Σύμφωνα με το φένγκ σούι, οι αριθμοί (πρέπει πάντα να καταλήγουν σε μονοψήφιο με τη μέθοδο της πρόσθεσης των ψηφίων) έχουν τις παρακάτω σημασίες:

Το 1 σημαίνει ενότητα και ανεξαρτησία.

Το 2 σημαίνει ευκολία και προωθεί τις σχέσεις.

Το 3 σημαίνει ζωντάνια ή δημιουργία.

Το 4 αναφέρεται στο θάνατο.

Το 5 αναφέρεται  στην αλλαγή.

Το 6 αφορά την κερδοφορία και την ομορφιά.

Το 7 αφορά την ασφάλεια ή την εγγύηση.

Το 8 σημαίνει ευημερία, πλούτο και αφθονία.

Το 9 αναφέρεται στην επάρκεια ή τη μακροζωία, την ολοκλήρωση και την εκδήλωση.

Το καλύτερο αποτέλεσμα του φένγκ σούι αριθμού μπορεί να υπάρξει μόνο αν βρείτε τον kua αριθμό σας. Πώς θα τον βρείτε; Κοιτάξτε το έτος γέννησής σας. Τα δύο τελευταία ψηφία είναι τα πιο σημαντικά. Προσθέσετε τα ψηφία για να προκύψει ένα ψηφίο. Αν και πάλι βγαίνει διψήφιος αριθμός επαναλάβατε τη διαδικασία μέχρι να προκύψει ένα ψηφίο.

Αφού το κάνετε αυτό (χίλια συγγνώμη για την ταλαιπωρία) εάν είστε άνδρας, θα πρέπει να αφαιρέσετε τον αριθμό που βρήκατε από το 10, ενώ αν είστε γυναίκα  θα πρέπει να προσθέσετε το πέντε σε αυτό το ψηφίο. Αν προκύψουν πάλι δυο ψηφία, αυτό που έχει σημασία είναι το δεύτερο ψηφίο και με αυτό θα… πορευθείτε στη ζωή σας.