Σε άρση της καραντίνας για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου κατέληξαν οι δύο χώρες, σύμφωνα με την κοινή δήλωση στην οποία προχώρησαν ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο Αιγύπτιος υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, Χάλιντ Ελ Ανάνι.

Όπως σημειώνει το αιγυπτιακό υπουργείο μέσω επίσημης ανακοίνωσης, πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη τουριστική συμφωνία της Αιγύπτου με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο χώρες αποσκοπούν πλέον στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τουριστικό τομέα για την επανεκκίνηση του τουριστικού κύματος μεταξύ τους, αναφέρεται σχετικά, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η άρση της καραντίνας συνοδεύεται από την απόφαση ότι αν κάποιος τουρίστας νοσήσει σε μία από τις δύο χώρες θα μπορεί, εάν εκείνος το επιθυμεί, να μπορεί να επιστρέψει για νοσηλεία στην πατρίδα του, φτάνει να τηρηθούν τα ιατρικά πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί από τους αρμόδιους φορείς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.