Η γιόγκα και ο διαλογισμός έχουν αρχίσει να αποκτούν ολοένα και πιο φανατικούς οπαδούς σε όλον τον κόσμο.

Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα οφέλη της γιόγκα στον οργανισμό του ανθρώπου είναι πολλά. Από βελτίωση και ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου και της μνήμης, την αντιμετώπιση κρυολογημάτων, μέχρι τη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους.

Για όσους θέλουν να «το ψάξουν» ακόμη περισσότερο ένα ταξίδι στην Ασία κρίνεται απαραίτητο, λένε όσοι γνωρίζουν.
Πού όμως να πάει κανείς;

Σε ποια μέρη της Ασίας μπορεί κανείς να βρει τα κατάλληλα καταφύγια, που θα συνδυάζουν την εκμάθηση γιόγκα και διαλογισμού με έναν εξωτικό τουριστικό προορισμό;

Άλλωστε αν κάνει τον κόπο να ταξιδέψει κανείς τόσο μακριά, το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει ένα μέρος που να τα συνδυάζει όλα αυτά.

Από τα μνημεία παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο στην Angkor Wat της Καμπότζης και το Borobudur της Ινδονησίας μέχρι το γαλήνιο περιβάλλον του βόρειου Λάος, την Kerala στην Ινδία και τις απότομες βουνοκορφές των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ… δείτε παρακάτω τα πέντε καλύτερα resort για όσους θέλουν να ηρεμήσουν με τη βοήθεια των καλύτερων ειδικών της γιόγκα μέσα σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, κάνοντας πραγματικότητα αυτό που λέγεται «ταξίδι-εμπειρία».

Muang La Resort, Λάος

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα του Λάος, θα νιώσετε αμέσως να σας κατακλύζει μια ηρεμία, καθώς στην αρχαία πόλη Luang Prabang -που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο- απαγορεύονται τα λεωφορεία και τα φορτηγά.

Η διαμονή σας στο boutique καταφύγιο Muang La Resort, το οποίο βρίσκεται κοντά στον ποταμό Nam – Ou ανάμεσα σε πυκνή και οργιώδη βλάστηση, θα σας μεταφέρει σε έναν «άλλο κόσμο». Πέρα από γιόγκα και διαλογισμό μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τα μέλη φυλών της περιοχής, να δείτε τις θερμές πηγές, να απολαύσετε χαλαρωτικές θεραπείες σπα, να κάνετε μαθήματα μαγειρικής, να κάνετε ποδηλασία κ.ά.

Neeleshwar Hermitage, Ινδία

Από τη Μουμπάι θα πάρετε αεροπλάνο για μια σύντομη πτήση μέχρι τη Mangalore και από εκεί θα συνεχίσετε οδικώς μέχρι το Neeleshwar Hermitage, έναν κρυμμένο τροπικό παράδεισο μέσα σε ένα απομονωμένο φοινικόδασος κοντά στην Αραβική Θάλασσα.

Στο εστιατόριο θα απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά και πιάτα για χορτοφάγους, ενώ εκτός από μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού μπορείτε να απολαύσετε χαλαρωτικές θεραπείες περιποίησης με τις αρχές της αγιουβέρδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του aluxurytravelblog.com.

The Samar Villas, Καμπότζη

Πετάξτε μέχρι το Siem Reap, την πύλη για το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο Angkor Wat και κάντε ασκήσεις γιόγκα μέσα στους μυστικιστικούς ναούς και ανάμεσα σε πρωτόγονη βλάστηση.

Θα μείνετε στο boutique ξενοδοχείο The Samar Villas, που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως μια όαση γαλήνης.

d’Omah Resort, Ινδονησία

Η Yogyakarta είναι γνωστή ως το κέντρο των κλασικών τεχνών και πολιτισμού της Ιάβας. Η διαμονή σας στο boutique resort d’Omah, όπου κάθε δωμάτιο έχει το δικό του ξεχωριστό design θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Μία φορά την εβδομάδα διοργανώνοντας τα παραδοσιακά «rijst – tafel», με τους σερβιτόρους να είναι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και να μεταφέρουν τις ινδονησιακές λιχουδιές σε επίπεδους, δίσκους από υφαντά.

Tiger Mountain Lodge Pokhara, Νεπάλ

Από την Kathmandu θα πάρετε αεροπλάνο μέχρι την Pokhara, μια χαριτωμένη πόλη και βάση των πιο δημοφιλών διαδρομών πεζοπορίας στη χώρα.

Το Tiger Mountain Lodge βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με απεριόριστη θέα στην κοιλάδα Pokhara και τρεις από τις υψηλότερες βουνοκορφές των Ιμαλαΐων (Dhaulagiri, Annapurna και Mansalu).

Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε θεραπείες με τις αρχές της αγιουβέρδα και του σιάτσου, ενώ μπορείτε να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στο διαλογισμό σε ένα από τα πιο γαλήνια μέρη του κόσμου.