Η Emirates, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο επικερδείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, θα πραγματοποιήσει την πρώτη και μοναδική προγραμματισμένη πτήση με αεροσκάφος τύπου Α380 προς Αθήνα.

Η προσγείωση του αεροσκάφους στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 26 Οκτωβρίου αποτελεί ορόσημο για την Emirates και τη λειτουργία της στην Ελλάδα.

«Τον Ιούνιο του 1996, η Emirates πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση στην Ελλάδα. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, παρουσιάζουμε τις πολυβραβευμένες υπηρεσίες του Α380 εκτελώντας την πτήση από Ντουμπάι προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Richard Jewsbury, Senior Vice President Commercial Europe and Russian Federation.

«Οι πελάτες της Emirates στην Αθήνα ανυπομονούν να γνωρίσουν τις υπηρεσίες του Α380 και για την επίτευξη αυτού, έχουμε συνεργαστεί στενά με τις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα. Παρόλο που δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας η ένταξη του Α380 στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, διατηρούμε τη δέσμευσή μας προς τους επιβάτες της Emirates στην Αθήνα, προσφέροντας βολικές πτήσεις και ανταποκρίσεις προς το παγκόσμιο δίκτυο προορισμών της Emirates μέσω του κόμβου μας το Ντουμπάι», πρόσθεσε ο κ. Jewsbury.

Η πτήση της Emirates με κωδικό ΕΚ105 θα αναχωρήσει το πρωί της 26ης Οκτωβρίου στις 08:55 από το Ντουμπάι με ώρα άφιξης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 12:50 της ίδιας ημέρας. Η πτήση της επιστροφής με κωδικό ΕΚ106 θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:40 με ώρα άφιξης στο Ντουμπάι στις 22:05. Το αεροσκάφος μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 517 επιβάτες, 427 επιβάτες στην Οικονομική Θέση, 76 στη Διακεκριμένη και 14 στην Πρώτη Θέση.

Το A380 της Emirates προσφέρει μια σειρά από καινοτομίες που κάνουν το ταξίδι πιο άνετο και ευχάριστο για τους επιβάτες που ταξιδεύουν σε όλες τις θέσεις. Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης μπορούν να χαλαρώσουν σε ένα από τα 14 επίπεδα κρεβάτια στις ιδιωτικές σουίτες. Η καμπίνα επίσης διαθέτει δύο shower spa, προσφέροντας τη δυνατότητα αναζωογόνησης πριν την άφιξη. Οι επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης μπορούν να απολαύσουν νέας γενιάς θέσεις σχεδιασμένες έτσι ώστε να εξασφαλίζουν ότι και οι 76 θέσεις-που μετατρέπονται σε επίπεδα κρεβάτια μήκους μέχρι και 2 μέτρα – έχουν άμεση πρόσβαση στο διάδρομο. Οι επιβάτες της Οικονομικής Θέσης θα εκτιμήσουν τα κάθετα τοιχώματα της καμπίνας, που δημιουργούν ένα πιο ευρύχωρο περιβάλλον, ενισχυμένο από καθίσματα με κλίση μέχρι και 84 εκατοστά και άνετους διαδρόμους.

Ο δεύτερος όροφος του αεροσκάφους διαθέτει επίσης σαλόνι για τους επιβάτες της Πρώτης και Διακεκριμένης Θέσης, το οποίο επιτρέπει στους επιβάτες να χαλαρώσουν, να γνωριστούν μεταξύ τους και να δοκιμάσουν υψηλής ποιότητας γαστρονομικές προτάσεις. Οι επιβάτες όλων των θέσεων μπορούν να απολαύσουν το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει της Emirates, ice Digital Widescreen (πληροφορίες, επικοινωνία, διασκέδαση) το οποίο διαθέτει περισσότερα από 1.400 κανάλια ψυχαγωγίας.

Αποτελώντας το μεγαλύτερο διαχειριστή διώροφων αεροσκαφών, ο στόλος της Emirates διαθέτει 26 αεροσκάφη τύπου Α380 τα οποία εξυπηρετούν προορισμούς όπως Άμστερνταμ, Όκλαντ, Μπανγκόγκ, Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, Τζέντα, Γιοχάνεσμπουργκ, Κουάλα Λουμπούρ, Λονδίνο (Χίθροου), Μάντσεστερ, Μελβούρνη, Μόναχο, Νέα Υόρκη (JFK), Παρίσι, Ρώμη, Σεούλ, Σαγκάη, Σύδνεϋ, Τορόντο και Τόκιο από τον κόμβο της Emirates στο Ντουμπάι. Επιπλέον προορισμοί που εντός του έτους θα εξυπηρετούνται με Α380 είναι η Σιγκαπούρη και η Μόσχα (από 1ης Δεκεμβρίου 2012).