Η στυγνή δολοφονία που άνοιξε ολόκληρο κεφάλαιο στην Ψυχολογία

Τα ουρλιαχτά της Kitty Genovese, οι αυτόπτες μάρτυρες και ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 911


WEEKEND
0:11
24/04/2016
Η στυγνή δολοφονία που άνοιξε ολόκληρο κεφάλαιο στην Ψυχολογία
19
loading

Στις 28 Μαρτίου 2016, πέθανε στη φυλακή στα 81 του χρόνια ο δολοφόνος και νεκρόφιλος Winston Moseley. Το 1964 είχε σκοτώσει την Kitty Genovese, σε ένα έγκλημα που θεωρείται από τα πιο γνωστά στην ιστορία των ΗΠΑ και αποτέλεσε την αφετηρία των ερευνών για το φαινόμενο «σύνδρομο του θεατή» ή αλλιώς το «Σύνδρομο Genovese».

Ας γυρίσουμε όμως το ρολόι πίσω στη νύχτα του 1964…

genovese1

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 1964. Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, η 29χρονη Kitty Genovese γυρίζει αργά τη νύχτα στο σπίτι της. Μόλις έχει σχολάσει από τη δουλειά της. Εργάζεται ως σερβιτόρα σε ένα μπαρ. Παρκάρει το αυτοκίνητό της και πηγαίνει προς την είσοδο της πολυκατοικίας της. Παρατηρεί έναν ύποπτο άνδρα και η κατεύθυνση της αλλάζει. Όμως ο άνδρας, ονόματι Winston Moseley, την προλαβαίνει και τη μαχαιρώνει στην πλάτη. Καθώς εκείνη στρέφεται να τον δει, την μαχαιρώνει για δεύτερη φορά στην πλάτη.

Τα ουρλιαχτά της πνίγονται μέσα στην εκκωφαντική ησυχία. «Βοήθεια! Με σκοτώνουν!» φωνάζει η κοπέλα.

genovese2

Τα φώτα ανάβουν στις γύρω κατοικίες, όλοι κοιτάζουν από το παράθυρο αλλά κανείς δεν βγαίνει από το σπίτι του. Κανείς δεν τρέχει προς το μέρος της να την βοηθήσει και να την γλιτώσει από τα χέρια του μανιακού δολοφόνου.

Ο Robert Mozer, κάτοικος της περιοχής, του φωνάζει «Άσε την κοπέλα ήσυχη» και ο Moseley φεύγει. Η Kitty νομίζει ότι το μαρτύριό της έχει μόλις τελειώσει. Σέρνεται ως την είσοδο ενός βιβλιοπωλείου. Τα φώτα σβήνουν. Και τότε ο Moseley επιστρέφει… Δεν έχει τελειώσει το «έργο του» δεν έχει ικανοποιήσει πλήρως τον θυμό του. Πλησιάζει και πάλι την κοπέλα και την μαχαιρώνει. Η κοπέλα συνεχίζει να ουρλιάζει. Οι κάτοικοι της περιοχής προτιμούν και πάλι να μείνουν στην ασφάλεια του σπιτιού της και να παρακολουθούν από… απόσταση τα όσα διαδραματίζονται.

Κανείς δεν τρέχει για βοήθεια. Κανείς δεν σκέφτεται να καλέσει την αστυνομία. Ο δράστης απομακρύνεται και περιμένει λίγα λεπτά. Έπειτα εμφανίζεται και την αποτελειώνει μαχαιρώνοντας την από το λαιμό ως τα γεννητικά όργανα και στη συνέχεια ασελγεί πάνω στη νεκρή κοπέλα. Η Kitty αφήνει την τελευταία της πνοή καθ' οδόν προς το νοσοκομείο. Την είχε μαχαιρώσει τουλάχιστον 14 φορές.

genovese3

Ο 28χρονος Moseley, που έμεινε στην φυλακή για περισσότερο από 50 χρόνια, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έξυπνος, με καθαρό ποινικό μητρώο, είχε ψύχωση από παιδί με τα μυρμήγκια. Συνελήφθη πέντε μέρες μετά κατά τη διάρκεια μίας ληστείας και ομολόγησε. Η Kitty Genovese ήταν το τρίτο από τα θύματα του, για το φόνο του οποίου κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε θανατική ποινή.

Όμως το 1967 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Στην απολογία του είπε ότι εκείνο το βράδυ οδηγούσε κι έψαχνε τα υποψήφια θύματά του, είχε σκοτώσει τρεις γυναίκες, βίασε οχτώ και έκανε 30 με 40 ληστείες. Οι άλλες δύο γυναίκες ήταν η 24χρονη Annie Mae Johnson,  την οποία πυροβόλησε και έκαψε και η 15χρονη Barbara Kralik που τη μαχαίρωσε στο πατρικό της. Και οι δύο γυναίκες είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

genovese6

Στην κατάθεσή του για τη δολοφονία της άτυχης Kitty είπε: «Βγήκα εκείνη τη νύχτα με σκοπό να σκοτώσω μια γυναίκα».  Όταν ρωτήθηκε γιατί επέστρεψε τόσες φορές να την μαχαιρώσει είπε ότι ήθελε να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε. «Την μαχαίρωνα μέχρι που σταμάτησε να μιλάει». Η αστυνομία είπε ότι την μαχαίρωσε πάνω από 12 φορές πνίγοντας τις τελευταίες της κραυγές και την βίασε πριν φύγει.

genovese5

Όσον αφορά τον Robert Mozer, τον άνδρα που του φώναξε από το παράθυρο να αφήσει ήσυχη την κοπέλα, ανέφερε πως «είχε την αίσθηση ότι εκείνος ο άνδρας θα έκλεινε το παράθυρό του και θα πήγαινε να κοιμηθεί και αυτό έκανε». Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Moseley επιτέθηκε για πρώτη φορά στις 3:15 και απομακρύνθηκε στις 3:50. Τριάντα οχτώ αυτόπτες μάρτυρες είδαν τα όσα συνέβησαν. Και η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 4:00. Το 1964 στην πόλη της Νέας Υόρκης οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονταν την αστυνομία, σύμφωνα με τον Kevin Cook, συγγραφέα του βιβλίου «Kitty Genovese: The Murder, The Bystanders, The Crime That Changed America».

Ο Moseley στην ομολογία του υποστήριξε πως ένιωθε πως κανένας από τους ανθρώπους αυτούς δε θα κατέβαινε να βοηθήσει την Kitty.

Και το τραγικό είναι πως είχε δίκιο…

«Φαινόμενο Genovese», το κοινωνικό πείραμα...

Η δολοφονία της Kitty Genovese ήταν μια από τις 636 που έγιναν εκείνη τη χρονιά κι όμως οι New York Times αφιέρωσαν τέσσερις παραγράφους για αυτήν. Μία εβδομάδα περίπου μετά το γεγονός, η εφημερίδα ανέφερε ότι τη στυγνή δολοφονία παρακολούθησαν 38 αυτόπτες μάρτυρες. Το άρθρο αυτό σηματοδοτεί την αρχή των ερευνών για το «σύνδρομο του θεατή» ή το «φαινόμενο της επίδρασης των παρευρισκομένων» όπως λέγεται σήμερα ή αλλιώς το φαινόμενο «Genovese».

Συνολικά 38 άνθρωποι, γείτονες οι περισσότεροι, φέρεται να έγιναν αυτόπτες μάρτυρες ή να άκουσαν τις κραυγές της. Κανένας δεν έκανε κάτι για να βοηθήσει. Κανένας δεν τηλεφώνησε εγκαίρως στην Αστυνομία. Η υπόθεση τράβηξε το ενδιαφέρον των κοινωνικών ψυχολόγων, κάπως έτσι γεννήθηκε ο όρος «σύνδρομο Genovese» ή «σύνδρομο του θεατή».  Το φαινόμενο αυτό έχει να κάνει με την άρνηση να δώσουμε βοήθεια σε κάποιον άγνωστο ο οποίος την έχει ανάγκη όταν άλλα άτομα είναι παρόντα.

Οι κοινωνικοί ψυχολόγοι John Darley και Bibb Latané, ήταν οι πρώτοι που μελέτησαν το φαινόμενο αυτό και κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως όσο περισσότεροι είναι οι παρευρισκόμενοι (bystanders) σε μια κατάσταση όπου κάποιος χρειάζεται βοήθεια, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τη λάβει. Αυτό συμβαίνει διότι όσα περισσότερα άτομα παρίστανται, τόσο περισσότερο μοιράζεται η ευθύνη για την ανάληψη πρωτοβουλίας και την προσφορά βοήθειας.

Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα, επηρεάζονται άμεσα από το κοινωνικό τους σύνολο. Έτσι αρνούνται ή μένουν απαθή από το να βοηθήσουν ένα άλλο άτομο αν και παρευρίσκονται στην ίδια περιοχή με τον άνθρωπο που χρήζει βοήθειας αν κι άλλοι είναι παρόντες, εκτός αν κάποιος άλλος από την ομάδα κάνει την αρχή. Σε μια τέτοια κατάσταση, το πρώτο που κάνουν είναι να κοιτούν την αντίδραση των γύρω τους. «Για να μη βοηθά κανείς σημαίνει πως δεν είναι σωστό να βοηθήσω και εγώ».

Επίσης φοβάται πως δεν θα μπορέσει να δώσει τη σωστή βοήθεια ή ακόμη και ότι θα μπλέξει και ο ίδιος.  Αν είμαστε παρόντες μόνο εμείς, τότε σπεύδουμε ευκολότερα να βοηθήσουμε από το αν είμαστε μαζί με άλλους μπροστά στο συμβάν.

Λίγο καιρό αργότερα πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν τον αριθμό των αυτόπτων μαρτύρων. Επιπλέον έρευνες που διεξήχθησαν από τη αστυνομία και τους εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι οι αυτόπτες μάρτυρες δεν ήταν ποτέ 38 αλλά πολύ λιγότεροι και κανείς από αυτούς δεν αντιλήφθηκε ότι δίπλα του ήταν σε εξέλιξη μία ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άκουσαν τις φωνές της κοπέλας αλλά θεώρησαν ότι επρόκειτο για μία διαμάχη εραστών ή ότι μάλωναν κάποιοι μεθυσμένοι. Ωστόσο, η έκταση που πήρε από τον Τύπο η δολοφονία της 29χρονης κοπέλας ήταν αρκετή για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στον Ψυχολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τη δεκαετία του ’60 οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική δεν είχαν ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Το 1968 βρέθηκε το τριψήφιο νούμερο 911 κάτι που πολλοί συνέδεσαν με εκείνο το βράδυ.

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

  EΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ

  1. avatar Thanatos

   Αφου προηγηθουν βασανιστηρια , ερασιτεχνικα απο τους συγγενεις και επαγγελματικα απο ειδικον προς τουτο δημοσιο υπαλληλο βασανιστη - εκτελεστη.......
   υστερα να μεινει αταφος και αν προκυψει αντιγονη να εκτελεστει και αυτη παραυτα.

 2. avatar ineth

  Πολυ καλη επιλογη για αρθρο και πολυ ταιριαστό με την σημερινη μας κατασταση. Μπραβο στο αρθρογραφο.

 3. avatar toroni blogspot

  Αυτο που σχολιαζεις φιλε μου Thanatos, ειναι αυτο που ονομαζεται *ψυχολογια της αγελης*.Και δεν βρισκει περιθωριο εφαρμογης μονο στην εμπορικη δραστηριοτητα οπως την ενδυματολογια,τα κινητα τηλ κλπ.Δυστυχως εχει αναπτυχθει και στον ψυχικο επηρεασμο των ανθρωπων ,οπως η μελετη των απανωτων χτυπηματων (οικονομικων μετρων κλπ) που εχει λαβει την κωδικη ονομασια *Σοκ και Δεος* κλπ.Μελετωντας τις αντιδρασεις των ανθρωπων ,διεπιστωσαν οτι τα απανωτα συνεχη *χτυπηματα* σε ομαδες ανθρωπων ,προκαλουν φοβο και αναστελλουν τα αντανακλαστικα διαμαρτυριας.Ετσι καταφερνουν να επιβαλουν τις πολιτικες που εχουν σχεδιασει.Καθιστουν τον ανθρωπο ενα *ζομπι* ,που γρηγορα αποδεχεται οτι και αν υφιστατα,οτι και αν του πλασσαρουν ,βομβαρδιζοντας τον μεσα απο το τηλεπικονωνιακο υλικο ,καθοδηγωντας τον σε συγκεκριμενες εμπορικο-υλικες και πολιτικες επιλογες.Γεια σου.Αρης.

  1. avatar Thanatos

   κανενας δε μπορει να σε παρασυρει- καθυποταξει ,αν εφοσον εχεις κοινο νου ,δε το επιθυμεις ή απλα αφηνεσαι.... γιατι βαριεσαι κιεχεις ανυπαρκτες αντιστασεις οικογενειακά προτυπα κλπ.
   Περασαν ηδη 3 χιλ χρονια απ τον σοφοτατο μυθο του αδαμ της ευας και του πονηρου όφι που τους εξαπατησε.........
   Ψυχολογια αγελης, ή οχλου οπως γραφω υπαρχει για οσους τους αξιζει να αποτελουν μελος αγελης, Συγνωμη αν ακουγεται σκληρο για τους νοητικα ανεπαρκεις(ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ για τους εκ γεννετής), αλλα ουτε που φανταζεσαι ποσο γατόνια αυτοεκτιμουνται αυτοι οι νοητικα ανεπαρκεις.....οι αλλοι ειναι οι χαζοι... για κοιτα τους ...κοπαδι.... εγω εχω βυσμα τον ταδε....θα τους...

   1. avatar toroni blogspot

    Το θεμα *κοινος νους * φιλε Thanatos,εχει βαθειες προεκτασεις και ειναι μικρος ο χωρος για να αναπτυχθει.Απο τα γραφομενα σου,αναγνωριζω οτι διαθετεις το πλεονεκτημα του *κοινου νου*.Στην αρχαια Αθηνα,οι φιλοσοφοι συζητουσαν μεταξυ τους ,προκειμενου να διαμορφωσουν αυτο το πνευματικο αγαθο της δημοκρατιας που κληρονομησαν οι του σημερα.Μονο που οι του σημερα ,το βιασαν.Το μετετρεψαν σε εργαλειο επιβολης τεχνητου *κοινου νου* μεσα απο εντεχνα διαμορφουμενες πλειοψηφιες.Δημιουργουν πρωτα το προβλημα και ακολουθως μεσα απο διαφορες προτασεις ,δικαιολογουν τις αποφασεις τους να δεχθεις την αυτομαστιγωση σου ,προκειμενου να επιλυθει το προβλημα σου.Ο κοινος νους,ντυνεται με τον δημοκρατικο μανδυα.Ετσι οποιεσδηποτε αποψεις διαφωνουν με τις αποφασεις της πλειοψηφιας,χαρακτηριζονται ασυμβατες με τον κοινο νου.Και για να γινει αυτο κατορθωτο,εφευραν τις επιδοτουμενες πλειοψηφιες εδρων ,με διαφορα κολπα των εκλογικων νομων.Κατ αυτον τον τροπο ,παγιδευεται και η τυχον μειοψηφια που θα εναντιωθει στην σχετικη πλειοψηφια οσων παγιδευθηκαν μεσα στην τεχνητη *αγελη* ,που ομως ουσιαστικα δεν παυει να ειναι μειοψηφια επι του συνολου του λαου.Αντιλαμβανομαστε πληρως την εννοια του κοινου νου,πλην ομως στη σημερινη εποχη και κατω απο την επηρρεια του εγκεφαλικου βομβαρδισμου που γινεται για τον επηρεασμο της σκεψης και της προσωπικοτητας ενος εκαστου εξ ημων,μην περιμενεις και πολλα απο ενα λαο που το πρωτο μελημα του ειναι το ποιος εχει το καλυτερο ...iphone.Γεια.

    1. avatar Thanatos

     Αρη ευχαριστω για το μακροσκελες
     προφανως η δε διαβασες ή δε σε καλυψε η απαντηση πουδωσσα στον- στην β.γ
     Νομιζω οτι1. περιπλεκεις τα πραγματα 2. εξιδανικευεις το παλιό.
     Για το1.Σου δινω ενα κοφτερο μαχαιρι δικο σου για παντα, μπορεις να κοψεις ψωμι μπορει και να κανεις ληστεία μπορει να τ'αφησεις να σκουριασει μπορει να τοχεις κοφτερο και να μαθεις χιλιες χρησεις του. Μη μπερδευεις το μαχαιρι ( κοινος νους) με τη χρηση του, δε φταιει μονο ο χρηστης, φταινε προτυπα και τροποι που του περνιουνται μεσα απο οικογενεια φιλους σχολειο και κυριως μ.μ. χαλιναγωγησης..
     Παντα ετσι ηταν και θα ειναι , απλα δες καθε εποχη με το δικο της ξεχωριστο πλαισιο και μη συγκρινεις ανθρωπους σε διαφορετικα χρονικα πλαισια
     2. δε διακατεχομαι απο καμια προγονολατρια, αν οι ελληνες ηταν σπαρτιατες δε θαχες ουτε ενα κειμενο ουτε μια τεχνη ουτε ενα οικοδομημα να περηφανευτεις. Ενας ηταν ο χρυσος αιωνας και ηταν αποτελεμα συγκυριων πλουτου ειρηνης σοφρονης ηγεσιας κλπ κλπ
     κατα ταλλα ενα συνονθύλευμα φυλων που αντιμαχονταν, αλκιβιαδηδες , δημος παρασυρομενος απο ρητορες επονειδιστη συμπεριφορα στις αποικιες κλπ,γενικα ενα τουρλουμπουκι και στο τελος ενα πιτσιρικας που πηγε να καταλαβει το κοσμο αφηνοντας πισω ενα τσαντιρι τρυπιο (θα τον ηθελες για γαμπρο σου με τετοια μυαλα;;)
     Οσο για τους φιλοπατρεις φιλοπολεμους σπαρτιατες παρεδωσαν με χαρα στους βαρβαρους τα κλειδια...
     Τα γεγονοτα του παρελθοντος καθως χανονται οι ωδυνηρες λεπτομερειες τα στρογγυλοποιουμε ωραιοποιουμε.
     Χρ πολλά

   2. avatar β.γ.

    εχεις σε πολυ μεγάλη υπόληψη και βασίζεσαι πολύ στον "κοινό νου" ή "κοινή λογική". Δεν θα έπρεπε.

    1. avatar Thanatos

     μαφησες στα κρυα του λουτρου, ας εγραφες με δυο γραμμες τι προσδιοριζεις εσυ σα κοινο νου , ναγραφα και γω το δικο μου- χειροποιητο ορισμο κυστερα ευχαριστως να ανεβαινα - κατεβαινα κριτηρια, δικιο δεν εχω;;
     νομιζω οτι το μαχαιρι υπαρχει στη θηκη, τωρα το πως και τι θα το χρησιμοποιησει καποιος ποικιλει

 4. avatar SCULLY

  ΑΚΡΙΒΩΣ!!!ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ???

 5. avatar Thanatos

  '''''Αυτό συμβαίνει διότι όσα περισσότερα άτομα παρίστανται, τόσο περισσότερο μοιράζεται η ευθύνη για την ανάληψη πρωτοβουλίας και την προσφορά βοήθειας.....''''
  θα το δεις υπο αλλες μορφες σε αυτο που λεγεται ψυχολογια του οχλου... ενας θα κανει την αρχη και οι υπολοιποι με τη κουκουλα της αφανειας μεσα στο πληθος....
  θα το δεις ακομη και σε κοινα θεματα οπως πχ ενδυματολογικες μοδες....
  ποιος- ποια θα τολμαγε - η θα της αρεσε να κυκλοφορησει με μια τρυπουλα λιγων χιλιοστων στο παντελονι..... αλλα τωρα φορα ο διπλανος... και ο διπλανος τον παραδιπλα, δεν ειναι απλα μιμητισμος ειναι βαθυτερα ζωωδης συμπεριφορα.

  1. avatar THE BOSS

   ΤΕΛΙΚΑ, ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΜΙΞΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ. ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ. ΟΛΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. ΠΟΙΟΝ ΚΑΝΟΝΑ?

   1. avatar Thanatos

    Στον τελευταιο διαλογο μεταξυ μας σουχα γραψει την προσωπικη μου αποψη που εξηγει τα παντα, και καθε τυπο ανθρωπινης συμπεριφορας.
    Δυστυχως κατακερματιζοντας την οποιαδηποτε ενεργεια- συμπεριφορα στα συστατικα της στοιχεια (ταπαμε καθε λεκτικος αφηρημενος προσδιοριστικος ορος πχ''' καλος'' αποτελει συνολο επιμερους πχ ειλικρινης εμπιστος ευγνωμων κλπ κλπ)πεφτω με ορμη πανω στον ιδιο τοιχο- αδιεξοδο.
    Διοτι τι να το κανω αφεντικο αν εγω ξερω τι φταιει για ολα αν δε μπορω ουτε να το αλλαξω ουτε να το εκμεταλευτω;;
    κατι σα να ξερω οτι υπαρχει ""θεος"" μονο που ουτε με ξερει ουτε θα με μαθει ποτε....

    1. avatar THE BOSS

     ΚΑΙ Ο ΤΟΙΧΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ (ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ), ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΟΤΑΝ, ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΤΑΙΞΙΜΑΤΩΝ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ.

     1. avatar Thanatos

      καθε αλλο, το οτι αναγνωριζω οτι υπαρχει κλεφτης επαγγελματιας που ετσι κιαλλιως μπορει να ξεκλειδωσει τη πορτα μου, εστω με συνεργο και προσπαθεια ωρων, δε σημαινει οτι βαζω περιστρεφομενη...
      καθε αλλο, τη παλευω βαζοντας και δευτερη κλειδαρια συναγερμο σκυλο κλπ κλπ
      νομιζα οτι μηξερες πια , εκανα λαθος....
      Η παρτιδα θα ληξει σε συγκεκριμένο χρονο, παιζω με κλεφτη και σιγουρα θα χασω, δεν εχω βοηθεια ,ειμαι ολομοναχος μπρος σε οργανωμενη σπείρα, δεν υπαρχει λογος ουτε να κανω τον δον κιχωτη ουτε να ξεφτιλιστω στο τεταρτο, να γινω παιχνιδακι ΔΟΥΛΟΣ ΜΕ ΦΑΛΑΡΑ.
      Σημασια εχει το ταξιδι...κατα καβαφη, δεν υπαρχει λογος να τον αφησω να μου το χαλασει, δεν θα το ξαναζησω, δε θα γινω δουλος του,
      Οτι εχω ειναι το ταξιδι και οταν τελειωσει η παρτιδα δε θαχω καν τις αναμνησεις....
      Μη μπαινεις στο τριπακι τους αφεντικο, πολεμησε για την πεζη πραγματικοτητα... τριφτους στη μουρη τις επινοήσεις και ιδεολογιες του όλου ....ειναι τα συνεργα του κλεφτη ανεκαθεν..... τα πλουσια τα λογια τα μεγαλα.... το κοινο καλο και[email protected]@@@@@ στα πάτερα.
      '''Φιλοσοφοι καθε εποχης''' και τα τσιρακια - εργοδοτες τους, οι ανα την εποχη πολιτικαντηδες ,σου κρεμαν μπρος τη μυτη το καροτο , το όποιο καροτο- φαρμακο πασας νοσου ,κιεσυ αντι να τους το φορεσεις οσο βαθυτερα γινεται ακολουθεις το καροτο
      Το να λες οχι ρε δε θα ακολουθησω την απατη σου θα στο φαω το καροτο χωρις να με εκμεταλευτεις το βλεπεις παραίτηση και με ψέγεις;;

     2. avatar THE BOSS

      ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕ ΣΕ ΨΕΓΩ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΙΣΩΣ, ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΛΛΟΥ, ΜΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ (ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ). ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΥ ΕΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΚΤΟ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ (ΠΑΡΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ). ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΣ, ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ (ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΧΕΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ). ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.
      ΥΓ. ΑΛΛΟΥ....., ΕΓΡΑΨΑ, ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕΣ ΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΨΕΓΩ.

     3. avatar Thanatos

      αφεντικο μονος εισαι , ειτε με 10 παιδια σου ολογυρα ειτε με 1000 φιλους να σε γιορταζουν ειτε πανω στο βουνο με τις κουκουβαγιες...ελπιζω να μη το συνειδητοποιησεις οταν βρεθεις ανημπορος και ''αχρηστος ''στην αναγκη τους.
      κρινε επεκρινε κατακρινε εστω και υπερβολικα ,συνεχως τον εαυτο σου σα τη κακια μητριά, τοτε θα σαγαπησει σταληθεια και θαναι ο μονος που θα πεθανει για σενα χωρις ανταποδοση......
      χαχαχαχαχα, καλο το τελευταιο
      Ειμαι πολυ κακο σπυρι και εκδικητικος μεχρι παραλογισμου αφεντικο, οταν μου βγαζουν το ματι ,απολυτως αντικειμενικα αδικα, δε συμβιβαζομαι παρα να τους βγαλω και τα 2....Με το καιρο παραδοξως το παθος μου θεριεύει....κιεσυ με εκρινες παρατημένον...
      αν δε τα ξαναπουμε καλη ανασταση(μαρεσει η ''διδασκαλια ιησου''δυστυχως χριστιανος και εκδικητικος δε συμβιβαζονται...)

     4. avatar THE BOSS

      ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΑΝΤΩΣ, ΟΠΩΣ Η ΜΠΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΣΟ ΓΗΡΑΣΚΩ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΥΦΑΙΝΩ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΜΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΦΟΥ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΡΙΤΩΝ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ.
      ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ. ΚΡΑΤΑΩ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΩΣΤΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΟΜΩΣ. ΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΙΣΩΣ?
      ΑΝΤΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ. ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ... , ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΣΦΟΔΡΑ.

     5. avatar Thanatos

      για την ανταποδοση ,με εξαιρεση κατι μεγαλα ''γραμμάτια'' σε αναμονη και με προσαυξηση κεφαλαιου και τοκων .... ,παραπονο δεν εχω... μια μου ριχνουν 3 τους γυρναω .... για επιβραβευση του εγωισμου και τη δικαιωση λογου υπαρξης.... (χαχαχα , ταπαμε).
      Τωρα τι θα γινει οταν δε θαμαι σε θεση να ανταποδωσω,...... μη τα ρωτας... βρασε ρυζι.... αλλα ταπαμε το ξερω απτην αρχη πως θα χασω ετσι δε σουγραψα;;
      Χαιρετώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει