Οι περισσότεροι σκιέρ λατρεύουν την επαφή με τη φύση, που τους προσφέρει το άθλημα, αλλά και την εκτόξευση της αδρεναλίνης την ώρα που κατεβαίνουν με ταχύτητα μια πλαγιά ή την ώρα που βρίσκονται στα λιφτ και περιμένουν να βρεθούν πάνω στο χιόνι.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες πίστες που προσφέρουν την ένταση αυτή σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες.

Μερικές από αυτές, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι οι παρακάτω

Grand Couloir, Κουρσεβέλ, Γαλλία

skiamsdf1

Κάποτε θεωρείτο η πιο απότομη διαδρομή. Σήμερα αναφέρεται ως εκτός πίστας δρομολόγιο. Κάποιοι λένε πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της κατά τα άλλα ομαλής αν και απότομης κατάβασης.

Delirium Dive – Sunshine Village, Banff, Καναδάς

skiamsdf2

Δεν μπορείς καν να μπεις σε αυτή την περιοχή χωρίς εξοπλισμό για το ενδεχόμενο χιονοστιβάδας. Κρυμμένοι βράχοι και ασταθές χιόνι την κάνουν μια συναρπαστική διαδρομή. Το Delirium Dive είναι η δημοφιλής εκτός πίστας περιοχή στο Banff του Καναδά, έχει καταβάσεις με κλίση 55 μοιρών τις οποίες κάποιοι λατρεύουν αλλά και οι οποίες μερικές φορές κλείνουν λόγω του κινδύνου για χιονοστιβάδα.

Η πίστα απευθύνεται μόνο σε εξαιρετικούς σκιέρ και οι πινακίδες προειδοποιούν πως θα πρέπει να έχουν μαζί τους φτυάρι, μηχανισμό εντοπισμού σκιέρ που έχουν καταπλακωθεί από χιόνι και μια ηλεκτρονική συσκευή ώστε να μπορέσουν κι εκείνοι να εντοπιστούν αν σκεπαστούν από χιόνι.

Corbet’s Couloir – Jackson Hole, ΗΠΑ

skiamsdf3

Αποκαλείται η πιο τρομακτική κατάβαση σκι στις ΗΠΑ και για να φτάσει κανείς εκεί πρέπει να πηδήξει από βράχο έξι μέτρων. Κι από τη στιγμή που θα πηδήξει, δεν υπάρχει γυρισμός.

Πολλοί σκιέρ φτάνουν μέχρι την άκρη του κάθετου «τοίχου» από βράχια και πάγο και κάνουν κατάβαση σε κοιλάδα με κλίση 40 μοιρών που αρχικά μοιάζει ατελείωτη. Το όνομά της η περιοχή το πήρε από τον φωτογράφο που πρώτος αναγνώρισε τη δυνατότητά της να προσελκύσει πλήθος κόσμου, ενώ περιηγείτο στην περιοχή το 1963.

Kill The Banker – Revelstoke, Καναδάς

skiamsdf4

Άλλη μια απότομη και τρομακτική πλαγιά που είναι όμως γνωστή και για το πόσο διασκεδαστική είναι.

Η πλαγιά Kill The Banker έχει ορισμένες από τις πιο απόκρημνες άκρες βράχων στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το τελεφερίκ.

Harakiri – Mayrhofen, Austria

skiamsdf5

Η πίστα Harakiri είναι η πιο απότομη της Αυστρίας- κι αναμφίβολα κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον συμβολισμό της ονομασίας της.

Έχει σημεία με κλίση 78% οπότε αν κάποιος πέσει μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένει να σταματήσει ή να επιβραδύνει παρά μόνο όταν φτάσει στο τέλος…

Schilthorn – Mürren, Ελβετία

skiamsdf6

Στην απότομη διαδρομή πολλές φορές μπορεί ο σκιέρ να περάσει δίπλα από γιγάντιους παγωμένους όγκους- για τους οποίους το Ski club τους προειδοποιεί.

Η πλαγιά φιλοξενεί την παλαιότερη ερασιτεχνική κούρσα σκι στον κόσμο, που γίνεται κάθε Ιανουάριο όταν περισσότεροι από 1700 σκιέρ ξεκινούν με διαφορά 12 δευτερολέπτων από την κορυφή του βουνού Schilthorn και με προορισμό το βάθος της κοιλάδας Lauterbrunnen.

La Chavanette – Portes du Soleil, Γαλλία 

skiamsdf7

Είναι η πίστα που ενσταλάζει φόβο στους σκιέρ καθώς φιλοξενεί μια από τις ταχύτερες καταβάσεις στον κόσμο. Στην κορυφή, σε ύψος 213 μέτρων, υπάρχει πινακίδα που προειδοποιεί για τις επικίνδυνες συνθήκες και επισημαίνει πως θα πρέπει να δοκιμάζουν την τύχη τους μόνο πολύ προχωρημένοι σκιέρ.