Αν κανείς «ξύσει» τη γυαλιστερή επιφάνεια της χολιγουντιανής λάμψης, θα δει την Αμερική σαν μια χώρα «τεράστια και αχανή, παράξενη, ξεχασμένη και μοναχική».

Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο φωτογράφος Pavel Tereshkovets που γεννήθηκε στη Λευκορωσία και σε μικρή ηλικία ταξίδεψε με την οικογένειά του στην Ευρώπη, την πρώην Σοβιετική Ένωση, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Όταν μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2012, όπως γράφει η Daily Mail, του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η διαφορά της χώρας που είχε μπροστά στα μάτια του από την εικόνα που είχε σχηματίσει βλέποντας αμερικανικές ταινίες.

«Το Χόλιγουντ παράγει τόσο καταπληκτικές ταινίες που αρχίζουμε ασυνείδητα να πιστεύουμε κάθε σκηνή που βλέπουμε», λέει ο φωτογράφος.

«Η πινακίδα του Χόλιγουντ, για παράδειγμα, μοιάζει τεράστια κι εκπληκτική στις ταινίες, σαν κάτι που η ανθρωπότητα δεν είχε φτιάξει ποτέ ξανά. Αλλά όταν την κοιτάς από κοντά, δείχνει… έτσι κι έτσι. Θα απογοητευτείτε, όπως με πολλά άλλα πράγματα εδώ. Στις φωτογραφίες μου ήθελα να είμαι όσο πιο ειλικρινής μπορούσα με τους ανθρώπους που θα τις έβλεπαν».

Ο Tereshkovets, που συχνά προσπαθεί να οπτικοποιήσει το συναίσθημα της μοναξιάς μέσα από τη δουλειά του, φωτογράφισε εγκαταλελειμμένα μαγαζιά, διαφημιστικές πινακίδες αφημένες στη φθορά του χρόνου και μέρη που μοιάζουν να χάνονται μέσα στο άγριο τοπίο.

Η συλλογή του έχει τίτλο «American Prayer».

Hollywood2 Hollywood3 Hollywood4 Hollywood5 Hollywood6 Hollywood7 Hollywood8 Hollywood9 Hollywood10 Hollywood11 Hollywood12 Hollywood13 Hollywood1