Γευσιγνωσία εκλεκτών κρασιών και παλαιωμένων αποσταγμάτων, φρέσκο ελαιόλαδο σε αφράτο ψωμί, τρυφερό κοτόπουλο παναρισμένο με φιστίκια Αιγινής, τυριά από τη Μυτιλήνη και δροσιστικά κοκτέιλ κονιάκ Μεταξά;

Ήταν ένα γευστικό ταξίδι… πριν το ταξίδι, αυτή η εμπειρία στο lounge της Lufthansa στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το μικρό σαλόνι στο χώρο των αναχωρήσεων που φιλοξενεί τους επιβάτες των διακεκριμένων θέσεων της εταιρείας, πρωτοτυπεί με τον πιο ευχάριστο αυθεντικό ελληνικό τρόπο. Μια τελευταία γερή γεύση Ελλάδας πριν αναχωρήσει κανείς για τον προορισμό του, που η επίγευση της θα κρατήσει για πολύ και θα σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις πίσω. Στους πάγκους με τα σνακ και τα ποτά βρίσκονται αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα. Προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση τους και που μπορεί ο επιβάτης να τα αγοράσει – τα περισσότερα από αυτά – από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, που βρίσκονται στο χώρο του αεροδρομίου.

Η Γερμανική αεροπορική εταιρεία πολλά χρόνια τώρα τιμά την ελληνική κουζίνα στις πτήσεις της. Ειδικά μενού, με ντόπιες συνταγές και υλικά σερβίρονται σε τακτά διαστήματα στα δρομολόγια από Ελλάδα, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους ουρανίσκους των επιβατών. Μια μέρα ο γερμανός υπεύθυνος του αεροδρομίου στα Ελ. Βενιζέλος κ. Marc Jimenez-Werner, περνώντας έξω από το κατάστημα των duty free με τα ελληνικά προϊόντα, σκέφτηκε ότι είναι κρίμα οι επιβάτες του στο lounge να τρώνε τυποποιημένα σάντουιτς και να πίνουν κρασιά και αποστάγματα εισαγωγής.

Έτσι, δοκίμασε διάφορες γεύσεις, αναζήτησε και άλλες, έψαξε τον τοπικό αμπελώνα και ουσιαστικά δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο πρεσβευτή της ελληνικής κουζίνας.

Οι γεύσεις

Οι γεύσεις εκλεκτές! Απίθανη ντοματόσουπα με βασιλικό, παναρισμένο κοτόπουλο με φιστίκια Αιγίνης, γραβιέρα Νάξου, λαδοτήρι Μυτιλήνης, λουκάνικο Λευκάδας, φάβα και μελιτζανοσαλάτα. Σούπερ γευστικά ντιπς από τζατζίκι χωρίς σκόρδο και πάστα ελιάς, αλλά και ψωμί με σταφίδες που το αλείψαμε με παρθένο ελαιόλαδο. Τα κρασιά ήταν μια ακόμη έκπληξη, αφού ο ελληνικός αμπελώνας έχει την τιμητική του. Μεταξύ άλλων, προφέρει γνωστές ποικιλίες από τους αμπελώνες «Κτήμα Παπαγιαννάκος» και «ΓΑΙΑ Οινοποιητική». Μάλιστα πολύ συχνά οι ιδιοκτήτες και οι οινολόγοι των κτημάτων πραγματοποιούν επιτόπου γευσιγνωσίες με τους πελάτες. Τα εξαιρετικά προϊόντα του «Navarino Icons» όπως το μέλι, το παρθένο ελαιόλαδο και το θαλασσινό αλάτι γαργάλισαν για τα καλά τους ουρανίσκους μας.

Πριν από λίγες ημέρες η Lufthansa εγκαινίασε και δύο νέες συνεργασίες με διακεκριμένους οινοποιούς: τη Οινοποιία Χατζηβαρύτη που θα είναι παρούσα με τον πολυβραβευμένο ερυθρό οίνο «Γουμένισσα» και την οικογένεια Τσιλιλή με το σπάνιο τσίπουρο “Dark Cave” – εκλεκτό τσίπουρο που παλαιώνεται σε βαρέλια για 5 χρόνια- και θα συμπληρώνουν τη μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών ουίσκι, κονιάκ και Metaxa «Private Reserve». Τα προϊόντα αυτά θα διατίθενται και στα Hellenic Duty Free. Όπως μας ανακοίνωσαν η Lufthansa σχεδιάζει περαιτέρω διεύρυνση της εμπειρίας αυτής και θα συνεχίσει τις τοπικές συνεργασίες, στα πλαίσια της πολιτικής δημιουργίας ισχυρών και μακρόχρονων δεσμών με συνεργάτες από τις τοπικές κοινωνίες.

Σημειώνεται ότι στο lounge της Lufthansa στο αεροδρόμιο Ελ. Βελιζέλος έχουν πρόσβαση οι έπιβάτες Business class του Lufthansa Group, HON’s, Miles & More Senators και Frequent Travelers, κάτοχοι καρτών Star Alliance Gold και Business Class επιβάτες που ταξιδεύουν αυθημερόν με πτήση εταιριών της Star Alliance.