Ποια είναι η γνώμη σας για τους συνεπιβάτες σας στα αεροπορικά σας ταξίδια; Έχετε παρατηρήσει περίεργες συμπεριφορές; Κατά γενική ομολογία οι ταξιδιώτες, που επιλέγουν το αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους είναι περισσότερο αγενείς από άλλους και μια νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Η έρευνα της εταιρείας Citi / Aadvantage, που δημοσιεύει το ταξιδιωτικό περιοδικό «Conde Nast Traveler» αποκαλύπτει πολλά απογοητευτικά συμπεράσματα για τη συμπεριφορά όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο.
Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν, ένας στους τρεις επιβάτες αφήνουν συνταξιδιώτη τους να μπει πρώτος στο αεροσκάφος.

Στην πραγματικότητα, όπως ομολογούν τρεις στους πέντε ταξιδιώτες, θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως ανέσεις, όπως ψυχαγωγία εν πτήσει, επιπλέον ποτό ή ακόμα και την πρόσβαση στην τουαλέτα για να επιβιβαστούν νωρίτερα.
Παράλληλα, μόλις το ένα τρίτο των ταξιδιωτών δέχεται να αλλάξει θέσεις με κάποιον άλλον επιβάτη, ενώ μόνο το 36% συμφωνούν ότι μια έγκυος αξίζει μια δωρεάν αναβάθμιση στην πρώτη θέση.

Επίσης απογοητευτικό, αλλά μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη, είναι το γεγονός ότι μόνο ένας στους τρεις ταξιδιώτες έχει προσφερθεί να βοηθήσει άλλο πρόσωπο με την βαλίτσα του.

Παρόλα αυτά υπάρχει μια αχτίδα φωτός, αφού στην ερώτηση «αν θα κάνατε φίλο σας έναν ξένο που γνωρίσατε σε μια πτήση ή στο αεροδρόμιο», σχεδόν το 50% των επιβατών κάτω των 40 ετών απάντησε θετικά, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον!