94
loading

Ήταν ο θρίαμβος μιας θρησκείας που οδήγησε στον μεγαλύτερο ιστορικό μετασχηματισμό που είχε βιώσει μέχρι τότε η Δύση, έναν μετασχηματισμό όχι μόνο θρησκευτικό, αλλά και κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό. Η δυτική τέχνη, μουσική, λογοτεχνία και φιλοσοφία θα ήταν σημαντικά διαφορετικές αν οι άνθρωποι συνέχιζαν να λατρεύουν τους αρχαίους θεούς, αν δηλαδή ο παγανισμός και όχι ο Χριστιανισμός είχε εμπνεύσει τη φαντασία τους και είχε καθοδηγήσει τις σκέψεις τους.

Τι συνέβη όμως; Πώς επιτεύχθηκε αυτός ο θρίαμβος του Χριστιανισμού, του ενός Θεού; Οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν μόλις μια χούφτα ανθρώπων, εργάτες χωρίς μόρφωση σε μια απομονωμένη γωνιά της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Και μέσα σε τρεις αιώνες, η χριστιανική πίστη μετρούσε κοντά στα τρία εκατομμύρια υποστηρικτές. Στα τέλη του 4ου αιώνα, ήταν η επίσημη θρησκεία της Ρώμης και μετρούσε 30 εκατομμύρια πιστούς, το μισό περίπου της γιγάντιας αυτοκρατορίας. Και έναν αιώνα αργότερα, ο παγανισμός είχε σχεδόν χάσει κάθε δύναμη.

Ο Χριστιανισμός κυριάρχησε επί των άλλων θρησκειών της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ως η μία, η σωστή θρησκεία. Σύμφωνα με τον Μπαρτ Ντ. Έρμαν, συγγραφέα του βιβλίου «Ο θρίαμβος του Χριστιανισμού», συγγραφέα και επιμελητή περισσότερων από 30 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων του μπεστ σέλερ των New York Times «Παραφράζοντας τα λόγια του Ιησού», και καθηγητή θρησκευτικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, υπήρχαν κάποια στοιχεία του Χριστιανισμού που οδήγησαν στην κυριαρχία του. Ο ίδιος κάνει λόγο σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του History Channel, για μια ευφυέστατη στρατηγική της χριστιανικής εκστρατείας για την επικράτηση της θρησκείας. Αυτές είναι οι πέντε πτυχές αυτής της στρατηγικής:

Η δημιουργία μιας ανάγκης που κανείς δεν γνώριζε ότι είχε

wk585297224457

Ο Χριστιανισμός, σύμφωνα με τον Μπαρτ Ντ. Έρμαν, δεν κατόρθωσε να κυριαρχήσει στον αρχαίο κόσμο απευθυνόμενος σε ανάγκες που ένιωθαν ήδη οι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόταν. Αντιθέτως, δημιούργησε μια ανάγκη που σχεδόν κανείς δεν γνώριζε ότι είχε.

Οι άνθρωποι στον αρχαίο κόσμο πίστευαν σε πολλούς θεούς, θεούς ενεργούς στον κόσμο των ανθρώπων. Θεούς που εξασφάλιζαν ότι οι σοδειές θα ήταν αποδοτικές, ότι τα ζώα θα αναπαράγονταν, έφερναν τη βροχή και προστάτευαν από καταιγίδες και ασθένειες, θεράπευαν τους ασθενείς, διατηρούσαν την κοινωνική σταθερότητα και έφερναν στρατιωτικές νίκες. Σε αντάλλαγμα, οι πιστοί έπρεπε να λατρεύουν τους θεούς τους μέσω και θυσιών. Αν οι θεοί αυτοί δεν λατρεύονταν με τον σωστό τρόπο, αν τους αγνοούσαν, έφερναν καταστροφές, επιδημίες, ξηρασίες, ήττες.

Στον κόσμο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας οι άνθρωποι δεν ακολουθούσαν κάποιο θεό προκειμένου να αποφύγουν την αιώνια τιμωρία ή για να λάβουν αιώνια ανταμοιβή. Μέχρι που έφτασε ο Χριστιανισμός.

Σε αντίθεση με τους παγανιστές, οι Χριστιανοί διέδιδαν το μήνυμα ότι υπάρχει μόνο ένας Θεός και πρέπει να λατρεύεται μέσω της σωστής πίστης. Οι ανταμοιβές και οι τιμωρίες είχαν εφαρμογή όχι μόνο σε αυτή τη ζωή, αλλά και στην αιώνια ζωή: μέσω της κόλασης και του παραδείσου. Μια τέτοια ιδέα δεν είχε προωθηθεί από θρησκεία ξανά, σημειώνει ο καθηγητής. Οι Χριστιανοί δημιούργησαν την ανάγκη για σωτηρία, την οποία κανείς δεν γνώριζε ότι είχε.

Η απόδειξη της ανωτερότητας

wk18090104035608

Στον αρχαίο κόσμο, το θεϊκό ήταν άμεσα συνυφασμένο με τη δύναμη. Οι θνητοί δεν μπορούσαν να ελέγξουν τη βροχή, μια επιδημία ή μια φυσική καταστροφή. Οι θεοί όμως μπορούσαν να παρέχουν στους απλούς θνητούς όσα δεν μπορούσαν να προσφέρουν οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Ο Χριστιανισμός ήρθε να διακηρύξει ότι ο ένας και μοναδικός Θεός ήταν πιο ισχυρός από κάθε άλλο θεό, πιο ισχυρός από όλους τους άλλους θεούς συνδυαστικά. Μόνο ο Θεός ήταν ο Θεός και μόνο εκείνος μπορούσε να παρέχει στους ανθρώπους όσα χρειάζονται.

Η δύναμη ισχύος ανάμεσα στον Θεό του Χριστιανισμού και των παγανιστικών θρησκειών αποτυπώνεται σε μια σειρά από αρχαία κείμενα, αναφέρει ο Μπαρτ Ντ. Έρμαν. Οι θεϊκές δυνάμεις και τα θαύματα ήταν το ισχυρό «χαρτί» των Χριστιανών, η απόδειξη που χρειάζονταν οι άνθρωποι για να πιστέψουν. Ο ίδιος ο Χριστός, ο γιος του Θεού, είχε κάνει τόσα θαύματα. Γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία, θεράπευσε αρρώστους, ανέστησε νεκρούς… Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο τέλος της ζωής του αναστήθηκε και ανήλθε στον ουρανό.

Θαύματα που έπεισαν τους ανθρώπους ότι αυτή είναι η πραγματική θρησκεία. Όχι όλους μαζί, λίγους λίγους και σταθερά.

Από τα κάτω προς τα πάνω

wk060422018725

Ο Χριστιανισμός δεν πέτυχε περνώντας το μήνυμά του στους ισχυρούς, την ελίτ της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Πέτυχε αρχικά ως ένα κίνημα από τα κάτω. Οι πρώτοι πιστοί στον Χριστό μετέφεραν το μήνυμα στους δικούς τους ανθρώπους. Εκείνοι με τη σειρά τους το μετέδωσαν σε άλλους. Αργά αλλά σταθερά, ο αριθμός των πιστών άρχισε να μεγαλώνει.

Τρεις αιώνες αργότερα ήταν τρία εκατομμύρια πιστοί, ένας αριθμός που κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι επιτεύχθηκε μέσω μιας μεγάλης εκστρατείας. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Το κλειδί ήταν η προσέγγιση ενός ανθρώπου κάθε φορά, καθημερινού ανθρώπου.

Η εξαφάνιση του «ανταγωνισμού»

Ένα ακόμη στοιχείο που, σύμφωνα με τον Έρμαν, συνέβαλε στην εξάπλωση του Χριστιανισμού, ήταν το γεγονός ότι ζητούσε από τους πιστούς του να λάβουν μια απόφαση αποκλειστική και τελική. Αν επέλεγαν τον Χριστιανισμό, έπρεπε να εγκαταλείψουν όλες τις άλλες θρησκείες στις οποίες μπορεί να πίστευαν. Για τη χριστιανική πίστη, ήταν όλα ή τίποτα. Αναπτυσσόμενη λοιπόν, εξαφάνιζε σταδιακά τον «ανταγωνισμό».

Μπορεί με σημερινά δεδομένα να φαντάζει περίεργο, αφού σήμερα δεχόμαστε ότι ένας Βουδιστής δεν μπορεί να είναι και Χριστιανός, ένας Μουσουλμάνος δεν μπορεί να είναι και Μορμόνος. Ο λόγος που αποδεχόμαστε τις αποκλειστικές θρησκείες εντοπίζεται στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού, που έπεισε τον κόσμο ότι έτσι θα έπρεπε να είναι.

wk125321076362

Ο παγανισμός δεν λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο. Οι άνθρωποι λάτρευαν πολλούς θεούς, δεν υπήρχε η αντίληψη ότι ένας Θεός θα ζητούσε την αποκλειστική πίστη. Οι Χριστιανοί υποστήριξαν ότι υπάρχει ένας μόνο Θεός και αν τον ακολουθούσες θα έπρεπε να εγκαταλείψεις όλους τους άλλους. Καμία άλλη θρησκεία δεν απαιτούσε αυτού του είδους την αποκλειστικότητα. Και καθώς οι Χριστιανοί αυξάνονταν, οι άλλοι θεοί έχασαν για πάντα τους πιστούς τους. Και καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλωνόταν και σε άλλες περιοχές, εκτόπισε και εξαφάνισε άλλες θεότητες.

Οι… paterfamilias

Στη διάρκεια των τριών πρώτων αιώνων, ο Χριστιανισμός εστίασε στη σημασία της ένταξης ολοένα και περισσότερων πιστών στους κόλπους του, αναφέρει ο συγγραφέας και καθηγητής. Στην αρχή, αυτό σήμαινε να στραφεί προς τον ενήλικο άντρα που ήταν επικεφαλής μιας οικογένειας, τον «paterfamilia», όπως τον αποκαλεί ο Έρμαν.

Στον ρωμαϊκό κόσμο, οι «paterfamilias» επέλεγαν τη θρησκεία της οικογένειας. Μετά από αυτόν, ακολουθούσε η σύζυγος, τα παιδιά. Ακόμη και σε μια μικρή οικογένεια με δύο παιδιά, αν ο πατέρας επέλεγε τον Χριστιανισμό, αυτό σήμαινε αυτόματα την αύξηση του αριθμού των πιστών κατά τέσσερα άτομα. Ήταν ένα ακόμη στοιχείο που θα λειτουργούσε υπέρ της τελικής κυριαρχίας του Χριστιανισμού στον κόσμο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

94
σχόλια
 1. avatar Iva

  Διαβαστε την Αγια γραφη κ θα μαθετε ολη.την αληθεια για την ιστορια της ανθρωποτητας ενας αληθινος οδηγος χαρτης για ευτηχισμενη ζωη κ αληθινες υπσχεσεις για τον μελλο κ την αιωνια ζωη που θα μας δωσει ο αληθινος θεος ολου του κοσμου ο ιεχωβα θεος που θελει αποκλιστικη αφοσιωση ενας θεος με προσωπικοτητα και αισθηματα αγαπης κ.μονο!Δεν ειμαι μαρυρας του ιεχωβα ομως μελετω με μαρτυρες κ ειναι ολα αληθεια οαποδεδειγμενα ..υπαρχουν 4 σημαδια ακομα που πρεπει να γινουν Ο Αμαγεδωνας ο πολεμος του θεου ειναι πολυ κοντα !!

 2. avatar Ομολογία αλήθειας

  Γιατί ο βουδισμος , ο μωαμεθανος, ο ινδουισμος, κλπ να έχουν βοηθήσει, και χριστιανισμός όχι?
  Θα σας πω εγώ γιατι. Διότι ΟΛΑ επιτρέπονται στις άλλες λεγόμενες θρησκείες και υπάρχει μια χαλάρωση όσον αφορά την ηθική.
  Σκοτώνετε αν χρειαστεί, για άμυνα για εκδίκηση , πάρτε χιλιάδες γυναίκες και κάντε τις ότι θέλετε από νήπια έως και μεγαλύτερες σε ηλικία, δούλες, ταπεινές , δεν πειράζει εκείνο δεν πειράζει το άλλο.
  Λέτε ότι ο χριστιανισμός δεν βοήθησε πουθενά .
  Στην Αρχαία Ελλάδα, οι άνθρωποι ήταν σαν άγρια θηρία άμα γεννιόταν κορίτσι το σκότωναν και δεν υπήρχε θέμα, αν γεννιόταν ένα αγόρι ελαττωματικό το πετούσαν στον Καιάδα. Οταν όμως εμφανίστηκε ο Χριστός δίδαξε ότι μπροστά του ΔΕΝ υπάρχει\" Αρσέν και θυλην\" δίδαξε την ισότητα! Ότι όλοι είμαστε ίσοι! Και επίσης με την αγάπη του φώτισε τους ανθρώπους να κάνουν τα νοσοκομεία ώστε ασθενείς να πηγαίνουν να θεραπεύονται όπως ο ίδιος θεράπευσε! Και εγώ ξέρω ότι όταν οι ασθένειες ήταν θανατηφόρες , ευλογιά, φυματίωση, κανείς δεν τους πλησίαζε ΑΛΛΑ! Οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ πήγαιναν και προσευχόταν για αυτούς χωρίς να τους νοιάζει αν θα προσβληθούν από τέτοιες ασθένειες!

  Τώρα τελικά ποια θρησκεία έχει βοηθήσει?????

  1. avatar lg

   ναι γιαυτο στο αγιο ορος δε δεχονται γυναικες οπωσ και στα ιερα των εκκλησιων ιδιως βεβαια αν εχουν περιοδο ειναι ακαθαρτεσ και αμαρτωλες.καλυτερα ενημερωσου τι λενε τα ιερα λεγομενα κειμενα για τις γυναικες και μετα μιλα.η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απτην αμαθεια.

   1. avatar Bob1901

    Καλά τα λέει ο παραπάνω... και άσε τις υποδείξεις μάθε πρώτα το συντακτικό και έπειτα μίλα για ημιμάθεια

 3. avatar Σίγα

  Γιατί ο Χριστιανισμός δεν επικρατήσε στην Ινδία ;Στην Άπω Ανατολή.;Και στη Μέση.;;

  1. avatar Ομολογία αλήθειας

   Γιατί, δεν ήθελαν την σωτηρία τους. Ο Θεός δεν ξεχώρισε κανέναν λαό επσρειελ τους αποστόλους του να πάνε να διδάξουν την αλήθεια σε όλο τον κόσμο. Τώρα αν εσείς δεν θέλετε την σωτηρία της ψυχής σας πρόβλημα σας

 4. avatar Ευτυχία

  η σχιζοφρένεια του χριστιανισμού έγκειται στο γεγονός ότι παραδέχεται για θεό έναν άνθρωπο, τον Ιησού της Μαρίας, τον λεγόμενο Χριστό, που όμως είχε για θεό του έναν άλλο θεό• τον ζηλόφθονα Γιαχβέ. Επίσης και στο ότι τη θρησκεία αυτή προσπάθησε να διαδώσει στα έθνη (τους μη Εβραίους δηλαδή), ενάντια στις εντολές του Ιησού (βλ. Ματθ. 15:24, 10:6) ο Παύλος, που όμως ουδέποτε τον είχε συναντήσει. Οι Έλληνες χριστιανοί προτιμούν τον αυτάρεσκο όρο Ορθοδοξία, που φυσικά δεν σημαίνει ορθοφροσύνη.
  Η επιβολή του χριστιανισμού στην Ελλάδα δεν έγινε με το κήρυγμα (οι Αθηναίοι περιγέλασαν ως γνωστόν τον Παύλο), αλλά με διατάγματα χριστιανών Ρωμαίων αυτοκρατόρων, μέσα στη λογική cuius regio eius religio = ούτινος η χώρα, αυτού και η επιλογή της θρησκείας. Άλλωστε στον μονοθεϊσμό η ανεξιθρησκία είναι αδιανόητη. Αψευδής μάρτυς περί αυτών είναι η σωζόμενη νομοθεσία, κυρίως των χρόνων μεταξύ Κωνσταντίνου και Ιουστινιανού. Από την εποχή του θηριώδους Θεοδόσιου και μετά αρχίζει να καθιερώνεται η πρακτική του καισαροπαπισμού, όπου η Εκκλησία ταυτίζεται με το κράτος, το οποίο με τους καταναγκαστικούς μηχανισμούς του ανέλαβε το ασφαλώς θεάρεστο έργο τού με κάθε τρόπο εκχριστιανισμού των υπηκόων και υπόδουλων λαών της Ρώμης. Η επιβολή της θρησκείας αυτής στην Ελλάδα, μια μελανή ιστορία που ευλόγως αποσιωπάται ή υποβαθμίζεται, πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό βίας και ιδεολογίας μεταξύ του 3ου και του 9ου αιώνα και μας έκαναν Έλληνες Ρωμιούς. https://roides.wordpress.com/2009/11/09/9nov09/

 5. avatar Αελια

  Τι αηδιες διαβαζω; Απο ποτε ο χριστιανισμος θεωρειται πως βοηθησε; Που για να τους κανουν χριστιανους τους σκοτωναν και τους απειλούσαν; Γιατι ξερουν να λενε για τους διωγμούς των χριστιανών, αλλά κανεις δεν ξερει να πει πόσες χιλιάδες κόσμο σκότωσαν και απείλησαν οι χριστιανοί ακόμη και πριν απο τις Σταυροφορίες! Μαστιγα του κοσμού ο χριστιανισμός μαζί με τον Μουσουλμανισμό. Ντροπη σας.

  1. avatar Δημητριος Τσακαλος

   ΜΠΡΑΒΟ ΑΕΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ!! Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΚΕ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ!! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΟΥ ΔΗΜΕΥΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ !! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!

 6. avatar τσαμουρης

  ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΑ ΡΟΜΠΟΤ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ,ΣΣ ΣΟΡΥ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΗ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟ [ΤΟΛΜΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ] ,ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΣΕΙΣΣ//?????????????????? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ @ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ
  ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ,ΜΕΛΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ,ΤΟ ΕΙΠΕ ΘΕΟΣ,ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ,ΤΟ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ, ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟ ΚΛΠ ,ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ !!!! ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΡΕΕΕΕΟΥΣΤ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ,ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΤΑΙ ΠΟΝΗΡΟΤΕΡΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΑΙ ,,,

  1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16!Διάβασε την Καινή

   (2από2)Όπως και οι γραμματείς και οι φαρισαίοι στην εποχή του Ιησού Χριστού νόμιζαν ότι είναι άνθρωποι του Θεού και διδάσκουν την αλήθεια αλλά ο Ιησούς Χριστός τους αποκάλυψε την υποκρισία τους αλλά και ότι η καρδιά τους ήταν μακριά από την αγάπη , την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού. Ένας τέτοιος φανατικός φαρισαίος ήταν και ο Σαύλος μέχρι που συνάντησε τον Κύριο Ιησού αναστημένο. Μετά αφού κατάλαβε ότι μέχρι τότε δεν ακολουθούσε το θέλημα του Θεού αλλά τα ψέματα των πατέρων της θρησκείας του (Πράξεις Αποστόλων 26:4-23 και 24:14-21), μετανόησε και έγινε ένας διαπρύσιος κήρυκας του Ιησού Χριστού και του Ευαγγελίου. Δες Ρωμαίους 10:1-3 και Α΄ Τιμόθεου 1:12-17 και Φιλιππησίους 3:1-11. Εύχομαι και εσύ να γίνεις ένας απόστολος Παύλος που να κηρύττεις στους ανθρώπους την αγάπη, την χάρη του Ιησού Χριστού όπως επίσης και την δύναμη της ανάστασης του Χριστού. Κανέναν δεν ωφελεί να λέει ή να πιστεύει σε πράγματα που δεν είναι γραμμένα μέσα στον Λόγο του Θεού .

  2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16!Διάβασε την Καινή

   (1από2)Αν μπορείς πες μας πότε έλαβες εσύ το Άγιο Πνεύμα που υποσχέθηκε ο Ιησούς Χριστός στους μαθητές του στο Πράξεις των Αποστόλων 1:8. Φρόντισε όμως αυτά που θα πεις να τα στηρίξεις με εδάφια από τον Λόγο του Θεού την Αγία Γραφή. Αν δηλαδή ο τρόπος που έλαβες Άγιο Πνεύμα αναφέρεται μέσα στην Καινή Διαθήκη. Γιατί αν αυτό που πιστεύεις δεν το βρίσκεις μέσα στην Αγία Γραφή και δεν μπορείς να το στηρίξεις με εδάφια από την Αγία Γραφή τότε επέτρεψε μου να σου πω ότι νομίζεις ότι έλαβες Άγιο Πνεύμα ενώ δεν έλαβες. Νομίζεις ότι είσαι βαπτισμένος στο νερό ενώ σύμφωνα με την Αγία Γραφή είσαι αβάπτιστος. Νομίζεις ότι είσαι χριστιανός ενώ στην πραγματικότητα είσαι ένας φανατικά τυφλός θρησκευόμενος που απλά ακολουθείς διδασκαλίες και εντάλματα ανθρώπων. Όπως και οι γραμματείς και οι φαρισαίοι στην εποχή του Ιησού Χριστού νόμιζαν ότι είναι άνθρωποι του Θεού και διδάσκουν την αλήθεια αλλά ο Ιησούς Χριστός τους αποκάλυψε την υποκρισία τους αλλά και ότι η καρδιά τους ήταν μακριά από την αγάπη , την αλήθεια και την δικαιοσύνη του Θεού. Ένας τέτοιος φανατικός φαρισαίος ήταν και ο Σαύλος μέχρι που συνάντησε τον Κύριο Ιησού αναστημένο. Μετά αφού κατάλαβε ότι μέχρι τότε δεν ακολουθούσε το θέλημα του Θεού αλλά τα ψέματα των πατέρων της θρησκείας του (Πράξεις Αποστόλων 26:4-23 και 24:14-21), μετανόησε και έγινε ένας διαπρύσιος κήρυκας του Ιησού Χριστού και του Ευαγγελίου. Δες Ρωμαίους 10:1-3 και Α΄ Τιμόθεου 1:12-17 και Φιλιππησίους 3:1-11.

 7. avatar acid

  ΠΑΟΚ ΜΟΝΟ ΡΕ

 8. avatar ????

  Το άρθρο ξέχασε να γράψει ότι ο Χριστιανικός επιβλήθηκε με τη βία στους αυτόχθονες πληθυσμούς της Αμερικής και στην Ευρώπη με την ιερά εξέταση

  1. avatar χα

   Είπαμε, χαλάει το παραμύθι. Άλλωστε, ορθοδοξία ή θάνατος.

 9. avatar Nick

  Πολύ ρομαντικά παρουσιάζετε την \"εξαφάνιση του ανταγωνισμού\".
  Έτσι όπως παρουσιάζετε,θα συμπαίρενε κανείς οτι είχαν όλοι την θρησκευτική ελευθερία να επιλέξουν τι θα ακολουθήσουν,και σιγά σιγά όλοι πείστηκαν να γίνουν χριστιανοί. Όχι.
  Σε βρετανικές νήσους,βόρεια ευρώπη-βαλτική και στη σκανδιναβία που το παγανιστικό στοιχείο ήταν εντονότατο,μόνο μέσω του σπαθιού μπορούσε να εξαπλωθεί ο χριστιανισμός. Και αυτό έκανε. Μάλιστα οι τελευταίες και λιγότερο γνωστές σταυροφορίες δεν έγιναν εναντίων μουσουλμάνων,αλλα εναντίων παγανιστών στη βαλτική.
  Ξέρετε ποιος υπόσχεται πλήρη θρησκευτική ελευθερία,και την προστασία των εκάστοτε πιστών απο τη βία άλλων θρησκευτικών ομάδων; Ακριβώς,το κοσμικό κράτος και ΜΟΝΟ αυτό

 10. avatar Basilis gr

  Το κολοσσιαιο το ξεχναται οταν σκωτοναν τους χριστιανους και τοσους αγοιους ...Με αιμα αθωον χριστιανων και βασανιστηρια θριαμβευσε ο χριστιανισμος

  1. avatar Κώστας Ψαρουδάκης

   Η πληροφόρηση σου προέρχεται από τον κινηματογράφο και από χριστιανικές ανοησίες. Η ιστορία δεν γνωρίζει τίποτα για τις υποτιθέμενες αυτές διώξεις κατά των χριστιανών. Δοκίμασε να βρεις οποιοδήποτε ιστορικό στοιχείο και θα το διαπιστώσεις.

 11. avatar Ελληνιδα μαθηματικος ημουν, Υπατια λεγομαι και με εσφαξαν χριστιανοι

  Το αίμα που χυθηκε για την εξαπλωση του χριστιανισμου θα ακολουθαει αυτη τη θρησκεια σε ολη την ιστορια της.

  1. avatar 21:23

   Τα εγκλήματα που εγειναν,οπως αυτο,και αλλα πολλα,ηταν απο ατομα θρησκευομενα,μη αναγεννημενα εχοντας τον Λογο του Θεου σαν ενα σφυρί ανοιγοντας κεφάλια.Ο Χριστιανισμος πρέπει να το βαλουμε στην καρδια μας οτι ειναι Ζωη και οχι θρησκεια.Ο Ιησους ειπε, οποιος θελει να με ακολουθήσει.Οταν ειπε οτι πρεπει να φατε την σαρκα μου,και να πιειτε το αιμα μου, επειδη δεν ειχε μονον τους 12 μαθτες,αλλα πολλούς περισσότερους, ειπαν απο αυτους,σκληρός ο λογος ποιος δυνατε να ακουει αυτον; Και εφυγαν, και ο Ιησους ειπε στους 12,μήπως θελετε να φυγετε και εσεις: Και ο Πετρος ειπε:Κυριε που να παμε,εσυ εχεις λογους αιωνιας ζωης.Αγαπητοι σχολιαστες οποιος ενδιαφέρεται να μάθει τα περι της βασιλειας των ουρανων, ο Κυριος ο γνωριζων τας καρδιας ημων και υμων, θα τον καθοδηγησει.Μεσα στην Καινη Διαθηκη ειναι ολη η διδασκαλία του Ιησου Χριστου.Ερευνα, Αναγεννηση,επιγνωση του βαπτισματος εν υδατι,διδασκαλία του Λογου του Θεου μεχρι αναχωρησεως απο την ζωη αυτη,κοινωνια μετ`αλληλων,καθε Κυριακη θα λαμβανουμε το Σωμα και το Αιμα του Ιησου Χριστου( αυτο ειναι το χριστιανικο πασχα),και στις προσευχες ατομικες, κατ`οικον,στις εκκλησιες του Χριστου.

  2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   (1από4)Γεια σου. Θα ήθελα να πω την γνώμη μου γι αυτά που λες. Ότι και να πεις για την ψεύτικη θρησκεία και αυτούς που την αντιπροσωπεύουν έχεις δίκιο. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Πριν καταδικάσεις εσύ την ψεύτικη θρησκεία και την υποκρισία στους ανθρώπους την έχει καταδικάσει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός εδώ και 2000 περίπου χρόνια. Αν είχες διαβάσει τα Ευαγγέλια θα ήξερες ότι ο Ιησούς Χριστός μας προείπε ότι όλα αυτά που λες θα γινόταν για να μην ξαφνιαστούμε όταν θα το βλέπαμε.(δες Ματθαίο Ευαγγέλιο 24:4-35)
   Όμως ευτυχώς για εμάς τους ανθρώπους, η αληθινότατα της χριστιανικής πίστης δεν εξαρτάται τι έκανε ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνους και η Ελένη ή ο κάθε παπάς της ορθόδοξης εκκλησίας ή ο κάθε πάπας της Ρώμης. Η αληθινότατα της χριστιανικής πίστης εξαρτάται σε ένα και μόνο γεγονός. Αν ο ιστορικός Ιησούς που γεννήθηκε στο Ισραήλ πριν 2000 περίπου χρόνια αν πραγματικά αναστήθηκε από τους νεκρούς; Αν ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς τότε ήταν πραγματικά Υιός Θεού και όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να τον πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε την διδασκαλία Του. Αν ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε τότε πράγματι έχει την δύναμη να κάνει όλα όσα υποσχέθηκε. Αν όμως ο Ιησούς Χριστός δεν αναστήθηκε τότε δεν ήταν καν ούτε ένας καλός άνθρωπος αλλά ο μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε ποτέ από αυτήν την γη. Αν ο Ιησούς δεν αναστήθηκε τότε είπε τα μεγαλύτερα ψέματα .
   Δες και τα προηγούμενα σχόλια μου που απάντησα σε κάποιον άλλο για πλήρη εξήγηση των όσων λέω.

 12. avatar 13:10

  Ποιο Αλλο Προσωπο στην Παγκοσμια Ιστορία Είπε τα Περίφημα Εγώ Είμαι ;Εγώ είμαι ,η αμπελος η ΑΛΗΘΕΙΝΗ εσείς τα κλήματα .Εγω είμαι το φως του κόσμου .Εγω είμαι η οδός η αλήθεια και η ζωή ,Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή .Εγω είναι το Α και το Ω,Εγώ είμαι ο Ων ο ´ην και ο ερχόμενος ο Παντοκρατωρ ,Πριν τον ΑΒΡΑΑΜ εγώ Είμαι .Ας μη ταραττηται η καρδιά σας πιστεύετε στον Θεον,και εις εμε πιστεύετε.Εγω είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή \'ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα ειμη δι\'εμου\'εαν γνωρίζετε εμε,και τον Πατέρα μου ηθελετε γνωρίσει \'και από του νυν γνωρίζετε αυτόν,και είδατε αυτόν.Εαν με αγαπάτε,τας εντολας μου φυλάξετε.Εαν δεν ηλθον και εκαλησα προς αυτους,αναρτιαν δεν ήθελαν έχει\'τωρα όμως δεν εχουσι προφασιν περί της αμαρτίας αυτών.Ο μισών εμε και τον Πατέρα μου μισεί .Εαν δεν εκαμον μεταξύ αυτών τα έργα τα οποία ουδείς άλλος εκαμεν,αμαρτιαν δεν ήθελαν έχει\' αλλά τωρα και ειδον και εμισησαν και εμε και τον Πατερα μου.

  1. avatar Axristos

   Eγωιστης!!!!!!!!!!

 13. avatar Ellraiser

  Δεν χρειαζετε να το αναλυσω αν σκεφτείτε τα παθη, τις κακουχιες,τις συνθήκες κλπ. και όχι μονο τα ετη που ξεκινησε η φλογα αλλα και πολλα χρονια αργοτερα στους απλους φτωχούς πολιτες.
  Μια θρησκεια που η βασικη κεντρικη την ιδεα βρίσκετε στην Αγαπη και την Καλοσυνη.
  Αλλωστε η ειδολολατρια (με την διαφθορα της) κουρασε αφορητα και δεν ειχε κατι ουσιαστικο να προσφερει..

 14. avatar Rip

  Η διάδοση του Χριστιανισμού οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυρίως στον Απόστολο Παύλο. Μετά τη σταύρωση του Χριστού οι μαθητές του σκορπίστηκαν πανικόβλητοι. Αυτός διέδωσε τη νέα θρησκεία σε όλο τον τότε γνωστό - πολιτισμένο κόσμο. Βοήθησαν η παρακμή της Αρχαίας Ελλάδας, η πανσπερμία των θρησκειών της εποχής... Η ανεξιθρησκία του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου που σταμάτησε τους διωγμούς των χριστιανών και η βάπτισή του έστω λίγο πριν πεθάνει, συνέτεινε επίσης.

  1. avatar Αρχίδαμος.

   γιατί άραγε
   Share
   Twitter Facebook Google+
   Ο «Μέγας» Αιμοχαρής Κωνσταντίνος

   Άγιοι της Χριστιανικής Εκκλησίας: Άγριοι, Αιμοσταγείς και Δολοφόνοι

   Η χριστιανική πανούκλα διαθέτει εκατοντάδες αγίους, μάρτυρες, ήρωες, ενάρετους φιλάνθρωπους με δήθεν σπουδαίο έργο που αγιοποιήθηκαν. Ωστόσο πίσω από τα εικονίσματα που οι πιστοί -πρόβατα γονατίζουν κι αφήνουν τον οβολόν τους, κρύβονται σαδιστές, βάρβαροι, δολοφόνοι κι εγκληματίες κατά συρροή, που όμως -όπως βολεύει την χριστιανική πανούκλα- μετανόησαν ή έγιναν «χορηγοί» της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε, “με τον παρά μου και την κυρά μου” που λέει και η σοφία.
   Όταν πέθανε ο Κωνσταντίνος Χλωρός το 306 π.κ.ε. η αυτοκρατορική φρουρά έσπευσε να ανεβάσει στον θρόνο τον νόθο γιό του Κωνσταντίνο, από την παλλακίδα Ελένη, προσδοκώντας ως συνήθως πλούσιες λεηλασίες και παροχές.
   Στην διεφθαρμένη αυτή πόρνη την Ελένη οφείλεται το γεγονός των παραχαράξεων που γενικεύθηκαν στον χριστιανικό κόσμο μετά τις αγιοποιήσεις και την καθιέρωση της λειψανολατρείας και των κάθε λογής «ιερών κειμηλίων».
   Υπενθυμίζεται, ότι ο «πράος» και «ειρηνιστής» Κωνσταντίνος δεν δίστασε να στείλει στον τάφο, μεταξύ άλλων, τον γιο του Κρίσπο, την σύζυγό του Φαύστα, τον πεθερό του Μαξιμινιανό, τον κουνιάδο του Μαξέντιο, τούς γαμβρούς του Λικίνιο και Βασσιανό κ.ά.

   1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (1από4)Γεια σου. Θα ήθελα να πω την γνώμη μου γι αυτά που λες. Ότι και να πεις για την ψεύτικη θρησκεία και αυτούς που την αντιπροσωπεύουν έχεις δίκιο. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Πριν καταδικάσεις εσύ την ψεύτικη θρησκεία και την υποκρισία στους ανθρώπους την έχει καταδικάσει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός εδώ και 2000 περίπου χρόνια. Αν είχες διαβάσει τα Ευαγγέλια θα ήξερες ότι ο Ιησούς Χριστός μας προείπε ότι όλα αυτά που λες θα γινόταν για να μην ξαφνιαστούμε όταν θα το βλέπαμε.(δες Ματθαίο Ευαγγέλιο 24:4-35)
    Όμως ευτυχώς για εμάς τους ανθρώπους, η αληθινότατα της χριστιανικής πίστης δεν εξαρτάται τι έκανε ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνους και η Ελένη ή ο κάθε παπάς της ορθόδοξης εκκλησίας ή ο κάθε πάπας της Ρώμης. Η αληθινότατα της χριστιανικής πίστης εξαρτάται σε ένα και μόνο γεγονός. Αν ο ιστορικός Ιησούς που γεννήθηκε στο Ισραήλ πριν 2000 περίπου χρόνια αν πραγματικά αναστήθηκε από τους νεκρούς; Αν ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς τότε ήταν πραγματικά Υιός Θεού και όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να τον πιστέψουμε και να ακολουθήσουμε την διδασκαλία Του. Αν ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε τότε πράγματι έχει την δύναμη να κάνει όλα όσα υποσχέθηκε. Αν όμως ο Ιησούς Χριστός δεν αναστήθηκε τότε δεν ήταν καν ούτε ένας καλός άνθρωπος αλλά ο μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε ποτέ από αυτήν την γη. Αν ο Ιησούς δεν αναστήθηκε τότε είπε τα μεγαλύτερα ψέματα .

   2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (2από4)Παράδειγμα . Ο Ιησούς είπε [ Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή] Ιωάννης 11:25. Αν λοιπόν ο Ιησούς δεν αναστήθηκε τότε είπε απλά ένα ψέμα αλλά είπε ένα τεράστιο ψέμα. Επίσης ο Ιησούς είπε [ Εγώ είμαι η οδός , η αλήθεια και η ζωή, κανείς δεν έρχεται στον θεό παρά μόνο μέσα από εμένα] Ιωάννης 14:6. Ο Ιησούς δεν είπε ότι εγώ σας λέω την αλήθεια αλλά ότι ο ίδιος είναι η αλήθεια προσωποποιημένη. Ο Ιησούς δεν είπε απλά ότι εγώ έχω να σας δώσω ζωή αλλά είπε [ εγώ είμαι η ζωή]. Αν αυτό δεν είναι αλήθεια τότε Ιησούς είπε ψέματα που κανένας άλλος δεν τόλμησε ούτε να διανοηθεί , όχι και να πει. Σκέψου να έλεγε ο Βούδας , ο Ζωροάστρης , ο Μωάμεθ ή οποιοσδήποτε άλλος [ εγώ είμαι η ζωή] ; Δεν θα γελούσαμε με την αφέλεια ενός ανθρώπου που ξέρουμε ότι πέθανε και ακόμα βρίσκεται στον τάφο του; Δεν είναι όμως το ίδιο με τον Ιησού Χριστό. Ότι είπε ο Ιησούς είναι αλήθεια και το εννοούσε. Και όταν είπε ο Ιησούς [ εγώ είμαι η ζωή και η ανάσταση] το εννοούσε και το έκανε. Ο τάφος 3 μέρες μετά την ταφή ήταν άδειος. Και έχουμε πολλές και αξιόπιστες μαρτυρίες από ανθρώπους που τον είδαν αναστημένο. Οποίος είναι ειλικρινής και κάνει μια έρευνα σε βάθος θα δει ότι οι αποδείξεις και οι μαρτυρίες που έχουμε είναι ικανοποιητικές ότι πράγματι 3 ημέρες μετά την ταφή ο Ιησούς αναστήθηκε.

   3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (3από4)Όμως ο αναστημένος Ιησούς δεν θέλει να επιβάλει σε κανέναν την πίστη (όπως κάνουν οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι της θρησκείας) αλλά προσκαλεί τον άνθρωπο για να τους συγχωρήσει τις αμαρτίες, να του δώσει ανάπαυση στην ψυχή του και να του δώσει αιώνια ζωή στην Δευτέρα παρουσία Του. Όμως όποιος δεν θέλει τα δώρα του Ιησού Χριστού είναι ελεύθερος να μην πιστέψει και να συνεχίσει την ζωή του. Όμως καλό είναι να ξέρει αυτός ο άνθρωπος ότι αυτός ο ίδιος θα χάσει.
    Διότι ποιος ζημιώνεται αν υπάρχει αιώνια ζωή, αν υπάρχει παράδεισος και κόλαση και εσύ προσωπικά επειδή έκανες λάθος ηθικές επιλογές πας στην κόλαση; Κάποιος άλλος ή εσύ ; Γι αυτό και ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την δική του ψυχή και με τις επιλογές διαλέγει που θέλει να περάσει την αιωνιότητα του. Όμως ο λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος θέλει να κάνει σωστές επιλογές και κοιτάει το αιώνιο συμφέρον του. Ομοίως όποιος είναι άφρον πιστεύει κάτι χωρίς να το ψάξει και χωρίς να ερευνήσει και να δει τι αποδείξεις έχουμε για το ένα ή το άλλο που πιστεύει ή με τον τρόπο που ζει.
    Επόμενος μην μπερδεύεις τον Ιησού Χριστό και την ανάσταση Του με αυτά που κάνανε και συνεχίζουν να κάνουν διάφοροι παπάδες, βασιλιάδες, άνθρωποι που οι παπάδες τους ανακηρύξαν σε αγίους χωρίς αυτοί να ήταν ποτέ πραγματικά άγιοι για τον Θεό της Αγίας Γραφής. Μάθε να διακρίνεις την αλήθεια του Θεού και της Αγίας Γραφής μέσα από τα ψέματα των ανθρώπων και των θρησκειών.

   4. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

    (4από4)Όταν καταλάβεις την διαφορά μεταξύ της αλήθειας που είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός + των ψεμάτων που λένε και κάνουν οι πονηροί άνθρωποι (χρησιμοποιούντες ακόμα +το όνομα του Θεού για να μπερδέψουν αυτούς που δεν διαβάζουν την Αγία Γραφή) και εσύ επιλέξεις την πιστεύεις +να πράττεις την αλήθεια τότε να ξέρεις ότι έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή και το πέρασμα σου από αυτήν την γη και αυτήν την ζωή στέφθηκε από επιτυχία. Γιατί όπως είπε και ο Ιησούς Χριστός [ τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος να κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του; Ή τι θα δώσει ο άνθρωπος σε αντάλλαγμα της ζωής του; ] Μάρκος 8:36-37.Αν όμως στην σύντομη ζωή που έχουμε στην γη δεν καταλάβουμε για ποιο λόγο ήρθε ο Ιησούς Χριστός στην γη, για πιο λόγο σταυρώθηκε , τι σημαίνει η ανάσταση Του για εμάς και την αιώνια τύχη μας και συνεχίζουμε την ζωή μας σαν να μην μας αφορά το θέμα αυτό τότε μι ημέρα , αργά η γρήγορα θα φύγουμε από αυτήν την ζωή και θα συναντήσουμε τον ίδιο τον αναστημένο Ιησού Χριστό που θα μας ρωτήσει τι κάναμε με την ζωή μας; Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι η εξής: Τότε δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την αιώνια τύχη μας.Τώρα που μπορούμε να αλλάξουμε την αιώνια τύχη μας οι περισσότεροι προτιμούν να πιστεύουν σε θεωρίες+φιλοσοφίες των ανθρώπων +όχι στονΛόγο του Θεού. Γι αυτό όποιος στην σύντομη του ζωή του δεν βρει χρόνο να μάθει την αλήθεια και να συμφιλιωθεί με τον Δημιουργό του το πέρασμα του από αυτή γη +αυτήν την ζωή θα στεφθεί από την απόλυτη αποτυχία.

 15. avatar Περιεργος.

  Ο Χριστός ηταν Ελληνας

  Οι 4 λόγοι που συνηγορούν στο ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, είναι οι εξής:
  1. Γιατί έπιασε δουλειά στα τριάντα του.
  2. Γιατί έμεινε στο σπίτι όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τη μαμά του.
  3. Γιατί - όπως όλοι οι Έλληνες - πίστευε ότι η μάνα του ήταν παρθένα.
  4. Γιατί η ίδια η μητέρα του πίστευε ότι ο γιος της ήταν θεός.

 16. avatar Λουκάνικος

  Πρόσφατα διάβαζα \"οδηγίες χρήσεως\" από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Όσοι θέλουν να μνημονευτεί το όνομα καποιου γνωστού/συγγενούς τους στα υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως, πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να μνημονευτούν ονόματα αιρετικών (παπικών, πεντηκοστιανων, Αρμενίων κλπ). Αν το όνομα είναι ξενικό, πρέπει να αναγράφεται δίπλα το Χ.Ο (χριστιανός ορθόδοξος). Το επιβάλλουν λέει οι Άγιοι πατέρες... Ρώτησαν τον Θεό και τους είπε ο ίδιος...
  Έτσι επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός. Όπως όλες οι θρησκείες. Με βία και απαγορεύσεις. Απλά είναι οξύμωρο γιατί είναι θρησκεία της αγάπης... (βλέπε Αμβρόσιο κλπ)

  1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   Αυτό που περιγραφείς είναι η ψεύτικη θρησκεία των ημερών μας και οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι της θρησκείας. Όλα αυτά που περιγράφεις ο Ιησούς Χριστός τα καταδίκασε εδώ και 2000 περίπου χρόνια. Διάβασε την Καινή Διαθήκη τουλάχιστο μία φορά στην ζωή σου για να μην μπορούν οι πονηροί άνθρωποι να σε μπερδέψουν και να σου ¨πουλάνε¨ σαν χριστιανισμό τις ψεύτικες τελετές τους και τις ανθρώπινες παραδόσεις τους.
   Η καλύτερα άμυνα μας στα ψέματα των ανθρώπων και του διαβόλου είναι εμείς να γνωρίζουμε την αλήθεια και τι λέει ο Λόγος του Θεού. Ο Ιησούς Χριστός είπε [ θέλετε γνωρίζει την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει[ Ιωάννης Ευαγγέλιο 8:32 και αλλού ο Ιησούς Χριστός θα πει [ Εγώ είμαι η οδός ή αλήθεια και η ζωή] Ιωάννης 14:6. Ο Ιησούς δεν είπε ότι εγώ σας λέω την αλήθεια αλλά ότι ό ίδιος είναι αλήθεια προσωποποιημένη. Οπότε πριν πάρουμε αποφάσεις για την ζωή μας αλλά και το που θέλουμε να περάσουμε την αιωνιότητα μας καλό είναι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι δίδαξε Αυτός που πέθανε στο σταυρό αλλά τρεις ημέρες μετά αναστήθηκε και σήμερα είναι ζωντανός και έχει την δύναμη να βοηθήσει και να αποκαλυφτεί σε όποιος άνθρωπο προσευχηθεί Σ αυτόν και Τον εκζητήσει. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Ιησού Χριστού με τις ανθρώπινες θρησκείες. Οι άνθρωποι πιστεύουν και ακολουθούν θεωρίες ανθρώπων ενώ οι αληθινοί χριστιανοί πιστεύουν και ακολουθούν έναν ζωντανό Σωτήρα που απαντάει προσευχές και παρεμβαίνει στην ζωή των δικών Του παιδιών.

  2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   Αυτό που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα +σε πολλές άλλες χώρες δεν είναι αληθινός χριστιανισμός αλλά μια θρησκεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των παπάδων για να έχουν εξουσία και δύναμη επάνω στους ανθρώπους. Χριστιανός σημαίνει κάποιος που είναι μαθητής του Ιησού Χριστού και ακολουθεί το παράδειγμα του διδασκάλου του. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δεν εκβίασε ποτέ κάποιον να γίνει μαθητής Του. Ο Ιησούς είπε [όποιος θέλει ας με ακολουθήσει , και μάλιστα ας πάρει το σταυρό του και ας με ακολουθεί] Μάρκος 8:34. Επίσης ο Ιησούς Χριστός ζήτησε από τους αληθινούς μαθητές Του να κηρύξουν το Ευαγγέλιο και την ανάσταση Του σε όλο τον κόσμο και να βαφτίσουν στο νερό όσους πιστέψουν (δες Μάρκο 16:15-16). Οι παπάδες και γενικά όλες οι ψεύτικες θρησκείες δεν σέβονται την εντολή του Ιησού Χριστού για αυτό και κάνουν νηπιοβαπτισμα για να φαίνεται ότι έχουν πολλούς οπαδούς να τους ακολουθούν (τους οποίους βέβαια στην συνέχεια τους εκμεταλλεύονται και οικονομικά αφού χρεώνουν τις διαφορές θρησκευτικές τελετές που οι ίδιοι έχουν εφεύρει και οι οι ίδιοι οι παπάδες τελούν μιας και όπως οι ίδιοι αυτό χαρακτηρίζονται είναι \"αντιπρόσωποι του Θεού\". Όμως ο Θεός και ο Ιησούς Χριστός δεν έχουν ανάγκη από τέτοιους ψεύτικους αντιπροσώπους. Ο Θεός της Αγίας Γραφής θέλει αλήθεια, αγάπη και δικαιοσύνη και να τον προσκυνάμε με πνεύμα+ αλήθεια. Για αυτό πρέπει να ξεχωρίζουμε την αλήθεια του Ιησού Χριστού από την ψεύτικη θρησκεία. Ο Ιησούς πολύ πριν από εσένα καταδίκασε την ψεύτικη θρησκεία που+εσύ απεχθάνεσαι.

 17. avatar Εργάτη Ανάσταση προσδοκούμε

  Η «ανάσταση για τον εργαζόμενο λαό», που τόσα χρόνια ανεβαίνει Γολγοθά και ζει βδομάδες παθών πότε στο όνομα της ανάπτυξης, πότε στο όνομα της κρίσης, πότε στο όνομα της ανάκαμψης, δεν θα έρθει μέσα από αντιλαϊκά παζάρια και διαπραγματεύσεις, τις αντιπαραθέσεις και τους συμβιβασμούς που γίνονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου μέσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.
  Δεν θα έρθει από κυβερνήσεις δεσμευμένες στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων
  Η «ανάσταση για τον εργαζόμενο λαό» θα έρθει μόνο μέσα από το δρόμο της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

  http://emporoupallilos.blogspot.gr/2018/04/blog-post_63.html

 18. avatar Περιεργος.

  Πρός τους πεινασμένους συνανθρώπους:
  Πεινάς;Φάε μία σελίδα τής βίβλου,θα χορτάσεις.

  1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   Αυτή ήταν η ζωή σου ! (Γι αυτούς που πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και όλα τελειώνουν με τον θάνατο του ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός όμως και η Αγία Γραφή μας μιλάνε για μια άλλη πραγματικότητα που συναντάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή που κατά την γνώμη μου κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αγνοεί !) http://tinyurl.com/y8wuz6yw Ο σοφός άνθρωπος δεν παίρνει αποφάσεις βιαστικά , ερευνά τα πράγματα σε βάθος, τον ενδιαφέρει ή αλήθεια , και σε πράγματα που δεν ξέρει δεν παριστάνει ότι τα ξέρει. Και όπως λέει και η Αγία Γραφή [ ο Θεός στους περήφανους αντιτάσσεται αλλά στους ταπεινούς κάνει χάρη] Α’ Πέτρου 5:6.

  2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   (1απο2) Φίλε δεν είναι ακριβώς έτσι που τα σκέφτεσαι. Και με αυτό που λες δεν καταρρίπτεις ούτε τον χριστιανισμό ούτε το γεγονός της ανάστασης του Ιησού Χριστού.
   Να σου εξηγήσω μερικά πράγματα. Το πώς έγινε ο άνθρωπος και γενικά το σύμπαν δείχνει την δύναμη και την σοφία του Θεού. Το σώμα του ανθρώπου είναι σχεδιασμένο μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια για να είναι όμορφο, χρήσιμο , λειτουργικό. Νομίζεις ότι όλα αυτά έγιναν τυχαία; Αν ναι πες μου πως γίνεται το στομάχι του ανθρώπου (αλλά και των ζώων) να εκρέει πεπτικά υγρά για να χωνέψει τις τροφές που τρώμε πχ κρέας, κόκαλα κτλ αλλά αυτά τα πεπτικά υγρά δεν καταστρέφουν και δεν τρυπούν το ίδιο το στομάχι ; Ποιος το έκανε έτσι ; Ο Ιησούς Χριστός είπε κάποτε [ δεν ζει ο άνθρωπος μόνο με ψωμί , αλλά με κάθε Λόγο που βγαίνει από το στόμα του Θεού] Ματθαίος 4:4. Αυτοί σημαίνει ότι αν ο Θεός είχε διατάξει το στομάχι μας θα μπορούσε να χωνέψει ακόμα και πέτρες ή να τρώγαμε τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε κατευθείαν από το χώμα και όχι μέσω φυτών , καλλιέργειας , παραγωγής κτλ. Όμως ο Θεός ήθελε να μας μάθει να εργαζόμαστε και με τον ιδρώτα του πρόσωπου μας να τρώμε το ψωμί μας ( Δες Γένεση 3:19) . Και αυτό για να εκτιμήσουμε αυτά που μας έδωσε στον αρχικό παράδεισο και χάσαμε εξαιτίας της αμαρτίας και της παρακοής μας.

  3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε! Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16! [ Όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυ

   (2από2) Όμως ο Ιησούς Χριστός με την θυσία Του και την δική Του υπακοή ξανακέρδισε για εμάς αυτό που είχε και έχασε ο πρώτος Αδάμ. Δηλαδή την κοινωνία με τον άγιο Θεό της Αγίας Γραφής , την συγχώρεση των αμαρτιών και την αιωνία ζωή. Όλα αυτά τα δώρα όμως είναι για αυτούς που Τον δέχονται και Τον πιστεύουν σαν Σωτήρα και Κύριο τους. Οι υπόλοιποι άνθρωποι θα αναστηθούν και αυτοί όταν θα έρθει εκείνη η ημέρα της κρίσης αλλά τότε όλοι αυτοί θα κριθούν δίκαια και θα λάβουν αυτό που τους αξίζει και με αυτό θα ζήσουν στην αιωνιότητα. Γι αυτό φρόντισε εσύ τουλάχιστον να κάνεις την σωστή επιλογή τώρα που έχεις την ευκαιρία γιατί , πίστεψε με , η αιωνιότητα είναι πολύ μεγάλος χρόνος για να κανείς λάθος (νομίζοντας ότι δεν υπάρχει Θεός και ότι υπάρχουμε τυχαία επάνω σε αυτήν την γη) , και να μην μπορείς να το διορθώσεις μετά τον θάνατο σου.

   1. avatar Ομολογία αλήθειας

    Ακριβώς. Χαίρε εν Χριστώ αδελφέ

 19. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΕΤΕ ΤΟ -Α ΚΑΙ ΤΟ Ω- ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ Ω ΤΟ ΣΑΝΠΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 900 ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ.

  1. avatar Ομολογία αλήθειας

   Εντάξει είμαστε αγράμματοι , ευχαριστούμε.

   Να είσαι καλά.

 20. avatar φοινικιος

  Θα μπορούσατε ίσως κάποτε να γράψετε ένα άρθρο (αν σας επιτρέπεται και δεν είναι κατά των συμφερόντων σας) για το πόσους σκότωσε για να επιβληθεί.

  1. avatar Ομολογία αλήθειας

   Ποιος σκότωσε? Γιατί εγώ ξέρω την λέξη ΣΚΌΤΩΣΕ ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ
   Εγώ μόνο αυτόν ξέρω να σκοτώνει η μάλλον εναν Μωάμεθ .

   Και επίσης για μέτρα πόσους σκοτώνει ανθρώπους η επιστήμη κάθε μερα? Για ύπνο ούτε λόγος?

   Η μάλλον κάτσε και θυμησου ποιος σταυρώθηκε για εσένα αντί να σε έχει [...]?

   Αυτός που εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι έχει καταστρέψει τον κόσμο
   Αντί να τον έχει βοηθήσει. Τελικά η αχαριστία ΣΕ ΟΛΟ της το μεγαλείο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...