Δυο ελληνικά ξενοδοχεία φιγουράρουν στη λίστα των 25 «Καλύτερων μικρών ξενοδοχείων του Κόσμου για το 2014», σύμφωνα με το ταξιδιωτικό site Trip Advisor.

Το «Anastasis Apartments» κέρδισε την 5η θέση, ενώ το «Astra Suites» την 21η, ενώ και τα δυο πολυτελή καταλύματα βρίσκονται στη Σαντορίνη.

Στις παρυφές του χωριού Ημεροβίγλι το «Anastasis Apartments» δεσπόζει σκαρφαλωμένο στην κορυφή των βράχων της Καλντέρας, περιτρυγυρισμένο από ολάνθιστους κήπους. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αισθητική συνδυάζεται άψογα με το φυσικό κάλλος του νησιού, προσφέροντας μια αίσθηση χαλάρωσης και διακριτικής απομόνωσης. Διαθέτει δέκα διαμερίσματα και σουίτες, μια απομονωμένη βίλα, ενώ οι χώροι του αποπνέουν πολυτέλεια. Η απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης ολοκληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό.

Αντίστοιχα, το «Astra Suites» είναι χτισμένο στην κορυφή των πιο εντυπωσιακών ηφαιστειογενών βράχων της Σαντορίνης, θυμίζοντας γραφικό κυκλαδίτικο χωριό, στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Με εκπληκτική πανοραμική θέα στην Καλντέρα, στο ηφαίστειο και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το ξενοδοχείο, μέλος της αλυσίδας Tresor Hotel and Resorts προσφέρει πολυτελή διαμονή, με μεγάλη ποικιλία επιλογών.

Στις πρώτες τρεις θέσεις καταλαμβάνουν το Akademie Street Boutique Hotel and Guesthouse στη Νότιο Αφρική, το The Place Luxury Boutique Villas στο Κο Τάο στην Ταϊλάνδη και το 2Inn1 Kensington στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.