Η διαδικασία ενός ταξιδιού μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα αγχωτική και κουραστική, ειδικά τις περιόδους που η κίνηση είναι αυξημένη και φυσικά, ανάλογα με τη διάρκεια που πρέπει να περάσει κανείς «στους αιθέρες» μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Οι καθυστερήσεις πτήσεων,η αναμονή σε τεράστιες ουρές για τον έλεγχο και η αναζήτηση μιας ελεύθερης πρίζας για να καταφέρει κανείς να δώσει λίγα λεπτά «ζωής» στο κινητό του τηλέφωνο μπορεί να αποδειχθούν σκληρή δοκιμασία… για όσους δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Είτε ταξιδεύει κανείς για επαγγελματικούς λόγους, ή για λόγους αναψυχής, οι παρακάτω προτάσεις θα σας βγάλουν «ασπροπρόσωπους».

Και φυσικά, είναι και πολύ ωραίες ιδέες για δώρα, τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές.

1. Μπλοκάρετε κάθε ενοχλητικό ήχο κατά τη διάρκεια της πτήσης και απολαύστε ένα ήσυχο ταξίδι, μέχρι να ακούσετε το «καλωσορίσατε στο αεροδρόμιο…».

Ξεχάστε το ροχαλητό του διπλανού σας, ή το παιδάκι στις πίσω σειρές που δε σταματά να φωνάζει και απολαύστε τη διαδρομή με εξαιρετική ποιότητα ήχου, «μπλοκάροντας» οτιδήποτε δεν έχει… περάσει από τον έλεγχό σας, με τα ακουστικά Bowers & Wilkins P3.

Τιμή: 159 δολάρια.

2. Κοιμηθείτε σαν… πουλάκι με το μαξιλάρι-μάσκα Ostrich Pillow.

Μπορεί να μοιάζετε σαν να έχετε κατέβει από… άλλο πλανήτη, όμως ένα είναι σίγουρο. Ότι θα είστε οι μόνοι που θα φτάνουν αναζωογονημένοι στον προορισμό τους, έχοντας απολαύσει τον υπνάκο τους στην άνετη «φωλιά» του Ostrich Pillow.

Τιμή: 45 δολάρια.

3. Για να βγάζετε φωτογραφίες σαν… άλλοι επαγγελματίες.

Το ιδανικό δώρο για όσους αγαπούν τη φωτογραφία, αλλά και τα ιδιαίτερα gadget. Ένα μικρό τρίποδο και φακός 12x optical για να βγάζετε φωτογραφίες ποιότητας DSLR.

Τιμή: 38 δολάρια.

4. Αντιμετωπίστε το τζετ λαγκ… με τη βοήθεια της NASA.

Το τζετ λαγκ είναι ο χειρότερος εφιάλτης όλων των ταξιδιωτών. Όμως υπάρχουν τρόποι για να το αντιμετωπίσει κανείς. Ένας από αυτούς είναι η λάμπα «Awake and Alert». Σχεδιάστηκε από αστροναύτες της NASA στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider, έτσι ώστε να παραμένουν περισσότερο σε εγρήγορση. Ο λαμπτήρας αυτός ενθαρρύνει τον οργανισμό να αποκτήσει περισσότερη ενέργεια το πρωί, ενώ «απαλύνει» τις «αναταράξεις» από τις διαφορές ώρας.

Τιμή: 70 δολάρια

5. Ο έξυπνος χάρτης των αναμνήσεων.

Ο χάρτης «scratch-map» είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος για να κρατάτε «αρχείο» από τα μέρη που έχετε επισκεφθεί. Απλά ξύνετε την επιφάνεια που ανταποκρίνεται στον προορισμό του ταξιδιού σας και… σιγά σιγά ο χάρτης αλλάζει χρώματα.

Τιμή: 20 δολάρια.

Καλό σας ταξίδι!