Εντυπωσίασε τους Κινέζους η «μυθική Πελοπόννησος», που ταξίδεψε στο Πεκίνο συμμετέχοντας στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Κίνας, τη Bite China.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο εντός του stand του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του χώρου συναντήσεων, ενώ το πληροφοριακό υλικό και το λεύκωμα της Πελοποννήσου που δόθηκαν στους επισκέπτες ήταν γραμμένα στην κινεζική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο, διοργάνωσαν σεμινάριο/παρουσίαση του προορισμού Πελοπόννησος σε περισσότερους από εκατόν πενήντα τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους της κινεζικής αγοράς.

Στη παρουσίαση ο γγ του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς, αναφέρθηκε σε στοιχεία της κινέζικης αγοράς όσον αφορά την Ελλάδα, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, αφού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι Έλληνες και οι Κινέζοι τρέφουν βαθιά αμοιβαία εκτίμηση για τον πολιτισμό και την ιστορία τους, έδωσε έμφαση στα στοιχεία πολιτισμού, υποδομών και γαστρονομίας της Πελοποννήσου, δίνοντας τη δυνατότητα μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες.