Το Παρίσι είναι αναμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Πλούσια ιστορία, πολλά μουσεία, γκαλερί, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καταπληκτικά εστιατόρια και φυσικά εντυπωσιακά κτίρια, συνώνυμα της αισθητικής και της κομψότητας.

Ένα όμως από τα «δυνατά χαρτιά» της γαλλικής πρωτεύουσας είναι τα καταπράσινα πάρκα του, που γοητεύουν τους επισκέπτες της πόλης και προσφέρουν ανάσες δροσιάς στους κατοίκους του.

Με μια μπαγκέτα κι ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι… ας κάνουμε μια βόλτα σε πέντε από τα ωραιότερα πάρκα του Παρισιού:

1. Parc Montsouris

Βρίσκεται στο 14ο διαμέρισμα και εκτείνεται σε μια έκταση 37 στρεμμάτων, με βοτανικούς κήπους και περιποιημένο γκαζόν που σχεδίασε ο Adolphe Alphand. Στο πάρκο υπάρχουν πολλά καλλιτεχνικά εκθέματα και γλυπτά, προσφέροντας μια ευκαιρία για απόδραση χωρίς να φεύγει κανείς από την πόλη.

2. Parc Monceau

Είναι ίσως ένα από τα πιο ρομαντικά πάρκα που διαθέτει η γαλλική πρωτεύουσα. Το πάρκο Monceau έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών, όπως ο Κλωντ Μονέ. Και φυσικά, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί…

3. Square du Vert-Galant

Παρότι είναι ένας μικρός σχετικά κήπος και δε διαθέτει μεγάλες εκτάσεις καλυμμένες από γκαζόν και εντυπωσιακά σιντριβάνια, όπως τα περισσότερα πάρκα, αποτελεί έναν ανεκτίμητο «θησαυρό» για τους κατοίκους του Παρισιού. Βρίσκεται στη δυτική άκρη του Ile de la Cite. Παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα από αυτό το πάρκο και να είστε σίγουροι ότι οι στιγμές θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σας.

4. Luxembourg Garden

Βρίσκεται στα σύνορα του Saint-Germain-des-Prés και του Quartier Latin και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα στο Παρίσι. Οι επισκέπτες του μπορούν να νοικιάσουν μικρές βάρκες και να απολαύσουν τη βαρκάδα τους στη λίμνη, καθώς επίσης να περιπλανηθούν στα καταπράσινα δρομάκια του, θαυμάζοντας διάφορα έργα τέχνης.

5. Parc Andre Citroen

Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα σύγχρονα πάρκα του Παρισιού, καλύπτει μια τεράστια έκταση με κήπους, κιόσκια και θερμοκήπια και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στους κατοίκους, όσο και στους τουρίστες.