Οκτώ «άγνωστα» νησιά της Ευρώπης συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις του το National Geographic, για όσους έχουν βαρεθεί τα τετριμμένα και θέλουν να ανακαλύψουν μικρά και πανέμορφα «διαμαντάκια».

Λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, αλλά με τοπία που πραγματικά γοητεύουν τον επισκέπτη τους, ξεχώρισαν από τους συντάκτες του National Geographic τόσο για τον αυθεντικό χαρακτήρα, όσο και για την ηρεμία που τα χαρακτηρίζει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, το ελληνικό «άγνωστο» νησί που αξίζει κανείς να ανακαλύψει, δεν είναι άλλο από το ακριτικό Καστελόριζο, το οποίο συναντάται στην τρίτη θέση.

Στο αφιέρωμα εξηγούν πως ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αξίζει κανείς να το επισκεφτεί είναι το γεγονός ότι, προς το παρόν, δεν κατακλύζεται από τον μαζικό τουρισμό, όπως συμβαίνει με άλλα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά.

Επιπλέον, στα όσα πρέπει κανείς να επισκεφτεί κατά την διάρκεια της διαμονής του στο όμορφο αυτό νησί των Δωδεκανήσων, το ερειπωμένο αλλά ακόμη γοητευτικό μεσαιωνικό του κάστρο, καθώς και το Γαλάζιο Σπήλαιο –επισκέψιμο μόνο από θαλάσσης.

Την πρώτη θέση στις προτάσεις του National Geographic κατέλαβε το Lopud στην Κροατία, ενώ στη δεύτερη ακολουθεί το Pico, στις Αζόρες στην Πορτογαλία. Μετά το Καστελόριζο συναντάται το νησί Streymoy στις Φερόες στη Δανία, ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται από την Παντελερία στην Ιταλία. Στην έκτη θέση συναντάται το Vega στη Νορβηγία και ακολουθούν το Μούχου στην Εσθονία και το Mull στη Σκωτία, στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα.