Με νέο ρεκόρ συμμετεχόντων και παρουσία περισσότερων επισκεπτών από κάθε προηγούμενη διοργάνωση, ολοκληρώθηκε σήμερα ο 4ος SpetsesMiniMarathon.

Για τρεις ημέρες (10-12 Οκτωβρίου) οι ηλιόλουστες Σπέτσες υποδέχτηκαν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες και αθλητές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, οι οποίοι έζησαν στους ρυθμούς της διοργάνωσης που πλέον είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εκτός αστικών κέντρων.

Η αυλαία του 4ου SpetsesMiniMarathon, πρωταθλητή Ελλάδας σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά βραβεία EBAAwards, έπεσε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την άρτια διοργάνωση, το πλήθος των συμμετοχών, τις αθλητικές επιδόσεις και το σύνολο των αγωνιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που έδωσαν το στίγμα ενός ολοκληρωμένου event διεθνών προδιαγραφών.

Το 4οSpetsesMiniMarathon, με διοργανωτή την εταιρεία CommunicationLabπραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Δήμου Σπετσών και προσέλκυσε 10.000επισκέπτες στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Περισσότερες από 5.000 ήταν οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ& 25 χλμ, Κολυμβητικός Αγώνας – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικός Αγώνας 1.000 μ., Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας & Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «MyfirstSpetsesMiniMarathon»). Η αυλαία άνοιξε με την τελετή έναρξης στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών.

Στις Σπέτσες, βρέθηκαν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και επαγγελματίες αθλητές διεθνούς βεληνεκούς όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Περικλής Ιακωβάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Αθανασία Τσουμελέκα, Γιάννης Δρυμωνάκος και Χρήστος Μποφίλιος, αλλά και ερασιτέχνες δρομείς από αρκετές χώρες. Παράλληλα, έδωσαν το «παρών» διπλωματικές αποστολές, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτυα και πολλοί οργανωμένοι δρομείς από αγωνιστικούς συλλόγους αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει η παρουσία των Παραολυμπιονικών, Αλέξανδρου Ταξιλδάρη και Μάκη Καλαρά καθώς και του Χρήστου Κωσταντακόπουλουπου εκπροσώπησαν τον «Περπατώ» (Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα).Η ομάδα αυτή έλαβε μέρος στα 10χλμ. και τα 25 χλμ. αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των αθλητών και θεατών ενώ τιμήθηκε και με το ειδικό βραβείο INGAward, του Χρυσού Χορηγού, που απονέμεται για τρίτη χρονιά φέτος και τιμά τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του αθλητισμού.

Όπως κάθε χρόνο βέβαια, την «ψυχή» της διοργάνωσης αποτέλεσαν οι 300 Σπετσιώτες εθελοντές, οι οποίοι με τη διάθεσή και το κέφι τους υποστήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν καθοριστικά στην θερμή φιλοξενία όλων των επισκεπτών.

Σχολιάζοντας την επιτυχία του αγώνα, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, δήλωσε: «Περιμέναμε ότι ο φετινός SpetsesMiniMarathon, θα ήταν ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος μέχρι σήμερα. Είναι αλήθεια όμως ότι οι συμμετοχές και οργανωτική ροή του τριημέρου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας.

Το μήνυμα “Νίκη είναι η συμμετοχή” αποδείχτηκε απόλυτα ταιριαστό για μια εκδήλωση – γιορτή, που θα θυμόμαστε για καιρό. Το 4οSpetsesMiniMarathon επιβεβαίωσε ότι έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η συμμετοχή και η συνεργασία μπορούν να αποτελέσουν στέρεο θεμέλιο για κάθε υγιή κοινωνική πρωτοβουλία. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους τους Σπετσιώτες που για μια ακόμα χρονιά πρόβαλαν το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας, αγκαλιάζοντας τη διοργάνωση που πλέον καθιερώνεται διεθνώς ως θεσμός.»

Τα αγωνίσματα- Οι Νικητές – Οι Συμμετοχές

Αγώνες δρόμου 5, 10 και 25 χιλιομέτρων

Το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας δρόμου 10 χλμ.Στις γυναίκες την κορδέλα του τερματισμού έκοψε η Πρωταθλήτρια ΤριάθλουΝτενίζ Δημάκη και στους άνδρες ο Πρωταθλητής Κώστας Πούλιος.

Την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου το αγωνιστικό σκέλος κορυφώθηκε με τη διεξαγωγή των αγώνων 5 και 25 χλμ.Το πλήθος των συμμετοχών αθροιστικά ήταν εντυπωσιακό, καθώς ο τελικός αριθμός ξεπέρασε τις 5.000!

Νικήτρια στα 5 χλμ. για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΡόηΔανάληΑποστολοπούλου, ενώ στους άνδρες ο Έλληνας Πρωταθλητής μεσαίων αποστάσεων, Κώστας Νακόπουλος, ένθερμος υποστηρικτής του SpetsesminiMarathon,τερμάτισε πρώτος για 4η συνεχή χρόνια! Στα 25 χλμ. μία ιδιαίτερα κουραστική αλλά ταυτόχρονα μαγευτική διαδρομή, πρώτος αναδείχτηκε ο Γιώργος Βαλαβάνης και πρώτη γυναίκα η Πόπη Αστροπεκάκη.

Ειδική Βράβευση πραγματοποιήθηκε για τις εταιρικές ομάδες που συμμετείχαν με βάση τους χρόνους που έκαναν. Πρώτη στην κατάταξη ήταν η INGRunningTeam, η ομάδα του Χρυσού Χορηγού του SpetsesminiMarathon. Ακολούθησαν η – επίσης χορηγού εταιρείας -HolmesPlaceRunningTeam και η DolphinCapitalPartners.

Κολυμβητικοί αγώνες – «Διάπλους Σπετσών»

Οι δύο διαδρομές του κολυμβητικού αγώνα, 3 και 5 χλμ. διεξήχθησαν το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών, όσο και των συμμετεχόντων καθιστώντας τη διοργάνωση, το μεγαλύτερο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη, με βάση τις συμμετοχές.

Στην απόσταση των 3.000 μ. (Κόστα-Σπέτσες) νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Σημαντήρας στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Κατερίνα Γκιόνη.Στα 5.000 μ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)τη νίκη σε άνδρες και γυναίκες κατέκτησαν ο Λάμπρος Βέργος και η ΕμμανουέλαΚυριαζοπούλου αντίστοιχα. Οι πρώτοι που τερμάτισαν στις ακτές των Σπετσών ήταν οι διεθνούς φήμης κολυμβητές Σπύρος Γιαννιώτης και Γιάννης Δρυμωνάκοςπου τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση,συμμετέχοντας εκτός συναγωνισμού στα 5.000μ. και 3.000μ. αντίστοιχα.

Η κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών, του ναυαγοσωστών της LifeguardHellas αλλά και του Λιμενικού σώματος Σπετσών και Πόρτο-Χελίου, εξασφάλισε την ασφάλεια των αθλητών.

Παιδικοί αγώνες

Αν στα αγωνίσματα των ενηλίκων καταγράφηκαν τα ρεκόρ συμμετοχών και οι σημαντικές επιδόσεις, το ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση του 4ου SpetsesMiniMarathonτο έδωσαν τα παιδιά. Από την πρώτη μέρα και τον παιδικό κολυμβητικό αγώνα μέχρι τον αγώνα δρόμου των 150 μ. για μαθητές δημοτικού και το νέο event του αγώνα δρόμου 500 μ. «My 1st Spetses mini Marathon» για παιδιά ως 5 ετών, οι παιδικέςσυμμετοχές σκόρπισαν παντού χαμόγελα και μετέδοσαν σε όλους θετική ενέργεια.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων όμωςβέβαια δεν εξαντλήθηκε στις αθλητικές δραστηριότητες!

Η οργανωτική επιτροπή του Spetses Mini Marathon και οι Σπετσιώτες οργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων τις οποίες απόλαυσαν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι επισκέπτες στο νησί.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και οι περίφημες μαγείρισσες του νησιού προσέφεραν τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» περιμένοντας τους κολυμβητές στην αποβάθρα του τερματισμού για να τους αποζημιώσουν για τη μεγάλη προσπάθεια με τοπικές λιχουδιές.

Χρυσός Χορηγός του SpetsesminiMarathon, από την αρχή της δημιουργίας της διοργάνωσης και για 4η συνεχή χρονιά ήταν η ING Ελλάδος που συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα αθλητών που γέμισαν το νησί με «πορτοκαλί» χαμόγελα.

TelecomsProvider ήταν ηWINDγια τέταρτη χρονιά η οποία φέτος ανέλαβε την ενέργεια RunforaCause προσφέροντας την δυνατότητα στους συνδρομητές της Κινητής, Σταθερής και Ιντερνετ που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση να επιλέξουν κοινωφελή ιδρύματα που θα ενισχύσει η εταιρεία. Ξεχωριστό στιγμιότυπο αποτέλεσε η εκκίνηση των 5χλμ με αμέτρητα μπαλόνια WIND να στολίζουν τον Σπετσιώτικο ουρανό.

Χορηγός αθλητικού υλικού ήταν η PUMA, μια από τις παγκοσμίως κορυφαίες αθλητικές εταιρείες. HPUMARunningTeam με μόττο το “ForeverFaster”, έκλεψε τις εντυπώσεις με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών όπως του Περικλή Ιακωβάκη και της Ελένης Πετρουλάκη.

Χορηγοί ήταν επίσης το Lucozadeπου κάλυψε τις ανάγκες των αθλητών για ενυδάτωση και ενέργεια και χάρισε στο κοινό μοναδικές στιγμές με το Photobooth της και η πολυεθνική εταιρεία HolmesPlaceGreece, που για ακόμη μία χρονιά προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους αθλητές. Η Melissa, τα Νο1 Ελληνικά ζυμαρικά, ήταν χορηγός του ιδιαίτερα δημοφιλούς MelissaPastaNight που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες για την ενέργεια που χρειάζονται πριν και μετά τους αγώνες.

Αθλοθέτης του Spetses mini Marathon είναι η «Ε. Αθηνιωτάκης, Κατάστημα Σπετσών», που θα προσφέρει τα μετάλλια του αγώνα.

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν: η νέα μπίρα με 0,0% αλκοόλ AmstelFree· η GARMIN-κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο· το Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ΖΑΓΟΡΙ· ο Μακεδονικός Χαλβάς, ένα έδεσμα με υψηλή διατροφική αξία ιδανικό για αθλητές· οι κινηματογράφοι ODEON που προβάλλουν την ταινία μικρού μήκους του SMM 2014 στις κινηματογραφικές αίθουσές τους· τα τεχνολογικά καινοτόμα αθλητικά γυαλιά ZeroRH+· το GUEnergyGel·  η Lancôme που υπογράφει την προστασία της επιδερμίδας των αθλητών· η Quintessentially, το μεγαλύτερο lifestylemanagementgroup παγκοσμίως που παρέχει υπηρεσίες concierge με παρουσία σε 60 πόλεις προτείνοντας και βρίσκοντας λύση σε όλες τις καθημερινές και πρακτικές ανάγκες των μελών της· η SeezTravel, μια εταιρία TravelDesign, με φρέσκια αντίληψη, η οποία προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες του πελάτη. Υποστηρικτής φιλοξενίας ήταν το νέο πολυτελές NikkiBeachResort&SpaPortoHeli.

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει το γεγονός ότι η QuintessentiallyHellas συμμετείχε στον αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό για να συγκεντρώσει χρήματα για την «Μέριμνα» και τo «ΜDAHellas».   

Επίσημη Τράπεζα του Spetses mini Marathon 2014, είναι η Εθνική Τράπεζα.

Η OpenHealthAlliance (Ανοικτή Συμμαχία για την Υγεία) που είναι ο Νέος Πανελλήνιος Φορέας Υγείας (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών που παρείχε το ασθενοφόρο και ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία μαζί με την πολυπληθή ομάδα της LifeguardHellas στα έκτακτα περιστατικά με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να λαμβάνουν μέρος.

Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το PoseidonionGrandHotel, το οποίο γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και, παραμένοντας πιστό στο όραμα του ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες των Σπετσών με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού.

Αρωγοί του αγώνα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.

WebMediaSponsor του SpetsesminiMarathon 2014 ήταν ο Newsbeast.gr.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.